Milas Milli Eğitim Müdürlüğü İtalya’da…

Milli Eğitim Müdürü İsa Bal başkanlığındaki heyet, Roma Temple Üniversitesinde, öğrenme güçlüğü çeken öğrencilere yönelik öğretim yöntemleri kursuna katılacak.Proje koordinatörü Ali Rıza Kozak ile birlikte Ören, Kıyıkışlacık, Ovakışlacık, 23 Nisan, Selimiye ve Fatih Okullarının öğretmenleri, 27-31 Mayıs 2019 tarihlerinde Milas’ı ve ülkemizi İtalya’da temsil edecekler.

Milas Milli Eğitim Müdürlüğü İtalya’da…

“Öğrenme Güçlüğü Bir Hastalık Değildir” Erasmus projesi kapsamında Roma’ya gidecek öğretmenler, Milli Eğitim Müdürü İsa Bal başkanlığında Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli’yi ziyaret ederek Milas hakkında bilgilendirme sunumu da yapacaklar.

Milas Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okulların öğretmenleri, geçtiğimiz Mart ayında ise İspanya’da eğitim almış ve Barselona Başkonsolosu Güçlü Kalafat’ı ziyaret etmişti.

“Katılımcılarımızda kişisel ve mesleki gelişime isteklilik artacak”

Proje kapsamında öğretmenlerle birlikte yurtdışına gidecek olan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, projenin amaçlarını şöyle anlattı:

“Beceri uyumsuzluklarının üstesinden gelme (temel/çapraz), dezavantajlılara erişim,

Yeni yenilikçi müfredat/eğitimsel yöntemler/eğitim derslerinin gelişimi, öğrenme güçlüğünün bir hastalık olmadığını fark etmek, Disleksi’yi, dikkat eksikliğini ve diğer öğrenme güçlüklerini tanıyabilmek, öğrenme güçlüğü çeken öğrencilere profesyonelce yaklaşıp, onlara karşı olumlu tutum geliştirmek, öğretmenlerimizin, sınıfındaki öğrencilerden öğrenme güçlüğü çekenlerin tanısını doğru tespit etmesini, hangi öğrenme güçlüğünün disleksi, hangisinin dikkat eksikliği veya başka bir öğrenme güçlüğü olduğunu tanımasını sağlamak, öğrenme güçlüğü olan çocukları, zihinsel yetersizliği ve davranış bozukluğu olan çocuklarla karıştırmamak, öğrenme güçlüğü çeken çocukların özellikleri, sınıflandırılması,tanılama, yaygınlık, nedenleri, eğitimleri, önleme konularını öğrenerek, bu alandaki gelişimlerine etkili iletişim kullanarak yardım etmek, öğrenme güçlüğü çeken çocukların özelliklerine uygun etkinlik hazırlamak ve uygulamak için yeni bilgi ve beceriler kazanmak, ülkeler arasında işbirliği ile profesyonel gelişim sağlamak, kültürlerarası öğrenme deneyimi yaşamak, okullarımızdaki etkileşimli tahtaları daha etkili ve tüm öğrenme farklılıklarına uygun dijital becerilerle kullanmak, yabancı dil öğrenme oranının artırılmasına hizmet ederek yabancı dil öğrenmek, gelecekteki işbirliği için iletişim kurmak, eğitim ve öğretimin kalite ve verimliliğini artırmak, farklı milletlerden meslektaşlarıyla görüş alışverişinde bulunmak, öğrenci başarısızlık oranını düşürmek ve böylece onların okulu erken bırakmalarının önüne geçmek, okul müdürlerinin öğrenme güçlüğü çeken öğrenciler için uygun eğitim yönetimi sergilemesini sağlamak, ilçe okullarımızın kapasitesinin ve uluslararası boyutunun gelişmesini sağlamaktır.

Katılımcılarımız bu faaliyetlere katılarak; bilgilerini, becerilerini ve tutumlarını/ davranışlarını geliştirecekler. Öncelikle Yurt dışındaki eğitim ve öğretim ortamlarını gözlemleme imkânı bulacak olan katılımcılarımız, oradaki farklı yöntem ve teknikleri yerinde görerek ufukları genişleyecektir. Katılımcılarımızda kişisel ve mesleki gelişime isteklilik artacak, Avrupa ve Dünyadaki yenilikleri merak eden ve araştıran bireyler haline geleceklerdir. Her birinde Avrupalılaşma olgusuna karşı olumlu bir bakış açısı gelişecektir. Kendilerine ve mesleki yeterliliklerine güven duyguları artacak, bu durum konsorsiyum üyesi okullarımızda olumlu eğitim ve öğretim atmosferlerinin oluşmasına katkı sağlayacaktır.

Katılımcılarımız proje hazırlık aşamasında teorik olarak aldıkları yabancı dil bilgisini, yurt dışı hareketlilikleriyle pratiğe dönüştürme imkânı bulacaklardır. Böylece eğitim personelinde yabancı dil öğrenemediklerine dair mevcut bulunan ön yargılar kırılacak, yabancı dil öğrenmeye karşı olumlu bir bakış açısı gelişecek, hatta olumlu etki, uzun vadede öğrencilerimize de yansıyacaktır.

Bununla birlikte, katılımcılarımız gittikleri her ülkenin kültürünü inceleme fırsatı bulacak, kendi kültürümüzden motifler o ülkelere taşınacak ve eğitim öğretim alanında büyük bir kültürel etkileşim oluşacaktır.

Özellikle katılmayı planladığımız "Dönüştürülmüş sınıflar" ve "Öğretme ve Öğrenmede Yaratıcılık: Dijital Sınıf" konulu kurslarla öğretmenlerimiz eğitim teknolojilerinin kullanımı konusunda donanımlarını artıracak, hareketlilik sonrası edindikleri bilgi ve becerileri derslerinde kullanacaktır.

‘’Özel İhtiyaçları Olan Öğrenciler İçin Yaratıcı Drama‘’ başlıklı eğitime katılan öğretmenlerimiz, bu kurs sayesinde drama konusundaki bilgi ve becerilerini derinleştirecek, drama yöntemini derslerinde daha sık kullanacak, dolayısıyla öğrencilerimiz eğitim-öğretimden keyif alacak, olumlu ve keyifli öğrenme ile, öğrenmede güçlük çeken öğrencilerin öğrenmeleri daha kalıcı hale gelecektir.”

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 1 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık