‘Güvenli Okul’ kapsamında yıllık değerlendirme

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı başından itibaren her ay düzenli olarak İş Güvenliği Uzmanı Hasan Onur tarafından yapılan sunumlarla ‘Güvenli Okul’ toplantılarından elde edilenler, yıllık değerlendirme olarak bir kez daha ele alındı. Geçen yılın değerlendirilmesi yapılırken, gelecek yıla ilişkin yapılması gerekenler de ana başlıklarla anlatıldı.

‘Güvenli Okul’ kapsamında yıllık değerlendirme

Geçtiğimiz Haziran ayında sona eren 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı boyunca her ay düzenli olarak yapılan ‘Güvenli Okul’ toplantılarında ele alınan, birçok sorunun da çözüme kavuşturulduğu okullarımızdaki sorunlar, yıllık değerlendirme toplantısıyla bir kez daha gözden geçirildi.

Düzenlenen değerlendirme toplantısına; Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürü Ali Rıza Kozak ve okul müdürleri katıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hasan Onur, yıl boyunca okul ve kurumlarda yapılan çalışmaları değerlendirirken, sorun olarak tespit edilen konuların da birçoğunun ortadan kaldırıldığına dikkat çekti.

Okullardaki güvenlik kameralar, okul kantinleri, taşımalı eğitim sırasında meydana gelen kazalar ve okulda yaşanan kazalarla ilgili istatistik sonuçlarını da aktaran İş Güvenliği Uzmanı Onur; “Geride bıraktığımız eğitim-öğretim yılında çok şükür büyük bir problemle karşılaşmadık. Önümüzdeki yıl çok daha güvenli olmasını istediğimiz okullarımız için şimdiden gerekli hazırlıkları yapıyoruz.

Önümüzdeki yıl uygulamaya koyacağımız birçok konuda 10’ar dakikalık videolar hazırladık ve bunları okullarımızda öğrencilerin izlemesini sağlayacağız” dedikten sonra sözü, başlayan projelerle ilgili sunum yapması için sözü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Rıza Kozak’a bıraktı.

Şube Müdürü Ali Rıza Kozak da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan, 40 öğretmenin yararlandığı ‘Disleksi Bir Hastalık Değildir’ başlıklı proje başta olmak üzere Erasmus Projesi kapsamında yürütülen projelerden söz ederek, gelinen nokta ile ilgili bilgileri, video sunumu eşliğinde aktardı.

Kısa bir süre önce İlçe Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü’ne atanan Halime Karaca Önel ise, geride bıraktığımız 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nda uygulamaya konulan tüm projelerin detaylarını anlatarak, önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıllarda bu projelerden çok daha büyük projelerin uygulanacağını söyledi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık