Milas’da 728 küçükbaş hayvan ile 135 bin fide dağıtıldı

​​​​​​​Tarım İl Müdürlüğü’nce Milas’ta gerçekleştirilen törende 70 kadın üreticiye 700 koyun ve 28 koç ile Bodrum ve Milaslı üreticilere 135 bin adaçayı, kekik fidesi dağıtıldı. Milas ve Bodrum üreticilerinin bir araya geldiği törene Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla İl Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, TARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül, Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, siyasi parti temsilcileri, STK  yetkilileri, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Milas’da 728 küçükbaş hayvan ile 135 bin fide dağıtıldı
  • 18 February 2022, Friday 16:34

Yoğun katılımın olduğu tören Balcılar Mahalle Muhtarı Mesut Esmer’in konuşması ile başladı. Ardından TARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Gül ile Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı konuşma yaparak destek ve projeler için emeği geçen herkese teşekkür ederek, üreticilere hayırlı olmasını diledi.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak konuşmasında, yangın süresince gösterilen olağanüstü çabadan ve yapılan yardımlardan söz etti. Konuşmasına gübre ve yem fiyatlarındaki fiyat indirim müjdesini vererek başladı. Ardından “57 adet Entegre Tarımsal Kalkınma Projelerine 21 milyon liralık destek ile Cumhurbaşkanlığı İl Acil Destek ödeneğinden 17 milyon liralık destek üreticilerimize dağıtıldı. Yangınlardan bu yana üreticilere 100 bin fidan, 184 tona yakın arı yemi, 154 ton tohum, 18 bin doz aşı, 80 ton gübre, 860 kg aşı macunu, 1835 tona yakın yem dağıtımının yanı sıra 45 adet makine ekipman desteği ile 4.222 adet zeytin kasası dağıttık.” dedi

İl Müdürü Saylak konuşmasına “Bugün iki önemli projenin dağıtım töreninde birlikteyiz. Birincisi “Kadın dayanışması İle Koyun Yetiştiriciliği”. Bu kapsamda bugün burada 700 koyun, 28 koçu 70 kadın üreticimize teslim ediyoruz.  İki yıllık bu projede iki yılın sonunda bin kadına 10 bin koyun 400 koç dağıtımını hedefledik. Bu projenin sonunda üreticilerin gelir seviyelerinde 74 milyon liralık bir gelir artışı elde etmesini bekliyoruz. Kadının olduğu yerde başarı kaçınılmaz ve bu projenin büyüyerek devam edeceğinden eminim.” dedi.

Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke de konuşmasında “Yangında üreticinin her daim yanında olan devlet, bugün de sadece yangın mağdurları değil tüm üreticilere şefkatli elini uzatmıştır. Bu önemli projelerde emeği geçen herkese en çok da Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak’a teşekkür ediyor,  Milaslı üreticilerimize verilen desteklerin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Tören üreticilere hayvanların ve fidelerin teslim edilmesiyle son buldu.   

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık