Saz kedisi Serçin’e GPS takıldı

Beşparmak Dağları ve Bafa Gölü’nü kendisine yurt edinen Saz Kedisi Serçin’in hareketlerini izlemek için GPS vericili tasma takıldı.

Saz kedisi Serçin’e GPS takıldı

"Türkiye ve Dünya Çapında Popülasyonu Azalmakta Olan Saz Kedisinin Ekolojisi, Durumu ve Tehditlere Yönelik Tedbirlerin Belirlenmesi" bilimsel araştırma projesi kapsamında gerçekleştirilen saha çalışmalarında, Serçin ismi verilen saz kedisine; proje yürütücüsü Dr. Deniz Mengüllüoğlu tarafından GPS vericili tasma takıldı.

Serçin; Milas ile Söke ilçeleri arasında bulunan Beşparmak Dağları ve Bafa Gölü’nde daha önce GPS vericili tasma takılarak iz takibi yapılan "Latmus" isimli Saz kedisinden sonra, Türkiye’nin GPS vericili tasmaya sahip ikinci saz kedisi oldu.

Latmus ve Serçin’in ait olduğu saz kedileri türü, ince uzun bacaklara sahip. Her bireye özgü asimetrik çizgileri bulunan saz kedilerinin; yaban kedisinden daha büyük, vaşaktan daha küçük boyutları bulunuyor.

Genellikle boz rengi olan Saz kedisinin koku alma ve görme duygusu çok geliştiğinden alanda görülmeleri zor. Herhangi bir tehlike anında çalılık içine gizlenerek hareketsiz bekleyen saz kedilerinin çok iyi yüzücü olduğu, suyu seven ve suda avlanan tek yabani kedi türü olduğu biliniyor.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık