‘İl müdüründen kızına kıyak’ iddiasına açıklama

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre hakkında geçtiğimiz hafta kaynağı belli olmayan bir internet sitesinde yayınlanan iddialar üzerine açıklama yapıldı.

‘İl müdüründen kızına kıyak’ iddiasına açıklama

Geçtiğimiz hafta künyesi ve kaynağı belli olmayan ulusal bir internet sitesi tarafından “İl Milli Eğitim Müdüründen kızına 1,5 milyon TL'lik ihale kıyağı iddiası” başlıklı yayınlanan haberde Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin kızı ve damadının bağlantılı olduğu bir şirkete ihalesiz iş verildiği iddiası ortaya atıldı.
Söz konusu haberde, 6 okulun öğretmen odası için toplamda 1,5 milyon lira ödenek ayrıldığını, bir öğretmen odası tadilatı için 250 bin liranın ayrılmasının eğitim camiasında tepkilere yol açtığı iddia edilmişti.
Ancak çok sayıda asılsız iddialar barındıran bu habere, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yanıt gecikmedi. Milli Eğitim Müdürlüğü,  “Haberde geçen iddialar tamamen asılsızdır. İl Müdürü Pervin Töre’nin; Muğla İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başladığı Haziran 2018 tarihinden bu zamana kadar, söz konusu haberde yer aldığı gibi bir ihale yapılmamıştır. Yine söz konusu haberde iddia edildiği gibi bakanlığımızdan ilimize böyle bir ödenek gönderilmemiştir. Bu nedenle haberde yer alan iddialar tamamen asılsız olup, yaşandığı iddia edilen olaylar ise hayal ürünüdür.” diyerek haberin yayından kaldırılmasını talep etti.
İnternet sitesi ise, “Kamu gücünü kişisel menfaatleri doğrultusunda kullananlar bunun hesabını ahiretten önce dünyada vermelidirler. Yasal hakkınızı kullanabilirsiniz. Mahkemeye sunacağımız söz konusu olayla ilgili belgeler ve mahkeme başkanının isteyeceği diğer belgeleri de ibraz edeceğinizden şüphemiz yok. Bize gönderilen belgelerde tekzip metninde yazılanların doğru olmadığı anlaşılmaktadır. Bu nedenle haberimizi olay aydınlatılana kadar yayından kaldırmayacağız.” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, dün itibariyle Muğla 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararını verdiğini, karar sonrası habere erişimin engellendiğini ve internet sitesinden kaldırıldığını söyledi.
Muğla’ya öğretmenler odası yapılması için 1,5 milyon liralık ödenek gönderilmediğini belirten Töre, iddiaların tamamıyla gerçek dışı olduğunu ve Muğla eğitimcilerinin başarılı ilerleyişini hayal ürünü haberle kirli kumpaslarla durduracağını sananların yanılacağını ifade etti. Haber daha sonra yayından kaldırıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık