Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

RES için 3. toplantı

​​​​​​​Bodrum ve Milas’ta yapılması planlanan rüzgar elektrik santralleri(RES) için bir kez daha halkın katılımı toplantısı yapılacak.

RES için 3. toplantı

En2 Rüzgar Enerjisi Yatırım A.Ş. tarafından Bodrum ve Milas İlçe sınırları içerisinde, Mazı, Demirciler ve Gökpınar Mahallelerinde, Arturna Rüzgâr Enerji Santrali Projesi kapsamında 23 Adet yapılması planlanıyor.

Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için 12 Mayıs Cuma günü Milas Akçakaya Mahallesi, köy kahvehanesinde saat 10:30’da “Halkın Bilgilendirilmesi ve Sürece Katılımı Toplantısı” yapılacak.

Mazı Mahallesi sakinlerinden Rana Öztürk, “Projeyi 3’e bölmüşler. Geçen 8 Mart’ta 2 ayrı toplantı yapılmıştı, şimdi de 3’üncü toplantı yapılacak. Geçen 8 Mart günü yapılan toplantılarda Akçakaya Mahallesi sakinlerinin toplantıda bulunmadığını ifade ederek tepkimizi dile getirmiştik. Bölge sakinleri olarak bu toplantıda da projeye karşı olduğumuzu anlatacağız.” dedi.

 Geçen 8 Mart’ta Milas’ın Fesleğen Mahallesi’nde proje için 2 ayrı toplantı yapılmıştı. İki toplantıda da firma yetkililerine tepki gösteren STK temsilcileri ve mahalle sakinleri, bölge halkının toplantı ile ilgili zamanında bilgilendirilmediğini dile getirerek, toplantıyı protesto etmişti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da geçtiğimiz yıllarda yanan ormanlık alanlar ve tarım vasıflı arazilerin bir kısmını içine alan bu projelerin mevzuata uymadığını, buralarla ilgili tasarrufta bulunanların işi oldu bittiye getirmeye çalıştığını söylemişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis