Yılbaşı kutlamaları sorunsuz geçti

Yılbaşı, tüm dünyada olduğu gibi Milas’ta da coşkuyla kutlandı. Milas’ta yaşayan vatandaşlar, kentin dört bir yanındaki eğlence mekânlarına akın etti. Vatandaşların can ve mal güvenliği için yılbaşında da mesai yapan güvenlik güçleri tarafından çok sayıda trafik kontrol noktası oluşturulurken, trafik kazaları dışında asayiş olayının yaşanmadığı öğrenildi.

Yılbaşı kutlamaları sorunsuz geçti

Milas’ta görev yapan güvenlik güçleri, 2020 yılına görev yaparak girdi. Ekipler, yılbaşı dolayısıyla alkol aldıktan sonra direksiyon başına geçen sürücülerin can ve mal kaybına sebebiyet vermemesi için denetimler gerçekleştirdi. Beçin Mahallesi, Milas-Bodrum Karayolu, Milas Çevreyolu ve kırsal mahallelerde gerçekleştirilen trafik denetimlerinde çok sayıda vatandaşa cezai işlem uygulandı. Yetkililerden alınan bilgiye göre, gece boyunca birkaç trafik kazasının dışında adli olay yaşanmadı.
BÜYÜKŞEHİRİN SÜSLEMELERİ İLGİ GÖRDÜ
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yılbaşı temalı süslemeleriyle donattığı Atapark Meydanı, çok sayıda vatandaşa ev sahipliği yaptı. 2020 yılını ışıl ışıl karşılamak isteyen vatandaşlar, 2020 yazısı, Ay yıldız, kalp ve yıldız gibi yılbaşı temalı ışıklı ledler altında hatıra fotoğrafı çekildi. Saatler 00.00’ı gösterdiğinde ise kentin dört bir yanından patlayan havai fişekler heyecanı doruğa çıkardı.
BİREYSEL SİLAHLANMA YİNE KORKUTTU
Saatlerin 00.00’ı göstermesiyle birlikte tablo yine değişmedi. Çok sayıda vatandaş, yılbaşı eğlencesini yine silahlarıyla kutladı. Kimi zaman bir balkon, bazen de çatılardan sıkılan silahlar, şans eseri hiçbir kazaya sebebiyet vermedi. Yaşananları anlamsız bulan vatandaşlar, bireysel silahlanmanın engellenmesini istiyor.
Bireysel silahlanma; yaralanma, felç ve uzuv kayıpları gibi travmatik sonuçlara yol açabiliyor. Ölümle sonuçlanan vakalarda yakınlarını kaybeden aileler, bireysel silahlanmanın önlenmesi için mücadele veriyor.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık