CHP’nin 98. Kuruluş Yıl Dönümü kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 98. kuruluş yıldönümü dün Milas’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

CHP’nin 98. Kuruluş Yıl Dönümü kutlandı
  • 10 September 2021, Friday 10:30

CHP Milas İlçe Başkanlığı tarafından Milas Atapark Meydanı’nda ilk olarak çelenk bırakma töreni gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan törene Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, CHP İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya ve partililer katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından tamamlanan tören, CHP Milas İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen etkinlikle devam etti.

Yürüyerek, cadde üzerindeki esnaf ve vatandaşlarla selamlaşan partililer, Arasta Park’a hazırlanan programa katıldılar.

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, eski dönem Muğla Milletvekili ve Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, eski dönem Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, eski dönem Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, mevcut ilçe Başkanı Tüze Çetinkaya, partinin geçmiş dönem ilçe başkanları, mevcut ilçe yönetim kurulu üyeleri, bazı mahalle muhtarları ve parti üyelerinin katıldığı törende ilk konuşmayı, İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya yaptı.

 

CHP Milas İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya konuşmasında şunları söyledi:

“Bir tarihtir 9 Eylül… Bir devrimin tarihidir 9 Eylül… Cumhuriyet devrimlerine inananlar olarak bu tarihi atalarımız ve halkımızla birlikte yazdık. Bunu da tüm dünya gördü ve yaşadı. Cumhuriyetimiz bizim her zaman kırmızı çizgimizdir. Cumhuriyetimiz, devletimizdir. Cumhuriyetimiz halkımızdır. Cumhuriyetimiz bizimle, biz de cumhuriyetimizle varız. Gün ola ki ona uzanan el olursa, o eli kırıp atacağız. Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile bir bütündür. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri de Cumhuriyet Halk Partisidir.’

Ulu Önder’in sözlerinin sorumluluğunu her daim hissediyor, iktidar yürüyüşümüzde büyük bir özveriyle çalışarak, halkımızın yanında yeralmaya devam ediyoruz.

Ayrıca, parti bayrağımızda yer alan ve partimizin temel taşlarını oluşturan 6 oku yani; Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Devletçilik, Halkçılık, Laiklik ve Devrimcilik ilkeleri, iktidara yürüyüşümüzde bizim her daim yol göstericimiz olacaktır.

Biz, ‘Tek Adam’ın ve yandaşlarının değil, halkın iktidarını hep birlikte kuracağız. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm genel başkanlarımıza, gecesini gündüzüne katarak emek veren parti örgütlerimize, belediye başkanlarımıza ve tüm üyelerimize saygılarımızı sunuyor, iktidara giden bu yolda partimizin 98. yıldönümünü kutluyorum.”

İlçe Başkanı Çetinkaya’nın ardından eski ilçe başkanlarından Özçelik Aral kürsüye davet edildi. Aral da yaptığı konuşmada, 1950’li yıllardan başlayarak günümüze kadar süren parti yolculuğunu anlattı.

Aral; “Çok partili hayata geçişimizden sonra sadece 1973 ve 1977’de Ecevit rüzgarıyla CHP örgütleri seçimlere asıldı ve birinci parti olarak seçimleri kazandı. Ne yazık ki aradan geçen 44 yıl içinde ben, iktidar olmayı düşünemediğim gibi hayal bile edemedim. Gözlerim açık gidecek diye üzülüyordum. Fakat bu yıl, şu anda esen rüzgarla 2023’te birinci parti çıkacağımıza inanıyorum. Bu nedenle sizleri inatla, yorulmadan, usanmadan çalışmaya davet ediyorum.

Kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak, partimizden çeşitli nedenlerle uzaklaşanlarla güzel bir diyalog kurarak onları yeniden kazanalım” dedi.

Eski İlçe Başkanı Aral, göğsündeki İstiklal Madalyası’nı gösterdi ve ilçedeki İstiklal Madalyası sahibi kişileri tek tek sayarak; “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları olmak üzere, cumhuriyetin ve partimizin kurulmasında yer almış tüm şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

“CHP’nin Kuruluşu Kutlu Olsun”

Aral’ın ardından kürsüye bu kez Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat geldi. Başkan Tokat, konuşmasından dolayı eski ilçe başkanı Aral’a teşekkür ederek; “Kendisinin her zaman tecrübesinden, dağarcığından yararlanmak isteriz” diyerek söze başladı ve şöyle devam etti:

“Bugün sadece Cumhuriyet Halk Partililer için değil, sadece Türkiye için değil, dünya tarihi için çok önemli bir gün. 9 Eylül, bir zaferin nihayete erdiği, taçlandığı ve dünya tarihine mal olmuş tarihi dönüm noktasıdır. Kuvay-ı Milliye’nin başarısıdır. Emperyalizme karşı dünyanın, kazanılmış en meşru zaferdir. 9 Eylül’ü Türk Milleti olarak yeterince idrak edemediğimiz kanaatindeyim. Dünyada eşi benzeri az görünen, yetişmiş bir başkomutan önderliğinde bir ulusun topyekün işgalci kuvvetleri ve emperyalist güçleri dize getirdiği, önündeki aydınlanma sürecini de aşarak cumhuriyetin taşlarını döşemeye başladığı bir tarih olarak zihinlerimizde korumalıyız.

Bu noktada, başta bize bu zaferi yaşatan, bize bu cumhuriyeti kuran Türk Milleti’nin geleceği için çağın gerekleri neyi gerektiriyorsa bunları ülkesine ve halkına kazandıran, Cumhuriyet Halk Partisi’ni bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun yol arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı ve onun sonrasındaki süreçlerde şehit ve gazi olmuş bütün değerli büyüklerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, konuşmasının sonunda bir İranlı ile yaptığı sohbet sırasında, ülkenin kötüye gidişinden söz ettiğinde İranlının; “Merak etmeyin. Ülkenizde cumhuriyet asla yıkılmaz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi var” dediği anıyı, partililerle paylaştı.

CHP Milas İlçe Örgütü tarafından partinin, 98. kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan törende son konuşmayı CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan yaptı. Milletvekili Özcan konuşmasında; “Sevr Anlaşmasıyla idam fermanı verilmiş bir ülkenin küllerinden yeniden doğarak bugünlere gelişinin ve aşamalarında Kuvay-ı Milliye ruhu ile Anadolu ve Rumeli Müfaa-i Hukuk Cemiyeti’nin önderliğinde Sivas Kongresi gerçekleştirilerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin temelleri atılmıştır.

Kurtuluş Savaşı ve sonrasında cumhuriyet devrimlerinin gerçekleşmesi ve çok partili yaşama geçerek, daha sonrasında günümüze gelen süreçlerde de ülkemiz ne zaman tıkandığında, çıkmaza girdiğinde Cumhuriyet Halk Partisi ülkenin önünü açan, dünya ile uyuşan, bütünleşen demokrasi anlayışını ifade etmiş; ilkelerini ve prensiplerini ortaya koymuştur. 9 Eylül bizim için çok önemlidir. Tabi ki İzmir’in de kurtuluşudur. 9 Eylül’de partimiz kurulmuş ve daha o yıllarda ilkeleri belirlenmiş, hem de ülkemiz açısından; saltanın bitişini, halifeliğin sona erişinin ve yerine cumhuriyetin kurulup daha sonrada demokrasi ile taçlandırılması hedeflenmiştir. Bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi, kendi ile birlikte kurulan diğer partilerden, dünyada da ayrı bir yeri vardır. Birçok parti tarihin tozlu arşivlerine gitmiştir yani kapanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi ise ebediyete kadar varlığını sürdürecektir.

İlkeleriyle, devrimleriyle o dönem Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün iradesiyle hem yurt içinde barışı, birliği, hem de dünyaya örnek olma, rol model olma anlamında da önemli bir yer almıştır” diyerek Cumhuriyetin ve CHP’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi; saygı, minnet ve şükranla andığını söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Milas İlçe Örgütü tarafından 98. yıldönümü için hazırlatılan kutlama pastası, katılımcılar tarafından kesildi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık