CHP’li kadınlar: “Kanunları değil, iktidarı değiştirme günü”

Cumhuriyet Halk Partisi Milas Kadın Kolları teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması ve kermes etkinliği gerçekleştirdi. Tüm kadınlar adına açıklama yapan Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, mevcut yasaların uygulanması halinde adaletin yerini bulacağını belirterek, “Yasalara dokunma, uygula!” dedi.

CHP’li kadınlar: “Kanunları değil, iktidarı değiştirme günü”
  • 09 March 2022, Wednesday 10:44

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanlığı, Milas’ta 8 Mart dolayısıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Şehir Parkı’nda saat 12.30’da gerçekleştirilen açıklamanın ardından, hazırlanan kermesteki ürünler satışa sunuldu.

Basın açıklaması öncesi müziklerle eğlenen CHP’li kadın kolları teşkilatına çok sayıda  vatandaştan da destek geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak; 81 ilde, 973 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yaptıklarını kaydeden Berrin Naz, “Yeryüzünde emekçi olmayan kadın yoktur. Kadınların üretim hayatı içinde yer almaları insanlık tarihi kadar eskidir. 19. yüzyılda sanayi devrimi ile birlikte, yeni ve ucuz işgücüne ihtiyaç duyulmuş ve böylece kadınlar ilk kez ücret karşılığı çalışmaya başlamıştır. O günlerden bu yana kadınlar, kadının insan hakları için, eşit işe eşit ücret almak için, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için, insan onuruna yakışır şekilde yaşayabilmek için grevlerle, direnişlerle haksızlığa ve ayrımcılığa karşı mücadele veriyorlar.” dedi.

Naz, “Bugün, canlarıyla bedel ödeyen kız kardeşlerimizi anma günüdür. Bugün, uğradıkları haksızlıkları kabul etmeyerek kaderlerini değiştirme iradesi gösteren bütün kadınlara saygı günüdür. Bugün, eşitsizliklere karşı dayanışmayı yükseltme ve mücadele günüdür.” ifadelerini kullandı.

2021 yılında 217’si şüpheli olmak üzere 497 kadının katledildiğini söyleyen Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, “497 bir sayı değildir; 497 evlattır, kardeştir, annedir, hayattan koparılan canlardır. Biz tek bir kız kardeşimizin şiddet görmesine, hayattan koparılmasına tahammül edemezken, 497 kadının ölümü ile teselli olunmasına isyan ediyoruz” diye konuştu.

Naz, ifadelerinin devamında, “Gün artık kanunları değil, iktidarı değiştirme günüdür. Mevcut yasalar etkin şekilde uygulansa, adalet yerini bulacaktır. Bir kez daha sesleniyoruz: Yasalara dokunma, uygula!” ifadelerini kullandı.

CHP’li Naz, basın açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Kısacası; bu ülkede kadınların eşit, adil, tok, güvende ve özgürce yaşadığı bir düzeni hep beraber kuracağız. Kadınlar ve erkekler dayanışma içinde mücadele ettikçe, hayat eşitliğe doğru akacak. Kutlu olsun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günümüz! Dayanışma olsun, yaşam dolsun, dünyaya barış getirsin.”

Basın açıklamasının ardından kermes devam etti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık