Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

2 haftada 6 puan kaybedildi

Yeni Milasspor:2 - Dalaman Belediyespor:3

2 haftada 6 puan kaybedildi
  • 26 February 2020, Wednesday 9:45

Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu’nda geçtiğimiz hafta sonu oynanan Süper Amatör Küme Ligi maçında rakibi Dalaman Belediyespor’a 3-2 yenilen ilçemiz temsilcisi Yeni Milasspor haftayı puansız kapattı.
Fatih Acar, Ali Cem Zorbey ve Mustafa Akince’nin hakemliğini yaptığı maça Yeni Milasspor kalede Yüksel Ertem, savunmada Muhammet Kılıç, Fahri Karaman, Ferhat Yılmaz, Yusuf Asa orta sahada Yiğit Manhanoğlu, Çağatay Bekâr, Çağrı Karayılgın, Osman Bedirhan Tuna ve ileride Anıl Tukluk, Yiğithan Yüksel onbiriyle başladı.
Rakip Dalaman Belediyespor ise maça kalede Ozan Öztürk, savunmada Çağlar Gedik, Oğuzhan Barutçu, Ekrem İyikasap, Münir Emre Taşdelen orta sahada Yasin Yalçın, Ayberk Tamir,  Muhammet Yusuf Tanyel ve ileride Berkay Babayiğit, Sergen Turbacıoğlu ve Barış Akça onbiriyle başladı.
Maçın ilerleyen dakikalarında her iki takımın teknik sorumlusu yedek kulübesindeki futbolcularına da şans tanıyarak oyuncu değişiklikleri yaptılar.
Karşılaşmanın ilk yarısında bulduğu net gol pozisyonlarını değerlendiremeyen taraf Yeni Milasspor oldu.
Maçın ilk yarısında Yeni Milas adına akılda kalan pozisyonların birinde Milasspor’un genç santraforu Yiğithan Yüksel ceza sahası içersinden sert bir şutla Dalaman kalesini yokladı. Ancak Dalamanspor’un tecrübeli kalecisi Ozan mükemmel bir kurtarışla topu kornere attı.
Karşılaşmanın ilk yirmi dakikası Yeni Milasspor’un gol atakları ile geçti. Konuk takım ilk ve tek atağını dakika 23’te gerçekleştirdi. Çekilen şut kornere çıktı.
 Dakika 28’de Dalaman Belediyespor atağı golle sonuçlandı.
Milasspor ceza sahası üzerinde topla buluşan Barış bekletmeden vurdu ve takımını 1-0 öne geçiren golü attı.
Golün şokunu atlatmaya çalışan ilçemiz temsilcisi bir gol atağında topu kaptırdı. Milas kalesine paralel gelen topa Berkay vole vurdu ve Dalaman bu golle maçta 2-0 öne geçti.
Berkay’ın golü Milas tribünlerince de alkışlandı.
İlk yarının son atağı Milasspor’dan geldi. Konuk takım ceza sahası içine seri çalımlarla giren Osman Bedirhan yerden sert vurdu. Dalaman kalecisi tek elle topu kornere attı. Korner atışı sonrası oyunun ilk yarısı konuk takımın 2-0 lık galibiyeti ile tamamlandı.
İlk pozisyon penaltı ancak verilmedi
Yeni Milasspor maçın ikinci yarısına hızlı başladı. Orta sahadan atılan topla Yiğithan Dalaman ceza sahasına girdi. Savunma oyuncusunu geçti. Şutunu atacağı sırada arkadan yediği çelme ile yere düşürüldü bu pozisyona orta hakem devam dedi.
İkinci yarı ev sahibi takımın sağlı sollu gol ataklarıyla geçti. Dakika 55’te gelişen bir Dalaman atağında Milas ceza sahası içersinde topla buluşan Barış çektiği sert şutla takımın üçüncü golünü atarak skoru 3-0 yaptı.
3-0 lık sonuç Milas tribünlerinde üzüntü yarattı. Ancak taraftarların desteği hiç kesilmedi. Maçta dakikalar 57’yi gösterirken Yeni Milasspor atağında ceza sahası içersine ortalanan topa hiç kimse vuramadı. Oluşan karmaşada Yiğithan savunma oyuncunun itmesiyle yerde kaldı bu kez hakem penaltı noktasını gösterdi.
 Atışı Yiğithan kullandı. Top ve kaleci ters köşede birbirlerine baktı ve bu golle maçta ilk sayısını aldı.
Skor 3-1 oldu.
Maçın kalan dakikalarında Dalaman Belediyespor skoru korumak için savunmaya çekildi. Yeni Milasspor ise beraberlik için yüklenmeye başladı. Dakika 85’te Yeni Milasspor maçtaki ikinci penaltısını aldı. Dalaman ceza sahası üzerinde topla buluşan Yiğithan seri çalımlarla savunma oyuncularını geçti, ancak düşürüldü ve hakem yine penaltı dedi.
Atış için topun başına Yiğithan geçti. İlk penaltı atışının bir tekrarını yapan Yiğithan takımı adına ikinci golü atarak skoru 3-2’ye getirdi.
Maçın kalan süreleri Yeni Milasspor’un ataklarıyla geçti, ancak gol sesi duyulmadı ve konuk takım Dalaman Belediyespor Milas’tan 3 puanla evine döndü.
Maç sonu kavgaları futbolu gölgeledi
Maçın sona ermesi ile çıkış tüneline giden hakem üçlüsüne yönelik bazı taraftarların protestolarının dozu artınca olaya müdahale eden emniyet görevlilerinin sert davranışları Milas tribünlerindeki alevi daha da arttırdı.
Emniyet mensuplarına geldiğı iddia edilen davul tokmağı ile başlayan polemik sonrasında taraftarlara yönelik polis küfürü iddiası gerginliği daha da artırdı.
Yaşanan tribün gerginliği futbolun ve sporun ruhunu yine yaraladı.


 

HABERE AİT RESİMLER

Editör: Hüseyin AÇAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis