TOBB 70'inci yılını kutluyor

​​​​​​​            Türkiye'de ticaret ve sanayi alanlarında faaliyet gösterenlerin örgütlendikleri ticaret, sanayi ve ticaret ve sanayi odalarıyla borsaların üst kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 70'inci kuruluş yılını kutluyor.

TOBB 70'inci yılını kutluyor
  • 09 February 2022, Wednesday 13:03

            TOBB'nin 70'inci kuruluş yılı için görüşlerini açıklayan TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu TOBB'nin 70  yıl içinde yerel bir kurumdan küresel bir aktöre dönüştüğünü belirterek "70 yıl sonra aynı ruh, aynı heyecanla güçlü Türkiye ve güçlü ekonomi için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

            TOBB, 15 Mart 1950'de kuruluş kanunun yürürlüğe girmesi ile kuruluş sürecini başlatmış, 6 Şubat 1952'de ilk genel kurulunu yapmış ve 7 Şubat 1952'de organ seçimlerini tamamlayarak fiilen kuruluşunu tamamlayarak faaliyete geçmişti. Kısa sürede 365 oda ve borsanın örgütlendiği TOBB 65 sektör meclisi ile Türkiye'nin iş dünyasının tamamını hem coğrafi hem  de sektörel anlamda bir araya toplamayı başardı.

            MİTSO HİSARCIKLIOĞLU'NU KUTLADI

            TOBB'nin 70'inci kuruluş yılına girmiş olması nedeniyle Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na bir kutlama mesajı gönderdi. Özer, Hisarcıklıoğlu'na gönderdiği kutlama  mesajında "15 Mart 1950 tarihinde kuruluş kanunu yürürlüğe giren, 6 Şubat 1952'de ilk Genel Kurul'unu toplayan ve 7 Şubat 1952 tarihinde organ seçimlerini tamamlayarak fiilen faaliyete geçen, ortaya koyduğu çalışmalarla ülkemizin en önemli meslek kuruluşu olmayı başaran, uluslararası düzeyde sürdürdüğü faaliyetlerle yurtdışında büyük bir saygınlığa erişen üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 70'inci kuruluş yılını en içten dileklerimle kutlar, Birliğimizin yıllardır üstün bir başarı örneği ile sürdürdüğü çalışmalarının şahsınızın yönetiminde başarının zirvesine erişmiş olduğunu görmüş olmanın kıvancı ile sizin şahsınızda TOBB'nin tüm yönetim birimlerini tebrik ederim" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık