Spor lisesine girmek için terlediler

​​​​​​​Bünyesinde 7 Milli sporcu bulunduran Milas Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Spor Lisesi yeni sezon öncesinde okullarına sporda yetenekleri olan öğrencileri alabilmek için geçtiğimiz hafta içersinde yetenek sınavını gerçekleştirdiler.

Spor lisesine girmek için terlediler

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında spor programı bölümünde okuyabilmek için 83 öğrencinin katıldığı yetenek sınavı 1-3 Temmuz tarihleri arasında okulun idarecileri ile Beden Eğitimi Öğretmenlerin gözetiminde yapıldı.

Spor lisesine kayıtlarını yaptırabilmek için öğrenciler iki aşamalı yetenek sınavından geçirildiler. Sabah seansında öğrenciler, Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu’nda 1200 metrelik dayanıklılık koşusu ile yetenek sınavına başladılar. Öğleden sonraki sınavda ise Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu Kapalı Spor Salonu’nda koordinasyon, durarak yatay sıçrama ve ritim sınavlarında ter döktüler.

Milas Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Programı Okul Müdürü Ercan Çatak yetenek sınavlarıyla ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede, sınavlarda başarılı olan öğrencilerin isimlerinin e okul üzerinden 13 Temmuz’da açıklanacağını belirterek, okula 60 öğrencinin kaydının yapılacağını vurguladı.

Geleceğin zeki, çevik ve ahlaklı sporcularını yetiştirme parolası ile okullarının yola çıktığını söyleyen okul müdürü Ercan Çatak Milas Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi Proje Okulu’nun bugüne kadar çıkardığı 7 milli sporcu 2 Balkan şampiyonu ve çeşitli spor kategorilerinde Türkiye Birincileri, güreşte 2 Avrupa beşinciliği ve çeşitli il dereceleri ile eğitim ve öğretim hayatına başarıyla devam ettiğini söyledi.

1 -3 Temmuz tarihleri arasında yapılan yetenek sınavında katılımcı öğrencilere okul idarecilerinden okul müdürü Ercan Çatak, müdür yardımcıları Yasin Sulu, Adnan Karaağaç, Ender Karabulut, Sevtap Kartal ile Beden Eğitimi Öğretmenleri Bünyamin Emik, Onur Semiz, Âlim Deligöz, Ali Akın Çilek, Zehra Şimşek, Celal Yıldız ve Filiz Beycur’un rehberliğinde sınavlara katılan öğrenciler havanın sıcaklığına aldırış etmeden spor lisesinde okuyabilmek için var güçlerince sınavlarda başarılı olmak için çalıştılar.

 

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık