• 23 July 2019, Tuesday 8:38
FerhanYedilioğlu

Ferhan Yedilioğlu

GÜLÜMSEMEK

          Hep düşünmüşümdür. Hepimiz aynı bütünün parçaları isek neden bu kadar birbirimize yabancıyız diye? Neden savaş halindeyiz diye? Neden egolarımızın esiriyiz diye? Yeni güne başlar iken; Neden birbirimize gülümseyerek merhaba diyemiyoruz diye?

          Gülümsemek saygıdır. Gülümsemek’’Sana değer veriyorum’’demektir. Gülümsemek ruhun ilacıdır. Gülümsemek bulaşıcıdır ve etrafımızdaki herkese bulaşır.

           Sorunlu olduğunuz bir anda bile yüzünüze bir gülümseme kondurduğunuzda, zihin hemen buna kanar ve her şey yolunda zanneder, bedeninizde buna ayak uydurur. Moraliniz bozuk olduğunda dikkat edin omuzlarınızdüşüktür. Bedenruhu, ruh bedeni takip eder. Bu durumla karşılaştığınızda beden duruşunuzu düzelterek yüzünüze bir gülümseme yerleştirerek ruhunuzun toparlanmasını da hızlandırırsınız.

           Çoğumuz gülmekten korkutulmuşuzdur.’’Çok gülersen, ağlarsın’’düşüncesine inanıp çoğu kez güldükten sonra ağlamışızdır. Unutmayalım ki; neye inanıyorsak, o bizim gerçeğimiz olur. Bence inandığımız düşünceleri gözden geçirme zamanı geldi de geçiyor.

              Hayatınızı değiştirmek istiyorsanız, en doğru andasınız. Geçmiş yaşanmış ve bitmiştir. Bunudeğiştiremeyiz. Ama geçmiş hakkındaki düşüncelerinizi değiştirebilirsiniz. Geçmişiaffedip, kendimizi olduğumuz gibi onaylayıp kabul ettiğimiz zaman her şey yoluna girmeye başlar. Hayatınızdan şikâyet etmeyin. Şikâyet ettiğiniz her şey artarak size geri döner.

  Gelecek anda saklıdır. Şu anda yüzünüze bir gülümseme yerleştirip, olumlu düşünmeye başlayabilirsiniz. Yaşadığınız her şey iç düşüncelerinizin aynasıdır. Düşüncelerinize de gülümseme yerleştirip, olumlu hale getirebilirseniz, şu andan itibaren hayat da size gülümseyecektir.

Sabah uyandığınızda aynada ilk kendinize gülümseyin. Çünkü eminim içiniz ferahlayacak, hayata daha bir umutla sarılacaksınız. Gülümseyin, çünkü gülümsediğinizde hayata daha olumlu gözlerle bakmasını öğreneceksiniz. Çünkü İnsan mutluluktan gülmezmiş; güldüğü için mutlu olurmuş! Gülümsemek bir duygu ifadesidir. Duygu aynı zamanda bir enerjidir. Bu enerji bedende hissedildiğinde gerçek olur. Yani gülümsediğinizde mutlu olursunuz.

Nerede olursak olalım, farklı dil, dine mensup olsak bile, bulunduğumuz yerdeki İnsanlar gülümsemenin ne anlama geldiğini bilir. Ve size aynı şekilde karşılık verir. Gülümsemek evrensel bir ifadedir. Güler yüzlü kişi hem kendini mutlu eder hem de durgun denize atılan taş misali dalgalar halinde başkalarının hayatını etkiler.

Bir şey ne kadar değerli ise o kadar ucuzdur. Su, hava, güneş, toprak… Bunlar olmadan yaşayamayız. Hepsi bedava çünkü çok değerli... Gülümsemekte bedava… Denerseniz bir şey kaybetmezsiniz. Yüzünüzden gülümseme eksik olmasın. Hayatınıza gülümseyişinizle imza atın. Sevgi ile kalın…


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık