Milas Yeni Spor Salonu İçin İmzalar Atıldı

MİLAS 1000 KİŞİLİK MODERN SPOR SALONUNA KAVUŞUYOR

Milas Yeni Spor Salonu İçin İmzalar Atıldı
  • 10 February 2021, Wednesday 9:29

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Milas Spor Salonu’nun yapım işine ait sözleşme İl Müdürü Ömer İlman ve Yüklenici firma yetkilisi tarafından imzalandı.

Milas İlçesi Sodra mevkiine yapılacak olan Spor Salonu için İl Müdürlüğü tarafından arazinin şartlarına uygun ve ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda özel bir proje yaptırıldı. Hazırlanan projede 1000 Kişilik Spor Salonu, 4 Adet Antrenman Salonu, Soyunma Odaları, Toplantı ve Eğitim Salonları bulunuyor. 2021 yılı sonunda tamamlanacak Tesis, Teleskobik Tribünlü olacak ve FIBA Standartlarında Salon Parkesi ile döşenerek Basketbol, Voleybol, Futsal ve Hentbol Sporları için üst seviyede maçların oynanabileceği standartlara uygun salon ölçülerine sahip olacak.

İl Müdürü Ömer İlman'ın yaptığı açıklamada “1000 kişilik Spor salonumuzun yüklenici firma ile sözleşmesini imzaladık ve yer teslimini yaptık. Milas’a 10 Milyon TL yatırım yapmış olacağız. Spor Salonunu, Hazineden Bakanlığımıza devri yapılan 26 dönümlük arsa üzerine yapacağız. Arazinin durumuna uygun İlçemizin potansiyeline ve ihtiyaçlarına göre Milas için özel proje hazırlattık. Salon, 4 adet Antrenman Salonu, Toplantı odaları, Sağlık Merkezi ve İdari Bölümleriyle gerçekten Milas’ımıza yakışan bir proje oldu. Birçok spor dalı bu tesiste çalışma imkânı bulacak. Milas’ta sporun gelişmesi, kulüplerimizin desteklenmesi bakımından büyük katkısı olacaktır. Ayrıca ileride bu arsa üzerine, Kapalı Yüzme Havuzu, Tenis Kortları gibi farklı tesislerin yatırımlarını da yapmayı planlıyoruz. Böylelikle burayı bir Spor Kompleksi haline getirmeyi hedefliyoruz. Yeni salonumuzun yapımı için yüklenici firmaya 330 gün süre verdik. 2021 yılı sonunda kadar tamamlanacak ve hizmete girecek.

Milas eski Spor Salonumuz ile ilgili Deprem Güçlendirme Projesi hazırlatıyoruz. Bu çalışmada sona geldik. Bakanlığımızdan ödenek talep ederek bu salonu da yenileyerek hizmete sunacağız.

Milas ilçemiz için büyük öneme sahip Spor Salonumuzun Milas’ımız, Gençlerimiz ve Sporcularımız için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu yatırımın gerçekleşmesinde bize bu imkânı veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve destek veren herkese şükranlarımı sunarım” dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık