İYİ Parti Kadın kollarının temeli Milas’ta atıldı

Mayıs ayındaki tüzük kurultayında, isteyen il ve ilçe örgütlerinde “Kadın Kolları”nın kurulması yönünde değişiklik yapan İYİ Parti’nin ilk kadın kolları, Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun katıldığı törenle,  Milas İlçe Örgütü bünyesinde kuruldu.

İYİ Parti Kadın kollarının temeli Milas’ta atıldı

Pazartesi (Dün) öğlen saatlerinde İYİ Parti Milas İlçe Başkanlığı binasında çok sayılı parti üyesi kadının yanı sıra, CHP Milas Kadın Kolları Başkanı Berrin Naz, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Milas Şube Başkanı Gülçin Erşen, Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Milas Şubesi yöneticileri, Muharrip Gaziler Derneği Milas Şubesi üyeleri, İYİ partili Belediye Meclis üyeleri katıldılar.

İYİP Sosyal Politikalar ve Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İYİP Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ve beraberindekileri, parti binası önünde İYİP İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayırlı, İYİP İlçe Başkan Yardımcısı Kasım Özkan, partili kadınlar tarafından çiçeklerle karşılandı.

Önce parti yöneticileriyle kısa süre dinlenip, söyleşen Yanıkömeroğlu, “Buradaki kalabalığı görünce çok heyecanlandım. Kutlarım… Milas’ta belediyede olmamız çalışmalarımız açısından çok iyi. Muğla’ya gelmeden, Milas’a geldim. Genel Başkanımızın selamı var” dedi.

İYİP Kadın Kollarının ilk kez Milas’ta kurulması dolayısıyla düzenlenen töreni açan Kasım Özkan, İYİ Parti  Milas Şubesi’nin her zaman öncülük yaptığını belirterek, “Bu iyilik hareketinin ilk Büyükşehir Belediye Meclis Üyesiyim. Bir ilkimiz de bugün kadın kollarının kurulması” dedi.  Milletvekili Metin Ergun’un başka bir işi nedeniyle katılamadığını ama eşi Pervin Hanım’ın aralarında bulunduğunu söyleyen Özkan, etkinlik programını açıkladı.

“Atatürk’ün bize verdiği hakları herkese anlatacağız”

İlk konuşmayı yapan Milas İYİP Kadın Kolları Başkanı Nazan Yakabaşı, Meral Akşener’in “Medeniyet yolunun taşlarını sadece cesurlar döşer” sözünden yola çıkarak, “Cesurlar Hareketi”ni başlattıklarını söyledi. Tüm hanımları partilerine ve kadın kollarına üye olmaya çağıran Yakabaşı, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bize kazandırdığı hakları, herkese, her kapıyı çalarak anlatacağız… Milas iyi olacak, Muğla iyi olacak, Türkiye iyi olacak” diye konuştu.

“Siyaset kadınsız olmuyor” diye sözlerine başlayan Mehmet Çayırlı da, başta Nazan Yakabaşı olmak üzere, tüm kadınlara başarılar diledi.

İYİP İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, İYİP Muğla ve Milas kurucu başkanlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Toplumun temel taşı aile, ailenin temel taşı kadınlardır. Toplum sağlam karakterliyse, aile yapısı güçlü demektir. Bu anlayışla, Genel Merkezin emriyle, Milas’ta kadın kollarını oluşturduk. Yaz tatili sonrası, daha yoğun şekilde sahalarda çalışacağız. Gençlerimize bu ülkeyi iyi teslim etmek için var gücümüzle çalışmalıyız. Başkaları aksini iddia etse de Türk toplumunda kadınlar daha öndedir.”

“Arap gelenek göreneklerine mecbur bırakan bir siyasi iktidar”

Partinin Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ise şunları söyledi: “Ne mutlu bana, ne mutlu bizlere, partimizin kadın kollarının kuruluşunu benim örgütüm bünyesinde böyle bir toplulukla gerçekleştiriyoruz… İYİ Parti, Türkiye’yi iyi yapmak; demokratik, özgür, yaşanabilir bir ülke yapmak, kadın hakları anlamında; İyi ki kuruldu. Bu nedenle, Genel Başkanım Meral Akşener’e ve partili arkadaşlarıma sonsuz teşekkür sunuyorum… Seçimlerden sonra, artık Türkiye nefes almaya başladı… Türk tarihinde kadın -  erkek hep yan yanadır. Bizi, son yıllarda Arapların gelenek göreneklerini yapmaya mecbur bırakan bir siyasi iktidar var. Şiddet, taciz, tecavüz olayları, haberleri, bir kadın ve anne olarak beni çok rahatsız ediyor. Ulu Önder Atatürk bizlere 1934’de seçme ve seçilme hakkı verdi. Şimdi nelerle uğraşıyoruz? Bize bunları yaşatanlara hesabını sormamız lazım. Dur dememiz lazım. ‘Benim çocuğum 9 yaşında bebedir. Okuyacak, reşit olduktan sonra kimi isterse onunla evlenecek’ diyebilmeli kadın.

“Yasalar uygulanmalı, kadınlar bilinçlendirilip, güçlendirilmeli”

İYİP Sosyal Politikalar ve Kadın Kollarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, partinin kuruluşunda niçin kadın kollarına yer verilmediğini açıklayarak sözlerine başladı. Kadına ve çocuklara yönelik şiddete de değinen; yasalarda değil, uygulamada eksiklik olduğunun altını çizen Yanıkömeroğlu, şöyle konuştu:  “Genel Başkanı kadın olan bir parti olarak kadınların aktif siyasette olmalarını istedik. Şimdi de bir fark yok aslında. Bazı il ve ilçeler kadın kollarının kurulmasını istediler. Kadınlar evlere, mutfağa daha kolay giriyorlar, dert dinliyorlar… Şiddet konusunda sayı değişmedi. Emine Bulut cinayeti ile yine gündeme geldi. Ama, Türkiye unutur. Bu cinayeti de unutur… Uluslararası İstanbul Sözleşmesi uygulanmıyor ne yazık ki. Kanunlarda eksiklik yok, 6284 Sayılı (Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair) Kanun, yeterli. Uygulama yetersiz. Kadınlar da haklarını bilmiyorlar. Aile içi şiddeti görerek büyüyen kadın, bunu kabulleniyor. Yasalar doğru uygulanmalı, kadınlar bilinçlendirilip güçlendirilmeli. Kadın kooperatiflerinin kurulması için çalışmalara başladık. E- ticareti kadınlara öğreteceğiz. “

Konuşmaların ardından, Mehmet Çayırlı, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat adına, İYİP Genel Başkan Yardımcısı Yanıkömeroğlu’na yerel temalı armağanlar sundu.  Kadın Kollarından Sorumlu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Tavaslı da ev yapımı zeytin ve zeytinyağı sundu.

Üzerinde parti ambleminin bulunduğu pastayı  törene katılan partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin  yöneticileri birlikte kesti. Ardından kadın kollarının 30 üyesinin adı tek tek okunarak tanıtıldı ve parti binası önünde anı fotoğrafı çektirildi.

 

 

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık