Kazanan Yeni Milasspor oldu

Yeni Milasspor: 2 - Menteşe Yerküpespor: 1

Kazanan Yeni Milasspor oldu

Maçın Hakemleri: Tayfun Sarı, Ali Cem Zorbay, Mustafa Ceyhun
Yeni Milasspor: Arda Çam, Emircan Lök, Mahmut Ermaşa, Mehmet Ali Altaş, Muhammet Kılıç, Ferhat Yılmaz, Fahri Karaman, Oğulcan Aksu, Yusuf Asa, Çağrı Karayılgın, Yiğithan Yüksel
Yedekler: Batuhan Şevket Gökmen, Osman Bedirhan Tuna, Fırat Taşdemir, Yılmaz Yıldırım, Ramazan Oğuz, Serkan Katar, Sertan Balcı
Teknik Sorumlu: Birol Erten
Menteşe Yerküpespor: Cihan Cemal Kayaoğlu, Emirhan Gürler, Volkan Akyol, Ali Uysal, Hamdi Acar, Ramazan Bulut, Ersin Taşkıran, Ömer Faruk Kabalar, Süleyman Taş, Ali Şahin Bayer, Metahan Yılmaz
Yedekler: Volkan Sordoğan, Ali Osman İnce, Yusuf Kızılkula, Recep Gürkan Yılmaz, Hasan Berke Akkuş, Batuhan Ertok, Samet Dinler
Teknik Sorumlu: Kıvanç Şimşek
Galibiyeti Pasta İle Kutladılar
Muğla Süper Amatör Küme Ligi’nin alt sıralarında yer alan ve alttan kurtulma mücadelesi veren 2 takım arasında Milas Şehir Stadyumu’nda oynanan maçı Yeni Milasspor 2-1 kazanarak sahadan 3 puanla ayrıldı.
 Her iki takımın da mutlak galibiyet ve 3 puana ihtiyacı olduğu lig karşılaşması güzel bir havada oynandı. Milas Şehir Stadyumu’nu dolduran futbolseverler güzel ve keyifli bir maç izlediler.
Maçın ilk yarısında ilk yirmi dakika her iki takım dengeli ve dikkatli bir oyun ortaya koydular.Karşılaşmanın 20.dakikasında Yeni Milas maçtaki ilk net gol atağını gerçekleştirdi. Gelişen Milas atağında Fahri Karaman topu Yiğithan Yüksel’e aktardı. Yiğithan güzel bir pasla Mahmut’u topla buluşturdu. Mahmut Ermaşa ortaladı. Menteşe kalesine paralel gelen topa son dokunan altı pas içinde Yiğithan oldu, top az farkla auta çıktı.
Milasspor üst üste ataklarla gol armaya başladı. Dakika 21’de Fahri’nin pasına Engincan Lök sert vurdu top üstten auta çıktı.
 Maçta dakikalar 25’i gösterirken Yeni Milasspor yeni bir atakla Menteşe kalesine yüklendi. Menteşe savunması topu kornere attı. Korner atışını Fahri kullandı. Ceza sahası içersinde topla son buluşan Mahmut plase ile topu kale çizgine gönderdi. Altı pas içersinde Ferhat Yılmaz kafa ile topu fillere gönderdi ve Yeni Milasspor maçta 1-0 öne geçti.
 Yeni Milasspor ve Milaslı taraftarlar golün sevincini yaşarlarken yapılan santra sonrasındaki ilk atakta konuk takım Menteşe golü atarak skoru 1-1 yaptı.
Menteşe atağında Ömer Faruk topu soldan kesti kale içersinde Ali Şahin topa ayak koydu ve bu golle Menteşe durumu eşitledi.
Gol sonrası beraberliği bozmak adına her iki takım da atak oynamaya başladılar.  Yeni Milasspor dakika 29’da Çağrı ile bir atak geliştirdi. Kaleye ortalanan topa Fahri kafayı vurdu, top az farkla auta çıktı.
Dakika 30’da Yeni Milasspor Yiğithan ile net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Menteşe ceza sahasında topla buluşan genç oyuncu Yiğithan seri çalımlarla Menteşe savunmasını geçti. Kaleci ile karşı karşıya kaldı vurdu top az farkla yandan auta çıktı.
Genç Futbolcu Sakatlandı
Maçın 42.dakikasında atak geliştiren Milasspor da Oğulcan Aksu’ya rakip futbolcu tarafından çok sert bir faul yapıldı. Maçın hakemi bu sert pozisyona devam dedi ve oyunu sürdürdü. Ancak Menteşe oyuncuları sakatlık nedeniyle topu taca attılar ve orta hakem o zaman Oğulcan’ın yanına geldi ve sağlık görevlisini çağırdı.
Uzun bir süre oyun çizgisinin dışında ilk tedavisi yapılan genç futbolcu Oğulcan çağrılan ambulansla acilen hastaneye götürüldü.
Oğulcan’ın yerine oyuna Yılmaz Yıldırım girdi.
Dakika 43’te Yeni Milasspor çok net bir gol şansını değerlendiremedi. Oyuna yeni giren Yılmaz güzel bir orta ile topu Menteşe kalesine kesti .Menteşe savunmasını geçen topa ceza sahası içersinde Yiğithan ayak koyamadı ve maçın ilk yarısı 1-1 beraberlikle sonuçlandı.
Soyunma odalarına giden hakem üçlüsüne oyuncusunun sakatlanması nedeniyle itirazda bulunan Yeni Milasspor Genel Kaptanı Çağlar önce sarı, sonrasında itirazını devam ettirmesi üzerine ikinci sarıdan kırmızı görerek tribünlere çıktı.
 Karşılaşmanın İkinci Yarısı
 Maçın ikinci yarısında tribünler daha fazla doldu. Amigo Şeker İbrahim Alır ve Sevdamsın Taraftarlar Derneği maçın başından sonuna kadar genç futbolcularına susmadan doksan dakika destek verdiler.
Tribünlerin büyük desteği ile ikinci yarıya başlayan Yeni Milasspor maçtaki en net gol pozisyonlarından birini yakaladı. Oyuna ikinci yarıda giren Bedirhan Tuna Menteşe ceza sahasında topla Yiğithan’ı buluşturdu. Yiğithan savunmadan ileriye çıkan kaptan Muhammet Kılıç’a topu aktardı. Muhammet çok sert vurdu top üstten auta çıktı.
Dakika 63’te Yeni Milasspor atağında Menteşe savunması çok zor anlar yaşadı. Çağrı’nın kaleye ortasına Yılmaz Yıldırım ceza sahasında röveşata yaptı. Top aza farkla auta çıktı.
Dakika 65’te Milasspor atağında ceza sahası içersinde Yiğithan topu kendi götürdü seri çalımlar sonrasında sert vurdu Menteşe kalecisi güzel bir kurtarışla topu kornere attı.
Dakika 70’de bu kez konuk takım Menteşe Yerküpe bir atak geliştirdi. Ali Şahin ceza sahası içersinde kaleci Arda ile karşı karşıya kaldı. Sert vurdu Arda kurtardı.
 Dakika 74’te Milasspor kalecisi Arda degajla topu Menteşe sahasına gönderdi. Topla buluşan Osman Bedirhan Tuna güzel bir ara pası ile Yiğithan’ı topla buluşturdu. Yiğithan kaleci Cihan’ı çalımladı ve ceza sahsı yanından topu filelerle buluşturarak takımını 2-1 öne geçirdi.
Gol sonrası yine atak oynayan, yine golü arayan Milasspor oldu. Yeni Milasspor savunmasının başarılı ismi Mahmut Ermaşa ceza sahası içersine topu kesti. Topla buluşan Yiğithan vurdu, top yandan auta çıktı.
Dakika 79’da Menteşe atağında Süleyman ceza sahası içersinde topla buluştu. Kaleci Arda çıktı. Top Arda’ya çarptı kale çizgisi önünde Mehmet Ali Topu uzaklaştırdı.
Dakika 86’da Menteşe atağında savunmanın hatasından yararlanan Milas takımı çaldığı topla atağa geçti. Yiğithan Yüksel ceza sahası içersine girdi sert vurdu kaleci Cihan bu şutu da kornere atarak mutlak bir gole mani oldu.
Maçın + 4 dakika uzatmasında da her iki takım adına gol sesi gelmedi ve müsabaka Yeni Milasspor’un 2-1 galibiyeti ila tamamlandı.
Galibiyeti ve Doğum Gününü Pastayla Kutladılar
Müsabaka sonrasında Yeni Milasspor’un genç forveti Yiğithan Yüksel’in hem doğum günü hem de maçın galibiyeti pasta keserek kutlayan Yeni Milassporlu oyunculara tribünlerdeki taraftarlar da eşlik edince ortaya güzel görüntüler çıktı.
Arkadaşları Yiğithan Yüksel’in saçlarını un ve yumurtayla kaplayarak genç futbolcunun yeni yaşını kutladılar.


 

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık