Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

EL EMEĞİ-GÖZNURU ÜRÜNLER SOKAĞA TAŞINDI

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde öğretim görevlilerinin zeytin temalı sunumlarıyla başlayan 18-24 Mayıs Müzeler Haftası etkinlikleri, Milas Müze Müdürlüğünce hazırlanan program dâhilinde devam etti.Kutlama etkinlikleri kapsamında Tabakhane Caddesi’nde Milas Uzunyuva Anıt Mezarı ve Müze Kompleksi girişinde “Sokakta sanat var” sloganıyla el sanatları standları kuruldu.

EL EMEĞİ-GÖZNURU ÜRÜNLER SOKAĞA TAŞINDI

Sokakta sanat var sloganıyla gerçekleşen açılışa; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ahmet Trabzon, Milas Kent Konseyi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Günlük, Milas Müze Müdürü Gülnaz Savran, müze personeli, AKP Milas Başkanı Fahri Acar ve davetliler katıldı.

Kurulan stantları gezen Milas Kaymakamı Eren Arslan ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile diğer protokol üyeleri, stand sahibi kadınlardan sergilenen ürünler hakkında bilgi aldılar. Tamamının ilçemizdeki kadınlar tarafından el emeği göz nuru ile yapıldığını öğrenen Kaymakam Arslan; “Bu ürünlerin daha geniş bir alanda ve kalıcı standlarla sergilenmesinde yarar var. Böylelikle hem sizler boş zamanlarınızı bu şekilde faydalı işlerle değerlendirmiş olursunuz, hem de aile bütçesine katkı sunmanıza fırsat verir” diyerek, standlardaki kadınları kutladı.

Öte yandan Uzunyuva Anıt Mezarı ve Müze Kompleksi içerisindeki kafeterya binasında da Umay Salkım’ın, Çomakdağ Gelinleri ve Zeytin Ağaçları isimli resim sergisi Müzeler Haftası boyunca sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Hafta kapsamında Beçin Kalesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Kadir Pektaş, 27 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00’de Beçin Kalesi Antik Kenti’ndeki Ahmet Gazi Medresesi’nde bir sunum yaparak, Beçin kazıları hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşacak.

Aynı gün saat 18.00’de MSKÜ Milas Meslek Yüksek Okulu Öğretim Elemanları, “Beçin’den Günümüze” isimli karma sergi açılışı gerçekleştirecek.

Saat 20.00’de ise Milas Müftülüğü ile birlikte tasavvuf müziği eşliğinde iftar yemeği düzenlenecek.

Müzeler Haftası programında yer alan tüm etkinliklere Milas halkı, arkeoloji ve sanat meraklıları davet edildi.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis