Milas Şarkı Topluluğu’ndan yürekleri ısıtan konser…

Milas Güreş İhtisas Kulübü tarafından düzenlenen ‘Akşam Sefası’ Konseri, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşatırken, eski dönem Muğla Milletvekili ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Tolga Çandar’ın sürpriz sahne çıkışı geceyi daha da renklendirdi.

Milas Şarkı Topluluğu’ndan yürekleri ısıtan konser…

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşen konsere; eski dönem Muğla Milletvekili ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Tolga Çandar, Belediye Meclis Üyesi Cemil Zeybek, Milas Yörük Türkmen Derneği Başkanı ve aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi olan Mevlüt Kiriş, Milas Yörük Obaları Derneği Başkanı Erkan Turgut, Gençlik ve Spor İlçe Müdür V. Durmuş Tayfun Uslu ve davetliler katıldı.

Sunumunu Cumhuriyet Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Aysu Akyol’un yaptığı konser başlangıcında salondaki topluluğa seslenen Milas Güreş İhtisas Kulübü Başkanı İlhan Hazer, konuklarına hoş geldiniz dedikten sonra şunları söyledi:

“Kulübümüz, ilçemizin en eski kulüplerinden biri olup birinci amacı güreş sporcusu yetiştirmektir. Gençlerimizi spora yönlendirerek kötü alışkanlıklar edinmelerini önlemektir.

Biz kulüp olarak bağımlılıkla mücadele konusunda çalışmalar yapmaktayız. Sigara başlama yaşının ülkemizde ilkokul çağlarına kadar indiğini hepimiz bilmekteyiz. Bütün bağımlılıkların sigara ile başladığını da belirtmek isterim. Sigara bağımlılığı bir toplum sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır.

‘Bu gençlik nereye gidiyor sorusunu hepimiz zaman zaman birbirimize sorarız. Kötü alışkanlıklar edinen gençlerimiz gittikçe çoğalıyor. Madde kullanımından dolayı medyadan her gün bir gencin daha hayatını yitirdiğini öğreniyoruz. Bunlar çok üzücü şeyler…

Şu cümleyi hepimiz kendimize bir sorsak; ‘Biz geleceğin gençleri için ne yapıyoruz? Onların geleceği ile ne kadar ilgiliyiz? Ailede başlayan terbiye ve alışkanlıklar bütün hayatımızı etkiler. Geleceğe yön veren de bu alışkanlıklardır. Çocuklar ilk başta anne-babadan gördükleri alışkanlıkları kendilerine benimserler. Çocuklarımızın yanında sigara, alkol içerek onlara kötü örnek olmamalıyız. Çoğumuz büyüklere özenerek ya da arkadaşlarımıza özenerek sigaraya başlamışızdır. Çocuklarımızın ikinci yuvası okullarımızdır. Okuldaki öğretmenler de öğrencisine örnek olma konusunda hassasiyet göstermeli ve özellikle sigara içme konusunda dikkatli olmalıdır.

Okul çevresindeki bakkallarda ‘tek’ sigara satışı yapan yerler sık sık denetlense de, saklı-gizli yapılmaya devam etmektedir. Bu satışlara şahit olduğumuz durumları kolluk kuvvetlerine şikâyet etmek vatandaşlık görevimizdir.

İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü ‘Uyuma Uygulaması’ sayesinde uyuşturucu satıcılarını tek tuşla ihbar edebilirsiniz. Uygulama kapsamında ihbar eden kişilerin kimlikleri gizli kalır ve konum bilgisiyle birlikte sisteme gelen ihbar, bölgedeki en yakın ekibe iletilir.

Ülkelerin ve milletlerin gelişmişlik düzeyinin bir ölçütü de gördükleri kanunsuzlukları ihbar etme oranıdır. Sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı, teknoloji bağımlılığı, iletişim ve davranışsal bağımlılıkla mücadelede bireyler olarak üzerimize düşen görevleri yapmalıyız.

Milas İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün sekretaryalığını yaptığı, Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Üst Kurul toplantıları, ilçemiz Kaymakamı Sayın Eren Arslan başkanlığında iki ayda bir yapılmakta ve ilçemizdeki bütün kurum amirleri bu toplantılara katılmaktadır. Yine ayda bir toplanan Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Alt Kurulu toplantılarına Milas bölgesindeki bütün kurumlardan görevli üyeler katılmaktadır. Bu toplantılara kulüp olarak biz de katılmaktayız. Burada çocuklarımız, gençlerimiz ve toplumumuzun daha sağlıklı yarınlar yaşayabilmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sigara Bırakma Polikliniği’nde bir doktor ve hemşire etkin olarak haftanın belirli günlerinde hizmet vermektedir.

Bu konserler aracılığıyla sizlere ulaşarak daha sağlıklı ve daha refah bir toplum için üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz.”

Kulüp Başkanı Hazer’in konuşmasının ardından başlayan Akşam Sefası Konseri, koro ve solo şarkılarla yaklaşık 90 dakika sürdü.

Gecede Tolga Çandar sürprizi…

Müzik Öğretmeni-Şef Ali Çakır’ın yönettiği konserde koro, ‘Yıldızların altında’ adlı şarkıyla konsere başlarken sırasıyla; Zerrin Baydar ‘Senede bir gün’, Nuray Güzel ‘Nasıl geçti habersiz’, Nuri Göçmen ‘Söyleyemem derdimi’, Halil Akdemir ‘Şarkılardan fal tuttum ikimize kaç kere’, Kulüp Başkanı İlhan Hazer ‘Yıllar yılı hep yalvarır dururum’, Muhammet Gurgun ‘Kapın her çalındıkça o mudur diyeceksin’, Zekiye Babat ‘Aşkın kanunu’, İsmail Turgay ‘Tanrı istemezse’, Olcay Kır ‘Kalbimde gizli bir sevgili arar’, Sadi Eser ‘Lale devri’, Gönül Sayar ‘Kollarında öleyim’, Mehmet Hamdi Balıkçı ‘Arabaya taş koydum’, Asena Filiz ‘Görünce aşık oldum’, Durcan Yüksel ‘Dağlar Kızı reyhan’, Şakir Doğruer ‘Elveda meyhaneci’ adlı şarkıları seslendirdi. Konserin sonunda yine koro, Erkilet güzeli ve Yar saçların lüle lüle adlı şarkıları seslendirdi.

Koronun seslendirdiği son iki şarkıdan önce ise konseri izlemek üzere salonda bulunan eski dönem Muğla milletvekili Tolga Çandar sahneye davet edildi. Daveti geri çevirmeyen Çandar, seslendirdiği türkü ile salondaki coşkuyu bir kat daha arttırdı.

Gecenin sonunda saz ve ses ustaları birlikte objektiflere poz verdiler.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık