İlçe başkanından gazete haberine yanıt…

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, önceki gün ilçemizde yayın hayatını sürdüren bir gazetede çıkan habere, CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan tarafından düzenlenen basın toplantısının ardından yaptığı açıklama ile yanıt verdi. Başkan Göktepe, mevcut Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın, yeniden genel merkez tarafından atanması sonrası diğer başkan aday adaylarının eğilim yoklamasına katılmayacaklarını belirtmesi üzerine yapılan eğilim yoklamasına Başkan Tokat’ın girmesinin de bir anlamı olmayacağını söyledi.

İlçe başkanından gazete haberine yanıt…

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan’ın ilçe binasında düzenlediği basın toplantısının sonunda, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe de, önceki gün ilçemizde yayınlanan bir gazetede çıkan haberle ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“20 Ocak Pazar günü Milas’ta gerçekten bir demokrasi şölenine imza attığımızı düşünüyorum. Eksiğimiz olmuş olabilir, kırılan olmuş olabilir, sonuçta bu bir seçimdir, fakat seçimi değerlendirirken Muhammet Başkan ile ilgili kısmının özellikle farklı türde yansıtıldığını görüyorum. Ben basınla bir araya geldiğimde, Sayın Muhammet Tokat’ı sandığa sokmayacağımı, ilçe başkanı olarak beyan etmiştim. Beyanımın dayanağında da, Sayın Muhammet Tokat hariç, iki aday adayımızın daha olduğunu, bu iki diğer aday adayının atanan bir kişiye karşı sandığa girmeyeceklerini beyan etmeleri üzerine, tek kişiyle de bir seçim yapılamayacağından Sayın Tokat’ın eğilim yoklamasına katılmasının bir anlamı olmayacağını söylemiştim.

Bu tamamıyla ilçe başkanının inisiyatifinde olan bir şeydir. Muhammet Başkan, Ağustos ayından beri önseçim talep etti, son güne kadar bu talebi devam etmiştir. Diğer aday adayları ile yapılan görüşmeden sonra sandığa girme ile ilgili olan süreç sonuçlanmıştır. Tek başına bir seçim olur mu? Tek başına 1 oy alsa da kazanacak, 3 bin oy alsa da kazanacak. Seçime sokup, adayımın tek başına yıpratılması mı isteniyor? Böyle bir şey mümkün değil. Yarış olacaksa en az iki kişiyle olur. Görüldüğü gibi 37 kişiyi yarıştırdık. Hiçbir sıkıntı çıktığını gören oldu mu? Gayet güzel, centilmence, saygı çerçevesi içinde bir yarış oldu. Sayın Muhammet Tokat’ı tek başına sandığa sokmak abestir ve genel merkezin bana vermiş olduğu yetkiye, talimata karşı gelmektir. Diğer iki aday adayımız, belediye başkan adayı atanmış biriyle sandığa girmeyeceğini beyan etmiştir. Ben aday adaylarımızla birebir görüşmüşüm... Muhammet Başkan’ı ben neden sandığa sokayım? Sorumluluk ve karar tamamen ilçe yönetimi ve başkanlığının kararıdır. Muhammet Başkan demokratik olarak bu seçimi sonuna kadar savunmuştur. Bu demokratik talebini Ağustos ayından itibaren ifade etmişken, karşımıza çıkan şahıs Kasım ayında diğer partiden aday adaylığını açıklamıştır. Biz Ağustos ayından beri önseçim isteğimizi ifade ederken, o arkadaşımız CHP’de siyaset yapıyordu. Bekleseydi, kalsaydı, ilçe başkanı olarak Muhammet Başkan ile beraber yarışa sokardım. Hodri meydan dedirtirdim ama o kaçmayı tercih etti. İsteğimiz ve söylemimiz tamamıyla kendisinden gelen talebe istinadendir. Şunu çok net söylüyorum; bize aday adayı olarak başvuru yapan adaylarımızdan 1 tanesi bile gelip, ben kesinlikle seçime gireceğim deseydi; ben o sandığı belediye başkanlığı adaylığı için de koyardım. Genel merkezin bana vermiş olduğu talimata aykırı davranmak pahasına o kararı alırdım. Muhammet Başkan da sandığa girerdi. Şu an alınmış karar tamamıyla ilçe yönetiminin kararıdır. Bunu değerlendirirken Muhammet Tokat’ın ağzından değil ilçe yönetimin ağzından değerlendirmeli. Muhammet Tokat hiçbir sandıktan kaçmamıştır, kaçmayacaktır. Kaçanların nerede siyaset yaptığı ortadadır. 2009 yılından bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyaset tarihine bakarsanız kaçanların bugün nerede olduğunun, nerede siyaset yaptığının da farkına varırsınız.”

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık