Play Off Garanti, Şampiyonluk Beklemede

Milas Gençlikspor:3 Muğla Ortaköyspor:1

Play Off Garanti, Şampiyonluk Beklemede

Maçın Hakemleri: Tayfun Sarı, Şivan Kesici, Mustafa Akince
Milas Gençlikspor: Yiğithan Yılmaz, Okan Pınar, Yunus Can Ataş, Halil İbrahim İnce, Feyyaz İpek, Vedat Aras, Mehmet Özdağlı, Mert Kalenderoğlu, İhtilal Durmuş, Burak Bayar, Orhan Şahin
Yedekler: Oğuzhan Gürler, Serkan Bülbül, Özgür Görkem Balık, İzzet Şahin, Celal Can Demir, Ali Doğan Çulhacı
Teknik Sorumlu: Âlim Deligöz
Ortaköyspor: Burak Tuncer, Ahmet Kurt, Serdar Yılmaz, Rıdvan Çoban, Nouhoum Sylla, Halil İbrahim Kahraman, Emre Çelikel, Yılmaz Katırcıoğlu, Mehmet Karaş, Oğuzhan Karslı
Yedekler: Hüseyin Deniz Fidan, İbrahim Özpınar, Eray Aycan, İsmail Yılmaz Avcı, Eşref Topal, Mustafa Yüksel, Azad Karimov
Teknik Sorumlu: Zafer Kocagöz
Milas Gençlikspor 3 puanı 3 golle aldı
Milas Şehir Stadyumunda 4 Ocak Cumartesi günü oynanan Muğla Birinci Amatör Küme Ligi A grubu maçında ilçemiz temsilcisi Milas Gençlikspor rakibi Muğla Ortaköyspor’u, takım kaptanı İhtilal Durmuş’un attığı 3 gole geçerek haftayı 3-1 galibiyet ve 3 puanla kapattı.
Oldukça kalabalık bir seyirci önünde oynanan lig maçına mutlak galibiyet hedefi ile çıkan Milas Gençlikspor maçın henüz daha başlarında aradığı golü buldu.
Dakika 5’te gelişen Milas Gençlikspor atağında kaleye güzel bir orta yapan Burak oldu. Ceza sahası içersinde topla buluşan İhtilal güzel bir vuruşla takımın ve kendisinin ilk golünü atarak skoru 1-0 yaptı.
Erken gelen bu gol sonrası her iki takım da daha çok topu orta sahada gezdirmeye ve kontra ataklarla gol aramaya başladılar.
Dakika 30’da konuk takım atağında Mehmet Karaş Milas sahasına topu ortaladı. Kaptan Ahmet Kurt altı pastan plase bir vuruşla topu Milas kalesine gönderdi. Gol olarak çizgiyi geçmekte olan top Milas Gençlikspor kalecisi Yiğithan’ın yüzüne çarptı ve oyuna geri döndü.
Konuk takım adına maçta en etkili gol pozisyonu kaçmış oldu. Dakika 33’te atak geliştiren Milas Gençlik bir faul atışı kazandı. İhtilal faul atışını kaleye gönderdi. Ceza sahası içersinde 2 Milaslı futbolcu topa ıska geçince Milas adına net bir gol fırsatı kaçmış oldu.
 İlk yarı 1-0 Milas Gençliğin galibiyeti ile tamamlandı.
 İhtilal Varsa Sıkıntı Yok
Maçın ikinci yarısında daha fazla atak ve baskılı oynayan taraf Milas Gençlik oldu. Dakika 52’de Milas atağında konuk takım bu atağı faulle kesti. Atışı Mert Kalender kullandı. Ceza sahasına kavisli gelen ortaya aynı güzellikte İhtilal plase vurdu. Ortaköy kalecisi topu ancak kalesinde gördü. Maçta skor 2-0 oldu.
Dakika 61’de Milas Gençlik çok net bir gol şansını kullanmadı. Milas Gençlik atağında İhtilal topu göğsüyle Mehmet Özdağlı’ya indirdi. Şifo Mehmet ceza sahasına güzel bir ara pası attı ve topla Orhan’ı buluşturdu. Kaleci ile karşı karşıya kalan Orhan yavaş bir vuruşla topu kalecinin yanından kaleye gönderdi ancak topa son anada yetişen kaleci mutlak bir golü engelledi.
 Dakika 63 Milas atağında Burak Bayar vurdu. Ortaköy kalecisi topu kornere attı. Dakika 76 oyuna ikinci yarıda giren Celal Can ara pası ile Mert’i ceza sahasında buluşturdu. Mert vurdu top az farkla yandan auta gitti. Dakika 77’de Milas atağında bu kez ara pasını Mert verdi. Ceza sahası içersinde İhtilal topla buluştu. Kaleci, İhtilal’i düşürdü ve bu pozisyona orta hakem penaltı dedi. Penaltı atışında topun başına Vedat Aras geçti. Plase bir vuruşla topu kaleye gönderdi ancak Ortaköy kalecisi bu topu kurtararak gole olanak tanımadı.
 Dakika 83’te ender gelişen konuk takım Ortaköy ataklarının birinde Oğuzhan Karsı  Milas ceza sahası içersinde seri çalımlarla Milas savunmasını geçti.. Düşer gibi oldu kalktı sert vurdu top Milas Gençlik savunmasına çarptı ve bu pozisyonda da kaleci Yiğithan’ı yanılttı ve ağlara giden top gol olarak değer kazandı ve skor maçta 2-1 oldu.
Dakika 85’te gelişen bir Ortaköy atağında kaleci Yiğithan topu yakaladı. Bekletmeden degaj yaptı. Ortaköy savunmasını geçen topla İhtilal buluştu. Peşinde Ortaköy futbolcusu olmasına rağmen ceza sahası içersine girdi, klas bir vuruşla kendisinin ve takımın üçüncü golünü filelerle buluşturdu ve maç da bu golle sona erdi.
Maçı 3-1 kazanan Milas Gençlikspor maç sonrası galibiyet sevincini tribünlerden kendilerini destekleyen Yeni Milasspor Amigosu Şeker ve futbolseverle paylaştılar.
Başkanların Birlikteliği
Milas Şehir Stadyumunda oynanan Milas Gençlikspor- Ortaköyspor lig maçını protokol bölümünde Milas Gençlikspor Başkanı Ersin Köksal, Göltürkbüküspor Kulübü Başkanı Sabri Hüp, Beçin Gençlikspor Kulüp Başkanı Ekrem Vanlıoğlu ve Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Öcal Yüksel birlikte seyrederek sporun dostluk ve sevgi olduğunu gösterdiler.
Açık Tribünde Maçı İzlediler
Maç öncesinde konuk takım Ortaköyspor’un yöneticileri takım taraftarlarının kale arkası yerine açık tribüne alınmasını istediler.
Milas Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınan kural gereği Milas’a maça gelen takımların taraftarlarını kale arkasındaki tribüne alınması kuralı bu maçta çiğnendi.
Müsabakanın güvenliğini sağlayacak emniyet güçlerinin müsabakanın başlaması esnasında gelmeleri nedeniyle konuk takımın yoğun baskısı sonrasında bugüne kadar açık tribüne alınmayan konuk takım taraftarları bu maçta açık tribüne girerek müsabakayı izlediler.
Meşale yasağını da deldiler
Ortaköyspor takımı taraftarları tribünlerde meşale yakılması yasağı olmasına rağmen meşalelerini yakmaları ve bu meşalelerin yakılmasının engellenmemesi sonrasında kapalı tribünlerdeki Milaslı taraftarlar tepki göstererek uzun süre protesto ettiler.


 

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık