MİTSO, gelen yardımları yanan mahallelere yerinde teslim ediyor: ​​​​​​​YANAN MAHALLERİN ORTAK İSTEĞİ: OT, SAMAN, HAYVAN YEMİ VE UN!

*Orman yangınında etkilenen mahalleleri ziyaret eden MİTSO yöneticileri gelen yardım malzemelerini mahalle muhtarlarına teslim ediyor. *Ziyaret edilen mahallelerde zeytinliklerin, otlakların, adaçayı ve kekik toplanan alanların tamamen yanarak yok olduğunu belirten muhtarlar acilen un, saman, ot ve hayvan yemi yardımında bulunulmasını talep ettiler. *MİTSO yöneticileri, ziyaret ettikleri mahalle muhtarlarına köpüklü yangın söndürücüleri, motorlu tırpanlar ve testereler, yanmaz eldivenler ve çeşitli giysi yardımında bulundular.

MİTSO, gelen yardımları yanan mahallelere yerinde teslim ediyor: ​​​​​​​YANAN MAHALLERİN ORTAK İSTEĞİ: OT, SAMAN, HAYVAN YEMİ VE UN!
  • 16 August 2021, Monday 10:26

            Milas Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Milas'ta günlerdir etkili olan orman yangınlarının ardından TOBB üyesi odalarla borsalardan gelen yardım malzemelerini, yangından etkilenen mahallelere giderek yerinde mahalle muhtarlarına teslim ediyor.

            MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aykal, odalardan ve borsalardan MİTSO'ya ulaşan yardım malzemelerini orman yangınından etkilenen mahallelere götürdüler. İlk olarak yangından en çok etkilenen mahallelerden Fesleğen'e giden MİTSO yöneticileri burada Fesleğen Muhtarı  Erkan Kaba ile görüşerek yangının etkileri ve ihtiyaçlarla ilgili bilgi aldı. Muhtar Erkan Kaba, yangın boyunca koordinasyon eksikliği yaşadıklarını belirterek bundan sonraki yangınlara etkili şekilde müdahale edilebilmesi için Eşekderesi mevkiindeki su kaynağının önüne bir set yapılarak burada toplanacak suların yangınlarda kullanılabileceğini belirtti. Fesleğen'den güneye, orman yolu bağlantısı olmadığını da anlatan Erkan Kaba, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale yapılabilmesi için mutlaka bu yolun açılması gerektiğini vurguladı. Yangında mahallelerinde zeytinliklerin, hayvanların otladığı alanların, kekik ve adaçayı topladıkları yerlerin tamamen yandığını ve mahalle halkının gelirsiz kaldığını vurgulayan Erkan Kaba, 1000 nüfuslu mahallelerindeki 1500 küçükbaş, 1000 büyükbaş hayvan için hayvan yemi, saman ve ot ile un desteği sağlanmasını istedi.

            Fesleğen'den Gürceğiz mahallesine geçen MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ile Hasan Tiryakioğlu ve Hüseyin Aykal, Gürzceğiz Muhtarı Ersoy Yılmaz'a geçmiş olsun dileğinde bulundular. Yangının verdiği zararı anlatan Muhtar Ersoy Yılmaz, hayvan yemi, ot ve saman yardımında bulunulmasını istedi.

            Gürceğiz'den orman yangınından en çok etkilenen mahallelerden Akçakaya'ya geçen MİTSO yöneticileri burada Muhtar Haydar Yılmaz ile görüşerek bilgi aldı. Muhtar Yılmaz, yangında mahallelerinde bir evin ve 18 arı kovanıyla birlikte zeytinliklerin, otlakların ve adaçayı ve kekik topladıkları alanların tamamen yandığını bildirerek acilen hayvan yemi, ot ve saman ile un yardımında bulunulmasını istedi.

            MİTSO yöneticileri daha sonra Bozalan mahallesinde muhtar Dursun Kayıhan ve mahalle sakinleri ile görüştüler. Mahalle sakinleri yangın sırasında köy halkının tahliye edilmek istendiğini ancak gençlerin mahallelerini terk etmeyerek yangınla mücadele ettiğini anlatan mahalle sakinleri "Gençlerimiz olmasaydı mahallemiz tamamen yanacaktı" dediler. Yangında 2 ev ile birlikte zeytinliklerinin, otlaklarının ve adaçayı, kekik alanlarının yandığını anlatan Bozalanlılar "En çok zeytinlerimiz zarar gördü. Zeytin ağaçlarımızın ancak yüzde 1'i yangından kurtulabildi" diyerek kendilerine hayvan yemi, ot, saman ve un desteği yapılmasını istediler.

            Kayaönü / Çökertme Muhtarı Ertan Konar'ı  da ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundular. MİTSO yöneticileri,  muhtar Ertan Konar ile mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını not ettiler. Muhtar Ertan Konar, orman yangınından en çok etkilenen mahallerden birisi olduklarını belirterek "Çökertmede 11 ev yandı. Bir ev de hafif hasarlı. Ayrıca 2 koyun, 6 arı kovanı, 4 ahır, 1 traktör, 1 ticari araba, bir motosikletin kullanılamaz hale geldiğini anlattı. Zeytinliklerin, otlakların, adaçayı ve kekik alanlarının tamamen yandığını vurgulayan Muhtar Ertan Konar da yine hayvan yemi, ot, saman ve un yardımında bulunulmasını istedi.

            Gökbel Mahallesi Muhtarı Hakkı Döndü ise MİTSO yöneticilerine mahallelerinde 5 evin, 52 arı kovanının ve 4 küçükbaş hayvanla birlikte zeytinliklerin, otlakların ve adaçayı, kekik alanlarının tamamen yanarak yok olduğun anlattı ve hayvan yemi, ot ve saman desteği beklediklerini belirtti.

            MİTSO yöneticileri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundukları mahalle muhtarları ile mahalle sakinlerine TOBB üyesi odalardan ve borsalardan gelen köpüklü yangın söndürme tüpleri, motorlu testereler, motorlu tırpanlar, yanmaz eldivenler ve çeşitli giysiler gibi ihtiyaç malzemelerini dağıttılar. Mahallelerden ihtiyaç listeleri de alan MİTSO yöneticileri listeleri TOBB'a ve üye odalarla borsalara ileteceklerini başta ot, yem, saman olmak üzere diğer ihtiyaç malzemelerini karşılamaya çalışacaklarını anlattılar. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, "Bize ulaşan yardım malzemelerini bizzat mahallelere giderek muhtarlarımıza teslim ediyoruz. Gittiğimiz mahallelerden yangın sonrasında ihtiyaç duyulan malzemelerin listesini de alıyoruz. Bu listeleri anında TOBB'a bildiriyoruz. Ayrıca odalarımızın ve borsalarımızın kayıtlı olduğu internet ağımızda paylaşarak yardım çağrısında bulunuyoruz. Sağolsun, pek çok oda ve borsadan yardım malzemeleri geliyor. Gelen köpüklü yangın söndürme tüpü, motorlu testere ve motorlu tırpan, yanmayan eldiven ve çeşitli giysiler gibi malzemelerin bazılarını yangından etkilenen mahallelerimize bizzat giderek elden teslim ediyoruz. Ot, saman ve un gibi bazı malzemeleri de İlçe Koordinasyon Kurulu ile İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliğinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık