• 21 March 2016, Monday 18:41
Av. M. İlker Gürkan

Av. M. İlker Gürkan

“Çayın taşı ile çayın kuşunu vurmak”

Mustafa İlker GÜRKAN / Avukat


Brüksel’de patlayan bombalar üzerine paylaşılmak ve tartışılmak üzere bazı düşünceler...

“Elmalarla Armutları aynı sepete koymayın.”

Bütün dünyada anormal bir “İslamcı terör” dalgası var..

Bu konuda bazı “Tez’ler” öne sürmek istiyorum.

 

Tez Bir:

“İslamcı terör” diye bir tek “terör”den söz edilemez.

 

Tez İki:

Amerikan emperyalizmi, başlıca sorumlusu olduğu “İslamcı tepki” üzerinden “kendi terörünü” imal etmiştir. Anti-emperyalist özelliğine vurgu yapmayan, salt “anti-siyonist”, “Batı düşmanı” vb. söylemlerle kendini ifade eden ve terörü temel mücadele biçimi olarak benimsemiş her siyasa, eninde sonunda CIA’nın patent dairesinin etkisine girecektir.

 

Tez Üç:

Bu “imalatta” İslamcı tepkinin “vahşice ve çılgınca”, “dinci ve mezhepçi” biçimler almasına özel bir önem verilmiştir. Böylece “Hristiyan-Müslüman” gerilimi tırmandırılmakta ve emperyalizmin Ortadoğu’ya yerleşmesi, işbirlikçileriyle birlikte Bölgede yaptığı petrol ve doğal gazlar yağması ve halklara mezalim meşruiyet kazanmaktadır.

 

Tez Dört:

Bu çelişme-çatışmanın canlı tutulması için de “İslamcı teröre” ihtiyaç vardır. Çünkü; önceki deneylerden ders alan emperyalizm ve mezhepçi işbirlikçileri, Ortadoğu halklarının Filistin Direnişinin başlarında nasıl sosyalizme yöneldiğini, çok kesin biçimde “anti-emperyalist” nitelik ve karakter taşıdığını görmüşlerdir.

 

Tez Beş:

“Dinci-mezhepçilik” emperyalizme karşı tepkinin demokrasi ve sosyalizme yönelmesinden, kapitalizmi/emperyalizmi kurtaran bir can simidi olmuştur.

 

Tez Altı:

Ne salt dinci-mezhepçi “yerli” sınıf ve güçlere karşı, ne emperyalist kapitalist uluslararası sınıf ve güçlere karşı mücadele tek başına yürütülemez. Çünkü ilerlemez… Çünkü, “bir ayağı aksarsa topaldır”… Ortadoğu’da anti-emperyalizm/bağımsızlıkçılık ve inanç özgürlüğü/laiklik mücadelesi zorunlu olarak bir bütündür.

 

Tez Yedi:

Brüksel’de patlatılan bombalar… CIA’nın yalnızca kendi kamuoyunun değil Avrupa kamuoyunun da ABD sömürüsüne ve zulmüne rızasını imal etmek, biraz daha ileri gidip kendisine katılımını sağlamak içindir.

 

Tez Sekiz:

Emperyalizm ve işbirlikçilerinin sörf etkisini zalimce kullandıklarına Ortadoğu yeni bir örnektir. Bütün Hristiyan dünyasının ve Avrupa kamuoyunun tepkisini ne yaparlarsa yapsınlar mazlum Ortadoğu halklarına karşı böyle kışkırtamazlardı.. Kendilerine “İslam” diyen bu piyonlar, “terör grupları“ eli ile tamı tamına “çayın taşı ile çayın kuşunu vurmak” olanağını sağlıyorlar.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık