Başkan Tokat’tan muhtarlara ziyaret

​​​​​​​Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek bazı mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Başkan Tokat’tan muhtarlara ziyaret

Başkanlığı döneminde her zaman derneklere önem verdiğinin altını çizen başkan Tokat, “muhtarlarımız mahalleleri için yapılması gereken taleplerini derneğimiz üzerinden yaparlarsa daha sağlıklı olur” dedi.

Başkan Tokat, Milas Muhtarlar Derneği ziyaretinde, yaşanan pandemi sürecine dikkat çekerek, ”İkinci bir dalga ile karşı karşıyayız. Artan vaka sayıları hepimizi korkutuyor. Tedbirleri elden bırakmadan koronavirüs’e karşı mücadelemizi sürdürmeliyiz. Siz değerli muhtarımız da mahallelerindeki vatandaşlarımızı bu konuda sık sık uyarmalı” dedi. Geçtiğimiz günlerde köy tüzel kişiliği zamanında vatandaşlara verilen arsalara 31.12.2020 tarihine kadar  ev yapılmaması durumunda arsaların belediyelere devredileceği konu hakkında gelen soruya da cevap veren başkan Tokat; “Evi olmayan ve o mahallede oturan vatandaşların kendilerine ev yapmaları için verilen arsalara bu zamana kadar hiçbir işlem yapmayan vatandaşların arsaları Belediyelere devredilecek. Aslında bu süre çok daha önce sona erdi ancak süre uzatımına gidili ve tanınan bu süre 31.12.2020 tarihinde doluyor. Mahalle muhtarlarımızı bilgilendirdik. Hala İmar birimimize gelip bir bilgi alan yok. Biz belediye olarak projesini getiren vatandaşa inşaat ruhsatı vermeye hazırı. Eğer vatandaşlar ev yapmaz ve verilen sürede kanun ile her hangi bir uzatmaya gidilmez ise yapılacak bir şey kalmıyor” dedi.

Milas Belediyesi olarak belirledikleri program dahilinde kırsal mahallelerde çalışmaların sürdüğünü dile getiren Başkan Tokat; “Her mahallemiz bizden hizmet bekliyor. Ancak yaşanan pandemi sürecinde personel alım ihalelerinde sıkıntı yaşadık. Kısıtlı personelimizle hizmet yapmaya çalışıyoruz. Yatırımlarımızda kısıntıya gitmedik. İhalelerimizi tamamladık. Bazı mahallelerimizde sathi asfalt bazılarında ise parke döşeme çalışmamız sürüyor. Belirlenen program çerçevesinde diğer mahallelerimizde de çalışmalarımız olacak. Mahalle muhtarlarımız da mahallelerine yapılmasını istedikleri hizmetleri bize olduğu kadar Muhtarlar Derneğimizi de iletebilir” dedi. Başkan Tokat son olarak, “her hafta belirli mahallelere ziyaret ederek, hem yapılan çalışmaları inceleyip hem de vatandaşların taleplerini yerinde dinlemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık