Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

MİZO’dan çiftçilere yüzde 50 hibeli incir fidanı desteği…

Coğrafi özellikleri bakımından incir yetiştiriciliğine uygun bir yer olan ilçemize bağlı Ketendere’deki çiftçilere, Milas Ziraat Odası, yüzde 50 hibeli olarak 360 adet ‘sarı lop’ cinsi sertifikalı incir fidanı dağıttı.

MİZO’dan çiftçilere yüzde 50 hibeli incir fidanı desteği…

Aydın’a bağlı Erbeyli’deki İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden, Ketendere’nin iklim koşullarına uygun özellikte 360 adet ‘sarı lop’ cinsi incir fidanı temin eden Milas Ziraat Odası, Ketendereli çiftçilere sertifikalı incir fidanı dağıtımı gerçekleştirdi.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Ziraat Odası’nda görevli Ziraat Mühendisi Yusuf Ören ve Milas Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Ümit Özgüç’ün katılımıyla düzenlenen fidan dağıtımında, meyvesi tüketiciden talep gören ‘sarı lop’ cinsi incir fidanları çiftçilere yüzde 50 hibeyle verildi.

Fidanlarını teslim alan çiftçilere, daha sonra alanında uzman ziraat mühendisleri tarafından incir yetiştiriciliği konusunda bakım, budama ve gübrelemeyle ilgili eğitim verildi.

SERTİFİKALI FİDANLA İNCİR ÜRETİMİ TEŞVİĞİ…

Yöredeki çiftçilerden yoğun ilgi gören incir fidanlarının yöreye uygun özellikler taşıdığını ve meyvesinin tüketici tarafından talep gördüğünü ifade eden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, fidan desteği çalışmasını çiftçilerden gelen talep üzerine başlattıklarını belirterek şunları kaydetti:

“Ketendere Mahallemizde yüzde 50 hibeli 360 adet sarı lop incir fidanı dağıttık. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte hem fidan dağıttık hem de incir dikimi, bakımı, gübrelenmesi ve budanması konusunda ziraat mühendislerimiz tarafından eğitim verilmesini sağladık. Bu mahallemizin deniz seviyesinden yüksek olması, geniş ve verimli yaylalarının olması nedeniyle çiftçilerimizi kaliteli incir üretimine teşvik etmiş olduk.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis