• 11 April 2018, Wednesday 18:49
Av. M. İlker Gürkan

Av. M. İlker Gürkan

Milas’a layık bir Belediyecilik Anlayışı

Mustafa İlker GÜRKAN / Avukat


Sahip olduğu Tarihsel ve Kültürel birikim ve miras ile … Toprağının olağanüstü verimliliğiyle … Türkiye’nin enerji ihtiyacına en önemli “yerli ve milli” katkıyı yapan Elektrik Santralleri ve buralardan beslenen sanayisiyle… Bütün bunların yanında, bir yandan olağan üstü turizm potansiyeli, diğer yandan ciddi ölçüde bir ihracat limanıyla ve daha saymakla bitmez tür sosyo-ekonomik, kültürel faaliyetiyle Milas, hiç tartışmasız çok ama çok uzun yıllar ülkemizin ilk on ilçesi içinde yer alacaktır.

Değerli Milas Belediye Başkanı ve İnsan Muhammet Tokat; 2014 - 2017 Dönemi Halka açık Bilgilendirme Toplantısı yapacağına ilişkin duyurusunda; bütün Milaslı Hemşehrilerini bu toplantıya davet etmiştir.

Sevgili Muhammet, bu toplantıda Belediye Faaliyeti olarak yaptıklarını anlatacaktır… Sizce böylesi bir anlatım yeterli mi?...

 

1-Muhammet Tokat başarısının asıl sırrı; “Genel olarak seçmen kitlesinin” + “Özel olarak da Partililerin (Sempatizanlar dahil)” bugüne değin pek rastlanmayan biçimde memnuniyetini, ikisinde birden aynı zaman dilimi içinde ve birbirinden kopuk olmaksızın yaratabilmiş, yaratmış olmasıdır.

CHP’nin kadrolarının ve bütün “siyasal akrabalarının”, Milas için düşünen, çaba gösteren, yöneticileri gayretlendiren bir bütünleşmenin, bayraktarı olmasını sağlamıştır. Kişisel Kanaatim odur ki; Muhammet Başkan “Milas Örneğini”, enine-boyuna, bütün CHP’ye anlatmalıdır.

2-Belediye Başkanımız yalnızca ürettiği hizmetleri değil, Hizmet Üretmek için; Siyasal iktidardan istediklerini, gelecek dönemde her bir bakanlığın ilgili genel müdürlüğünden neler isteyeceğini programlayıp… Açık ve anlaşılır biçimde sunmalıdır, ilan etmelidir.

Böylece; siyasal iktidarın kumanda ettiği “Merkezi İdarenin”, Millete karşı sorumluluklarını ve bu sorumluluklardan salt Partizanca-siyasal hesaplarla kaçınan, ya da deyimin tamı tamına yan çizen iktidarın ipliğini pazara çıkarmanın yolları açılmış olacaktır.

Geçmiş dönemlerde, biz; ‘şu yolları yaptık, şu mahalleye kanalizasyon kanalları açtık ve benzeri’ faaliyetlerimizden söz ettikçe … İktidarlar, “Onlar da ne ki?” diye söz başlayıp partilerinin iktidarda olduğu belediyelerden bizleri “mahcup“ edecek nice örnekler veriyorlardı.. Sonra da tespit ediliyordu ya da biz öğreniyorduk ki; Yönetimimizdeki Belediyelere “aşık atan onca faaliyet” merkezi idarenin olanakları ile gerçekleştiriliyormuş ve İktidar Partisi Belediyelerin kazanç hanesine yazılıyormuş.

Bu “Tilki taktiğini” boşa çıkaracağız. Merkezi idareden isteyeceğiz. Vermezse, verir de gecikirse ya da ‘eksik gedik’, ‘Dostlar alışverişte görsün’ misali ‘yasak savmak‘ türünden yaparsa, verirse… Bunları derhal milletimize, hemşehrilerimize anlatacağız.

Bitmez tükenmez bir enerji ile halka hizmet için kendimizi de siyasal rakiplerimizi de zorlayacağız. “Siyasette Kalite Halka Hizmettir” …

3- Halkı bilgilendirme çalışmalarımız bununla da kalmayacak.. Doğal ve Sosyo-Ekonomik ve Demografik açıdan benzer koşullardaki yerleşim yerleri hakkında Partimiz genel merkezinden: Koşullar, Olanaklar, Uygulamalar ve Sonuçlar hakkında bilgiler toplamasını isteyip… Bu bilgileri ve verileri hemşehrilerimizle paylaşıp faaliyetlerimizde; kimlerle hangi ölçülerde yarıştığımızı ve başarı derecemizi hangi ölçütlere göre nitelediğimizi dolaysız biçimde Milletimizin gözleri önüne koyacağız.

4-Bütün bu çalışmaların temel yöntemi; “Kitle Çizgisidir.” Muhammet Tokat ve arkadaşları; kararlarını kKitlelerle birlikte alıyorlar: Öneriyorlar ya da Dinliyorlar + Tartışıyorlar + Birlikte Karar Alıyorlar…. Yetmiyor Birlikte uyguluyorlar… Yetmiyor; Kitlelerle Birlikte “ortak kararların ortak uygulamasını ortak biçimde Denetliyorlar..

Ne mutlu ve ne onur verici bir gelişmedir ki; Milas Halkı, Demokrasinin hoş bir uygulama olduğunu göstermekle yetinmiyor. Demokrasinin en verimli kamu yönetimi olduğunu da gösteriyorlar.

Değerli Milaslılar, Milas’ta hiçbir şeyin başarı endeksi Milaslıların “Ortak Aklı” kadar başarılı sonuçlar veremez… Muhammet Tokat’ın ve Milas Belediyesi’nin “Fikrinin Rehberi Ortak Akıldır”.

Böyle kaldığı sürece… O “Ortak Akılın” sahipleri Milaslılar; Belediyelerinin ve Başkanlarının arkasında olacaklardır.

Saygılarım ve sevgilerimle ...

 

GÜVENLİK, TEMEL BİR DOĞAL HAK

VE ÖZGÜRLÜĞÜN GÜVENCESİDİR*

Bu arada, dün kutlanan ‘Emniyet Örgütümüzün 173’üncü Kuruluş Yıldönümü’ne ilişkin de bir şeyler yazmak istedim …

İnsan’ın doğal hakları sayılırken, ‘Güvenlik’ ‘Özgürlük’le birlikte söylenir. Biliniyor ki ‘Güvenlik’ olmadan özgürlükler kullanılamaz, özgürlük olmaz.

Güvenliğin bütün modern insan toplumlarında temel “iç güvenlik örgütü” şu ya da bu ad altında da olsa “Polis”tir, “Emniyet Örgütü”dür.

Her toplum, bünyesinde ‘Hukuk’unun sınırlarını aşan biçimde haksızlıklarla karşılaşır. Bireysel ya da örgütlü biçimde bu sınırları aşan unsurları bünyesinde taşır. Her suç bir haksızlıktır. Bu haksızlık, hukukun sınırlarını aştı mı “Suç” olur.

Suça karşı, bitmek tükenmek bilmeyen bir sabır ve enerji ile, yeri geldiğinde canı pahasına, yurttaşların huzuru için çaba gösteren bütün, (kimi zaman olağanüstü bir güvenlik unsuru, kimi zaman en yetkin psikolojik danışman-terapist olan, -burada hiçbir komplekse kapılmadan ifade etmeliyim ki- meslek hayatımızda bize de “öğretici işlev gören”) Emniyet Örgütümüzün halen görevde olan ve emekli olan değerli mensuplarının 173’üncü Kuruluş yıldönümünü sevgiyle ve saygıyla kutlarım.

(* Hukuk öğretisinde Temel Doğal Haklar 4 tanedir. Farklı sayımlar olmakla birlikte genel kabul gören liste şöyledir: 1-Özgürlük, 2-Güvenlik, 3-Mülkiyet, 4-Direnme)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık