Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Seçim Sonrası İlk Salı Toplantısı…

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Örgütü’nde her hafta Salı günleri yapılan ve genellikle de Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın da katıldığı rutin toplantılar devam ediyor. 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından gerçekleşen ilk toplantıda, İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve Belediye Başkanı Muhammet Tokat, bazı açıklamalarda bulundu.

Seçim Sonrası İlk Salı Toplantısı…

Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binasında her hafta Salı günleri yapılan rutin toplantının bu haftaki bölümü, 31 Mart’ta yapılan seçim sonrasındaki ilk toplantı olması nedeniyle bir hayli kalabalık partili yurttaşların katılımıyla gerçekleşti. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve bazı meclis üyelerinin de katıldığı toplantının başlangıcında kısa bir açıklama yapan CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe; “31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık. Seçim sonuçlarıyla bayrağımızı yeniden, Muhammet Başkanımızla birlikte dalgalandırmaya devam ediyoruz. Öncelikle bu seçim sürecinde; yönetim kuruluma, kadın ve gençlik kolları yönetimine, hiçbir ünvanı olmadığı halde varını-yoğunu ortaya koyan bütün partililerime teşekkür ediyorum. Basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Sanki partiliymiş gibi bizimle beraber onlar da bütün programlara katılarak, gazetelerinde ve internet sitelerinde bu çalışmalara yer verdiler. Aramızda yeni muhtarlarımız var. Seçilen tüm muhtarlarımızı ve azalarımızı tebrik ediyorum.

Millet İttifakı olarak girdiğimiz bu seçimde 16+3 yani 19 meclis üyeliği kazandık. İYİ parti ile bu ittifakı oluşturmuştuk, yarın büyük bir ihtimalle ilk meclis toplantısında ayrılacaklar ve kendi gruplarını kuracaklar. Ancak kurduğumuz ittifak sonuna kadar devam edecek.

Kısaca bir de İstanbul seçimlerine değinmek istiyorum. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız artı bir ile seçim kazanılacağını söylüyordu ancak bugün 14-15 bin oyu yok sayarak, bu rakamlarla belediye başkanlığı kazanılmaz diyor. Bu açıklamalarla süreci 13 Nisan’a kadar götüreceklerini, sonrasında ise seçimi yenilemek için başvuruda bulunacaklarını düşünüyorum. Ne yazık artık iş çocuk oyuncağına döndü! 900 milyon nüfuslu Hindistan’da tüm oylar üç günde sayılırken, biz günlerdir 300 bin oyu sayamadık. Hatırlarsanız, kazandıkları seçimlerde henüz oy pusulaları birleştirilmeden, seçimlerin sona ermesinden bir iki saat sonra kutlama yapan insanlar, 9 günden beri İstanbul’u sayamadılar. Şundan herkes emin olsun ki Sayın İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Hepimiz, tüm Türkiye arkasında birleşmiş durumdayız. İstanbul’u kazanırsak, 5 yıl sonrasını da planladığımızda Türkiye’yi kazanabileceğimizin resmidir” diyerek, tüm katılımcılara teşekkür etti.

“Bu birliktelik devam edecek”

CHP İlçe Başkanı Göktepe’nin ardından açıklamalarda bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise şunları söyledi:

“Bugün seçilen meclis üyelerimizle bir grup toplantısı yapacağız. Yarın da(bugün) ilk meclis toplantısını gerçekleştirerek; meclis başkan vekilimizi, meclis kâtiplerimizi, encümen üyelerimizi, komisyonlarda görev alacak arkadaşlarımızı belirleyecek ve rutin gündem maddelerini görüşeceğiz.

Seçildiğim günden bugüne meclis toplantılarını, şeffaflık adına hep halka açık yaptık. Gerekirse Atapark’ta yaparım. Yeter ki vatandaşımız toplantıları izlesin, kim ne konuşuyor, mecliste hangi kararlar alınıyor, kim neyi kabul ediyor, kim neye itiraz ediyor bunları kendi gözleriyle görsünler. Ancak bugüne kadar katılımın istenilen düzeyde olmadığını söyleyebilirim. Dolayısıyla yarınki (bugün) ilk meclis toplantısına tüm muhtarlarımızı ve vatandaşlarımızı bekliyoruz.

Seçimlere bir iki gün kala ağır bir grip geçirdim ve seçim sonrası biraz dinlendim ve sonra da Kayseri’ye gittim. Dolayısıyla seçim sonuçlarını sandık bazında henüz değerlendiremedim ancak gördüğüm bazı hususlar var. Örneğin kırsalda en yüksek oyu aldığımız yerlere hiçbir hizmet götürememişiz. Buna rağmen vatandaşımız bize önemli bir destek vermiş. En fazla hizmet götürdüğümüz yerlerden ise ne yazık ki beklediğimiz oranda oy alamadığımızı görüyorum. Bu noktada ya vatandaşa yaptıklarımızı tam olarak anlatamadık ya da başka bir şey var. Dolayısıyla tüm bunları en ince ayrıntısına kadar değerlendireceğiz. Almamız gereken mesaj mutlaka var ve bunları alıp gereğini yapacağız.

Millet İttifakı olarak 16+3 yani 19 meclis üyeliği aldık. Cumhur İttifakı ise 12 meclis üyeliği aldı. İttifak ortağı MHP ayrılarak kendi grubunu kurdu. Muhtemelen İYİ Parti de yarın bizden ayrılarak kendi gruplarını kuracaklar. Bu şekilsel bir durumdur. Buradan kimse bir mana çıkarmasın. Biz, İYİ Partili arkadaşlarımızın da komisyonlarda görev almasını sağlayacağız ve 5 yıl boyunca da bu birlikteliği sürdüreceğiz.

İnanıyorum ki bu dönemde de, geçmiş dönemde olduğu gibi Milas’ın ve Milas halkının menfaatleri doğrultusunda güzel ve uyum içerisinde, tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla çalışacağımızı düşünüyorum.

Sonuç itibariyle seçimleri, Millet İttifakı olarak hem Milas’ta, hem de Muğla’da kazanmış olmamız, ülkenin genelinde yaratılan Bahar Havası itibariyle de olumlu olarak değerlendirebiliriz. Biz burada gerçekten çok çetin bir süreç yaşadık. Oldukça büyük bir kampanyaya ve adeta devlete karşı bir seçim çalışması yürüttük. Bu yarışı başarıyla göğüslemiş olmamızdan dolayı mutluyuz. Vatandaşımız, üçüncü dönemde de Milas’ı yönetmek için bize yetki verdi. Bu nedenle önümüzdeki süreçte memleketimizin menfaatleri doğrultusunda ortak akıl ve kurumlararası işbirliğiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Şunu net bir şekilde bir kez daha söylemekte yarar görüyorum. Başkanlığımın ilk döneminde ilçe merkezindeki altyapı ve üstyapı çalışmalarının ardından kırsaldaki mahallelere ağırlık verdik. Daha önceki dönemlerde yapılan hizmetler metrekare olarak yüzbinlerle ifade edilirken bu dönem bu rakam bir milyon metrekarenin çok üstüne çıktı. Seçim çalışmaları sırasında gittiğimiz her yerde, ‘Biz mahalle olarak en fazla hizmeti, Muhammet Tokat döneminde aldık’ denildi. Buna rağmen o mahallelerde de oyun artmadığı görülüyor. Yapılan hizmetlerin oya tahvili konusunda örgütsel bazda değerlendirme yapılması gerekir.

Oy dağılımına baktığımızda, Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz geçen dönem 17+3 meclis üyesi çıkarmıştık. Bu dönem ittifak olarak bir meclis üyesi eksik çıkardık. Bununla birlikte Büyükşehir meclis üye sayımız değişmedi. Başkanla birlikte 5 büyükşehir meclis üyeliğini Millet İttifakı alırken, 2 meclis üyeliğini de Cumhur İttifakı kazandı. Dolayısıyla bu dönemde de Muğla’mız ve Milas’ımız için Büyükşehir Belediyemiz ile kol kola çalışmaya devam edeceğiz.

Elbette beklediğimiz oy oranında değiliz. Ama önümüzdeki süreçte hem hizmetlerimizi devam ettirme, hem de bu hizmetleri oya tahvil etme noktasında gerekli hassasiyeti göstereceğiz.

Türkiye, ilk defa ‘tek adam’ rejimiyle bir yerel seçime girdi. İttifakların da devreye girmesiyle farklı bir seçim süreci yaşandı. Sürecin sonunda ise ülkemizin geleceğine ümitle bakabileceğimiz bir sonuç çıktı. Çünkü ülke ekonomik olarak dibe vurmuştu. Artık deniz bitti bu ülkede! Tüm uzmanlar özellikle iki noktaya dikkat çekmişti. Birincisi bu sonuçlardan iktidarın bir uyarı alması, ikincisi de bu uyarının gereğini yapmasıydı. Vatandaş tarafından birinci şart yerine getirildi, sırada iktidarın gerekli uyarıyı alıp almayacağına bakacağız.”

Yeni dönemde hayata geçirilecek projelerle ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Tokat; “Ancak bu projeleri ihaleye çıkarabilmemiz için Sayın Cumhurbaşkanı tarafından konulan ihale yasağının kalkması gerekiyor. Bildiğiniz gibi seçim sürecinde Sayın Cumhurbaşkanı tüm resmi ihaleleri durdurmuştu. Bu sürecin yeniden başlamasıyla hazır olan projeleri hemen ihaleye çıkaracak ve vatandaşa verdiğimiz taahhütleri yerine getirmeye başlayacağız” dedi.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık