Bensu Narlı davasında istenen cezaya tepki!

​​​​​​​Milas’ta arkadaşlık teklifini ret ettiği için kız arkadaşı Bensu Narlı’yı öldüren Serhat Kantaş’ın yargılamasında 2. celse dün yapıldı. Mahkemede zanlı Kantaş için istenen cezaya duruşma sonrası tepki gösterildi.

Bensu Narlı davasında istenen cezaya tepki!
  • 26 August 2021, Thursday 10:04

Bensu Narlı’nın aile avukatı Müge Kızılırmak  Türk “Yalnızca kasten öldürmeden cezalandırılmaları talep edildi. Bu dediğim gibi sanık müdafilerini de saşkınlığa uğratan ve savunmalarının çok ötesine geçen, adeta ödül niteliğinde bir mütaalaydı” diye konuştu.

Milas’a bağlı Aydınlıkevler Mahallesi’ndeki evinde yaşayan 23 yaşındaki Bensu Narlı’nın evine  12 Mart 2021 tarihinde elinde av tüfeği ile giderek kapıyı açtıktan sonra göğsüne ateş ederek öldüren ve tutuklu yargılamasına devam edilen  25 yaşındaki  Serhat Kantaş’ın dünkü  2. celsesi Bodrum 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Kantaş’a yardım ettiği iddia edilen Çetin Erdem SEGBİS yöntemi ile katıldı.

Duruşmaya tutuklu sanık Serhat Kantaş ile Kantaş'ın dayısı, Bensu Narlı’nın ailesi, taraf avukatları, CHP Kadın Kolları üyeleri, Muğla Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri katıldı.

 

ÖDÜL GİBİ CEZA MÜTAALASI VERİLDİ

Duruşma sonrası açıklama yapan Narlı ailesinin avukatı Müge Kızılırmak Türk yaptığı açıklamada,

“Bugün duruşmada iki tanık dinlendi. Dinlenen tanıklardan birisi, sanıkların arkadaşı olan, olay sonrası yardım eden Çetin Erdem. Kendisi cezaevinde olduğu için SEGBİS sistemiyle bağlandı. Diğer tanık sanığın dayısıydı. Dayısı tanıklık etmek istemediğini beyan ederek salondan ayrıldı. Mütaala sanıkların ve sanık müdafillerinin dahi beklentisinin dışında bir şekilde yalnızca kasten öldürmeden kuruldu. Yalnızca kasten öldürmeden cezalandırılmaları talep edildi. Bu dediğim gibi sanık müdafilerini de saşkınlığa uğratan ve savunmalarının çok ötesine geçen adeta ödül niteliğinde bir mütaalaydı. Savunmaları için süre istediler. Şimdilik tutukluluk hallerinin devamına karar verildi” diye konuştu.

Sanık yakınları ise, Bensu’nun sanık tarafından tasarlanarak öldürüldüğünün açık olduğunu, Bensu’nun evde yalnız olduğunu anlamak için onlarca telefon görüşmesi olduğunu, suç mahalline yaklaşma şekilleri, silahı kapının yan tarafında saklaması, Bensu’dan su isteyerek, bu arada tüfeği alıp, Bensu gelince ateş açması gibi şeyler açıkça ortadayken, buna karşın, sadece kasten öldürmeden yargılanmasının adil olmadığını belirterek, savcının bu yöndeki mütalaasına tepki gösterdiler.

Duruşma 5 Ekim 2021 tarihine ertelendi.

 

 

Editör: Şahin ŞAHİN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık