• 22 September 2020, Tuesday 11:40
Ö. CahitSarıbey

Ö. Cahit Sarıbey

SAĞLIKLI BİREY, SAĞLIKLI TURİZM.

Her yörenin her bölgenin kendine özgü lokomotif sektörü vardır ve bu sektörün ivmesiyle iş hayatı şekillenir, yaşam tarzı farklılaşır, ortamlar değişir, gelişir, alışkanlıklar oluşur, çarklar adeta bu sektörün etrafında dönmeye başlar.

Bölgemizin lokomotif sektörü de TURİZM’dir. Döviz girdisi sağlaması, istihdam yaratması ve birçok iş koluna destek olarak ekonomiye sağladığı katkı, ülkemiz tanıtımına artı değer koyması turizm sektörünü ön plana çıkartmaktadır.

Ama “Herşeyin Başı Sağlık” diyorsak şu an çağın illeti olarak nitelendirilen ve tüm insanlığı tehdit eden COVİD-19 Pandemisini asla göz ardı edemeyiz.

Ailemize ve yaşadığımız topluma karşı sorumluluklarımız var. Covid-19 ’a karşı alınacak basit önlemler hepimizi koruyabilecektir.

Maskenizi takmadığınız ve İnsanlarla aranızda bulunması gereken fiziksel mesafeyi korumadığınız takdirde, öksürme, hapşırma ve konuşma sırasında hasta kişiden yayılan solunum damlacıklarındaki Corona virüsünün bir şekilde ağzınıza, burnunuza veya gözlerinize girmesinin sizi de hasta edeceği unutulmamalıdır.

GETOB olarak bölgemizde yaşayan herkesi, başta kendi sağlığımız için, sevdiklerimiz için, sürdürülebilir turizm için, sağlıklı bir gelecek için salgın kapsamında alınan tedbir ve kurallara uymaya, uymayanları uyarmaya çağırıyoruz. 

Ülke olarak Covid-19 Pandemisi için gerçekten çok iyi mücadele veriliyor. Sağlık çalışanlarımız fedakârca görev yapıyor.

Kendimizin ve ailemizin sağlığını ve varlığını düşünüyorsak lütfen maske takalım, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uyalım. Maskesiz dışarıya çıkmayalım. Çıkılmaması için çevremizdekileri uyaralım.

Bu konuda “görevimiz ve sorumluluğumuz çok büyük, bu farkındalıkla hareket edelim”. Pandemi ile mücadelede ülke olarak kararlılığımızı tüm dünyaya göstermenin tam zamanı ve geleceğimizi kurguluyorsak dikkat edilmeli ve verilen bunca emek boşa gitmemeli.

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık