Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Emniyet mensupları basın çalışanlarıyla kahvaltıda buluştu

Bugün, tüm yurt genelinde kuruluşlarının 174’ncü yıldönümünü kutlayacak olan Türk Polis Teşkilatı, bu anlamlı günlerini tüm hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlarken, Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava ve birim sorumluları, dün sabah emniyet lokalinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Emniyet mensupları basın çalışanlarıyla kahvaltıda buluştu

Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava’nın yanı sıra bazı birim amirlerinin de katıldığı kahvaltıda, özellikle seçim döneminde çok yoğun bir mesai harcadıklarını belirten İlçe Emniyet Müdürü Ava; “Toplamda 190 personelimiz var ve neredeyse tüm personel, seçimlerin huzur ve güven ortamında tamamlanması için görev aldı.

Özellikle son hafta ilçe merkezindeki mahalle toplantıları ve seçim günü geniş bir güvenlik önlemi alarak, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde oylarını kullanmalarını, ardından da oy pusulalarının İlçe Seçim Kurulu’na teslim edilmesi sırasında emniyet olarak kendi sorumluluk alanımızda tedbir aldık.

Polis ekiplerimizin yanı sıra 17 adet gece bekçisi olarak görev yapan arkadaşlarımızı da bu alana kaydırarak, özellikle seçim ofislerinin ve parti binalarının önünde gerekli önlemleri aldık.

Artık seçimler geride kaldı ve biz de rutin görevimize başladık. Normalde Avrupa Standartlarına göre 250 kişiye bir polis memuru düşüyor. Ancak ülkemizin her köşesinde bu standart henüz sağlanmış değil. Dolayısıyla ilçemizde de sayımız, standart sayının altında olsa da, arkadaşlarımızın gayretleriyle bu açığı kapatmaya çalışıyoruz.

Pasaport ve araç tescil işlemlerinin bizden alınmasıyla bu görevi yapan personelimiz, sahada görevlendirilerek, hem güvenlik anlamında hem de meydana gelen olaya kısa sürede ulaşma anlamında ekip sayımız arttı. Önümüzdeki aylarda polis okullarından mezun olacak arkadaşlarımızın da aramıza katılmasıyla İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak biraz daha rahatlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Son dönemlerde ülke genelinde özellikle uyuşturucu ve terör ile mücadelede önemli bir mesafenin alındığı, ilçemizde de bu alanda ciddi bir çalışmanın yürütüldüğü hatırlatılarak, gelinen son nokta hakkında yöneltilen bir soruya İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava; “Zaten ilçemizde ‘Torbacı’ olarak tabir edilen türden satıcılar yok. Genellikle içici dediğimiz, yakaladığımız zaman üzerinden 3-5 gram uyuşturucu madde çıkan insanlar. Belli dönemlerde yüklü miktarda yakaladığımız uyuşturucu ise genellikle Bodrum veya turizmin yoğun olduğu diğer ilçelere götürülmek istenirken ele geçiriliyor.

Elbette hem ilçemizde, hem de ülkemizde bir tek kişinin bile uyuşturucu madde kullanmasını arzu etmiyoruz. Özellikle gençlerimizin bu tuzağa düşmemesi için polis ve jandarma olarak her türlü önlemi alıyoruz ancak buna rağmen tamamen kökünü kazımak polisiye tedbirlerle mümkün değil. Bu noktada ailelere de büyük iş düşüyor. Eğitimin küçük yaşta başladığı düşünülürse bu konuda millet olarak topyekün mücadele edilmesi gerekiyor” dedi.

Karşılıklı sohbetin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, basın mensuplarıyla çekilen fotoğrafla son buldu.

   

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis