Bu kez hedef, ‘Yeşil’ bayrak…

Gelişmiş batılı ülkelerde okul öncesi, ilk ve ortaokullarda; çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için kullanılan ‘yeşil Bayrak’ programı için Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

Bu kez hedef, ‘Yeşil’ bayrak…

İlçemiz genelinde birçok okulun ‘Beyaz Bayrak’ almasının ardından Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu kez başka bir hedef için hazırlıklara başladı.

Gelişmiş batılı ülkelerde okul öncesi, ilk ve ortaokullarda; çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için kullanılan ‘yeşil Bayrak’ programıyla öğrenciler; katılımcı yaklaşımıyla hem çevresel konularda bilgi edinecekler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alacaklar.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Eko-Okullar Programı adı da verilen sistemle okullara çevre eğitimi konusunda yol gösterici bir sistemdir. Bu program dâhilinde okullar yaptıkları çalışmalarda ve verdikleri çevre eğitimiyle üstün başarı sağlamış olacaklar. Bu nedenle de ‘Yeşil Bayrak’ ödülü almaya hak kazanacaklar. 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle 67 ülkede uygulanan bir programdır.

İlçemizin eğitimdeki başarı çıtasını yükseltmek ve Avrupa Standartlarına ulaşmasını sağlamak; Atatürk’ün gösterdiği hedefe emin adımlarla yürümek, çocuklarımıza daha iyi bir ülkede yaşamaları adına çevre bilincini aşılamak ve elbette ilçemizin akademik başarısını da yükseltmek adına son derece yararlı bir program olacağına inanıyoruz” diyerek, ilçe merkezinde ve bağlı okullarda pilot uygulamasıyla programı uygulayacaklarını söyledi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık