Protokolden ‘Bayram’ Uygulaması…

Yarın başlayacak olan ve 3 gün sürecek olan Ramazan Bayramı arifesinde Muğla Valisi Esengül Civelek başta olmak üzere il ve ilçe jandarma ve emniyet mensupları, Milas-Bodrum ve Milas-Söke karayolu üzerindeki ekipler tarafından yapılan uygulamaya katıldı. Vali ve diğer protokol üyeleri, araçta bulunan çocuklara ise, direksiyondaki büyüklerine not verecekleri birer karne dağıttılar.

Protokolden ‘Bayram’ Uygulaması…

Ramazan Bayramı nedeniyle 3 günlük bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla; kara, deniz ve havayolu trafiği de doğal olarak arttı. ‘Dikkat Sizden, Notlar Bizden’ Projesi kapsamında Muğla Valisi Esengül Civelek, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Karal, Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, ilçe jandarma ve emniyet müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, Milas-Bodrum karayolu üzerindeki Bölge Trafik İstasyonu ve Milas-Söke karayolu üzerinde polis uygulama noktasında durdurulan araçlardaki sürücü ve yolcularla bayramlaşarak trafik kurallarını bir kez daha hatırlattılar. İl ve İlçe protokol üyeleri, araçlardaki çocuklara da, direksiyondaki anne-babalarına ‘Sürücü Seyahat Karnesi’ başlıklı birer karne dağıttılar.

Muğla Valisi Esengül Civelek ve uygulamaya katılan diğer protokol üyeleri, durdurulan araçlardaki vatandaşlara; “Her bayram öncesi olduğu gibi bu bayram öncesinde de seyahat eden siz değerli vatandaşlarımıza hem iyi bayramlar dileğimizi iletiyor, hem de güvenli bir biçimde gideceğiniz yere sağ salim ulaşmanız adına bir kez daha trafik kurallarını hatırlatıyoruz. Lütfen seyahat sırasında azami hız kuralları başta olmak üzere tüm trafik kurallarına uyun” diyerek, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Sürücü Seyahat Karnesi’ni de, araçlarda bulunan çocuklara dağıttılar.

Vali Civelek; “Çocuklar bu karneler, direksiyondaki anne-babanıza, seyahat esnasında trafik kurallarına uyup-uymadıklarına not vermeniz içindir. Bu karneleri doğru ve eksiksiz doldurun. Bunu yaparken her şeyden önce sizler de uyulması gereken trafik kurallarını öğrenecek ya da hatırlayacaksınız, hem de karnenin altındaki adrese göndererek İçişleri Bakanlığımızdan hediye bisiklet kazanma şansını yakalayacaksınız” dedi.

Havadan Drone ile de yapılan uygulama sırasında bazı araçlar, Bölge Trafik İstasyonu önündeki ‘yaşam İçin Kısa Bir Mola’ çadırına girdirilerek, sürücülere ve araç içindeki yayalara, kısa süreli video izlettirildi.

Milas-Bodrum Karayolu üzerindeki Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’nda yapılan uygulamanın ardından Muğla Valisi Esengül Civelek, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Karal ilçemizden ayrılıp Bodrum’a geçiş yaparken; Milas Kaymakamı Eren Arslan, , İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, ilçe jandarma ve emniyet müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri bu kez Milas-Söke karayolu üzerindeki polis uygulama noktasına geçerek, aynı uygulamayı bu kez orada yaptılar.

  

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık