GENÇLİK HAFTASI BAŞLADI…

Her yıl 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası, dün Atapark’ta başlayan resmi çelenk sunum programıyla başladı. Gençlik Haftası kutlama programı, çeşitli sportif etkinliklerle bir hafta boyunca devam edecek.

GENÇLİK HAFTASI BAŞLADI…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas-Bodrum Havalimanı Başmüdürü Mehmet Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Türker Yurtsever, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, MHP Milas İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy, belediye meclis üyeleri, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Serkan Acarsoy, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Kızılca, İlçe Gençlik ve Spor Müdür V. Durmuş Tayfun Uslu, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı tören, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam eden programda, günün anlam ve önemine binaen yapılan konuşma, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir’den geldi. Binbir yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ile Milletimizin aydınlığa, özgürlüğe ve çağdaşlığa atılan ilk adımı olan demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasını sağlayan zorlu savaşın 100. yıldönümü. O gün Samsun’da kazandığımız zaferin coşkusu ve vatanperver duygularla, sizleri selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milletimizle omuz omuza vererek 19 Mayıs 1919'da başlattığı Milli Mücadele; bağımsızlık tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. O gün Samsun'da yakılan istiklal ateşi, bugün milletimizin gönlündeki yerini ilk günkü azim ve coşkuyla muhafaza etmektedir. Cumhuriyetimizin inşasındaki temel harç malzemesini, bu meşaleyi yakan şanlı milletimizin umut ve inançları oluşturmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde geriye dönmeyi düşünmeden yollara düşen ve canı pahasına istiklali savunan ecdadımız, bugün de aynı aşkla ülkesini daima ileriye taşıma gayreti veren gençlerimize ilham olmuştur. Dünden bugüne hiç değişmeyen istiklal ve memleket sevdası, ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize taşımak gayesiyle çıktığımız bu yolda sahip olduğumuz en büyük güçtür.

Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak; yarınımızın emanetçisi olan gençlerimizin önündeki en kutlu amaçlardan biridir. Bize düşen ise hem istiklalimizi hem de bu ülkenin istikbalini emanet edeceğimiz gençliğimizi hızla değişen dünyada yükselişe geçen bir milletin mensuplarına yaraşır biçimde yeni dünyanın yeni şartlarına hazırlamaktır.

İnanıyoruz ki bu ülkenin bilim, kültür, sanat ve sporla aydınlanan gençleri, medeniyetlerin el sıkışmasını sağlamakta lokomotif güç olacaklardır. Atatürk'ün gençlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi ilelebet muhafaza etmek, topraklarımız üzerinde kirli emeller kuranların oyunlarını bozmak için 100 yıl önce yakılan istiklal ateşinin aydınlattığı yolda bir ve beraberce yürümeye devam etmekteyiz.

Sevgili gençler,

Unutmayınız ki sizler: bu güzel ülkemizin ve yarınlarımızın temel taşısınız.

Unutmayınız ki: her 19 Mayıs'ta elden ele Samsun'dan Ankara'ya koşturulan bayrağımız rengini, Şehitlerimizin kanından ve siz Gençlerimizin damarlarındaki asil kandan almaktadır.

Unutmayınız ki vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.

 Atatürk diyor ki: ‘Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.’

Bizler de bu bilinçle hareket ederek Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ülkemizin her yerinde sportif tesisler, Gençlik merkezleri ve Kültür merkezleri aracılığı ile siz sevgili gençlerimize sunduğu; spor, sanat, resim, müzik, kültür, Edebiyat vb faaliyetlerle, siz sevgili gençlerimizin serbest zamanlarını daha verimli geçirmeleri, keşfedilmeyi bekleyen yeteneklerinizin ortaya çıkarılması, damarlarındaki asil kanı kirletmemeleri, madde ve teknoloji bağımlılığından uzak durmaları için çalışıyoruz.

Devletimizin siz gençlere sunduğu bu spor, gençlik ve kültür merkezlerimizde, gençlerimizin aldığı çağdaş eğitimin yanında teknolojinin sunduğu tüm bilgi kaynaklarını kullanarak, kendilerini en iyi biçimde yetiştirmeleri, Milletimize ve insanlığa yararlı bireyler olmaları ve hedeflerinize ulaşabilmeniz doğrultusunda görev yapıyoruz.

Biliyoruz ki bu sizin kendinize olduğu kadar, milletimize, ülkemize ve insanlığa karşı da bir sorumluluğumuzdur. Atalarımızdan emanet aldığınız bu güzel ülke ve aydınlık yarınlar için yılmadan çalışmalı, geleceğimize sahip çıkmalı, gerektiğinde hiçbir özveriden kaçınmamalıyız.

Vatanımıza ve bayrağımıza yönelen tehditleri milletimizin canı pahasına bertaraf ettiği istiklal mücadelemiz, bağımsızlıklarını kazanmak için mücadele veren başka milletlere de örnek olmuştur.

İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin göstergesidir.

İstiklal şuuruyla yetişen gençlerimiz, tarihlerine sahip çıkmaları, milli değerlerine bağlılıkları, her açıdan nitelikli ve donanımlı olmaları sayesinde, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımada temel unsur konumundadırlar.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi burada sonlandırırken 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını bir kere daha kutlamış olmanın sevinç ve heyecanı içerisinde siz gençlerimizin bayramını kutlayarak, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Sarıkamış’ta, Malazgirt’te, Kut’ül Amare’de 15 Temmuzda ve Afrin’de bu cennet vatanımız için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; zaman gözetmeksizin gençlerimize sunulan imkânlarla “Gençlik Geleceğimizin Güvencesidir” diyerek vatanımızı çağdaş uygarlığa ulaştırmanın sevincini milletçe paylaşalım diyor ve tüm gençlerimizin ve halkımızın bayramını tebrik ediyorum.”

Yapılan konuşmanın ardından ilk günkü program sona erdi.

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık