Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Metin Ergun, Maliye Bakanı Elvan’a SEKA Limanı’nı sordu..

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Muğla’nın Fethiye ilçesindeki SEKA Limanı’nın özelleştirilmesi tamamlandıktan uzun süre sonra ortaya atılan iddialarla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Metin Ergun, Maliye Bakanı Elvan’a SEKA Limanı’nı sordu..
  • 26 May 2021, Wednesday 10:03

İhaleye katılan firmalardan birisinin “SEKA Limanı’nın özelleştirilmesi sürecinde limana karayolu bağlantısı sağlanacağı bilinseydi verilen teklifler daha yüksek olurdu” şeklindeki açıklaması basına yansımıştı. Bu açıklamadan sonra oluşan şaibelerin giderilmesini talep eden Ergun, Lütfi Elvan’a şu soruları yöneltti:

  1. Söz konusu taşınmazların satıldığı ihalede, liman ve iskelenin karayolu bağlantısı olup olmadığı veya satış sonrasında yol tahsis edilip edilmeyeceği hususları açıklanmış mıdır? 
  2. Söz konusu taşınmazların satışının öncesinde veya sonrasında yol bağlantısının olup olmamasının söz konusu taşınmazların değerinde yarattığı fark konusunda bir değerleme yapılmış mıdır? Yapıldıysa bu fark kaç Türk lirasına tekabül etmektedir?
  1. Satış sürecinde veya sonrasında Rekabet Kurumu ihale sürecini denetlemiş midir? Eğer böyle bir denetim yapıldıysa Rekabet Kurumu’nun satış konusundaki görüşü ne olmuştur?
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis