• 30 September 2022, Friday 10:31
FeridunHayati ÜNÜVAR...

Feridun Hayati ÜNÜVAR...

SİYASİ DURUŞUN ve BELİRSİZLİĞİN ORTADAN KALDIRILMASININ ÖNEMİ ÜZERİNE.

Bir kaç gündür baskı altına aldığım, sorguladığım kendi Sosyalist duruş, düşünce ve tavrımı belirleyip netleştirdikten sonra; İttifaklar konusunda düşüncelerimi yazmak ve kanaatimi açıklamak ihtiyacını duydum.

Bu düşünce ve duruşumu, siz sevgili okurlarımla hiç tereddüt etmeden paylaşmak istedim.

Siyasi olarak örgütlü bir kişi değilim. Asalaklığı, alçaklığı, sahte kimlikli olmayı değil; açıklığı, duruluğu, mertliği, netliği ve dürüstlüğü severim ve bunları ifade etmeyi önemserim.

Tamamen bireysel olan akıl, mantık yürütmelerimin ve heybemdeki siyasi tecrübelerimin ışığıyla netleştirdiğim duruşumun, bir çok sosyalist düşünceli arkadaşlarımla ve örgütleriyle örtüşmüş olmasını duymak, yazılarını okumak, görmek de, gerçekten benim kendime olan öz güvenimi bir kat daha artırmıştır. Kim bilir benim gibi aynı şeyleri düşünen ve aynı siyasi tavırda olan ve sevinen, daha kimler vardır.

Sanırım her konuda olduğu gibi her bireyin de, şu günlerde duruşunu belirlemeye ve öz güvenini tazelemeye çok büyük ihtiyaç var.

İtiraf etmeliyim ki, inisiyatif alıp duruşumu belirleyip, bunu açıklayıp ortaya koyduğum için çok mutluyum ve rahatım. Bu durum bana çok iyi geldi. Darısı, herkesin başına.

Evet.. önümüzdeki günler; Emek ve Özgürlük İttifakı'na ilginin, gittikçe daha da katlanarak artacağını ve daha bir çok benzeri kanaat ve açıklamaların olacağını, şimdiden görmek ve söylemek, mümkün.

'Aklın yolu birdir' derler.

Evet bu söz, elbette doğrudur.

Belki de, tanrımız gibi.

Hem birdir..

Hem tektir..

Ve hem de eşi ve benzeri yoktur. Tıpkı sen, ben ve o gibi!

Her birimiz özel ve tek değil miyiz?

Gülmeyiniz!

Şayet, kolonlatmadıysanız kendinizi, evet TEK’siniz ve bi tanesiniz..

Evet.. son İttifak ve bu İttifak bileşenlerinin oluşturduğu sosyal, kültürel ve siyasi duruş, devrimci hafızaları tetikleyip birleştirdi ve bu, Cumhuriyet kurulalıdan beri oluşturulmamış siyasi bir duruş ve oluşumu ortaya koyarak, kimilerinin ezberlerini bozmuştur. Ve bozmaya da devam edecektir…

Bu bakımdan safları, sık ve muntazam tutmakta, ayrıştırıcı değil birleştirici ve fedakar olmakta yarar vardır.

Evet.. bu durum, Siyasi tarihimizde bir ilktir ve henüz hamdır, toydur, bebedir. Ve elbette ki, bir çok artçı sarsıntılara da gebedir!

Bu bakımdan, sosyalistlerin birbirleriyle didişmeye değil, birleşmeleriyle dayanışmaya ve birlik olmaya ihtiyaçları vardır.

Ne sevindiricidir ki, bundan böyle artık komünistler, her görüldüğü yerde ezilmeyecektir!

Hareketin arkası gelecektir.

Yeter ki; Troçkisttir.. revizyonisttir.. Stalinisttir.. komünist değil sosyal faşisttir.. gibi söz ve söylemlerle sosyalistler, birbirlerini örselemesinler.. yermesinler ve ötelemesinler.

Günümüz koşullarını değerlendirip, tavırlarını; akıllarını başlarına alarak, aklıselim olarak ve siyaset ilminin ışığında belirlesinler.

Yeni olan bir başka şey de:

Sosyalist ve Komünistlerin, siyasete damgasını vurmak için parlamenterist yolla dolu dizgin sahaya inmiş olmalarıdır.

llegal Örgüt yapılanmalarından sıyrılarak tüm birikimleriyle İktidar olma mücadelelerinde, net olmaları ve birleşerek halka umut vermeleri de çok önemli bir gelişmedir ve olumludur.

Umarım bu konuda ben de dahil hiç bir kimse, yanılmaz ve hayal kırıklığına uğramaz ve uğratılmaz!

Önümüzdeki ilerleyen günlerde, gelişmelerden olumlu veya olumsuz yönde etkilenen, kim bilir daha kimler ve hangi mihraklar olacaktır?

Tepkileri elbette, birlikte göreceğiz ve izleyeceğiz. Sosyalistlerin el-ele verip, birlikte sorunların üstesinden geleceklerinden umutluyuz ve bundan hiç bir kuşkumuz yoktur.

Evet.. Sosyalist siyasi hedefli olan bu Emek ve Özgürlük Ittifakı oluşumundan en çok rahatsız olup etkilenecek olanların başında da, hiç şüphesiz ki; Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’ gelecektir.

Millet, Millet Ittifakı’ndan uzaklaştıkça, statükocuların;

iştahı kaçacak..

ezberleri bozulacak..

torbadaki keklikleri de uçacaktır.

Ezilenlerin, temsil edilmeyenlerin, yoksul halkın Millet İttifakı’ndaki desteği ortadan kalkınca; elbette ki, hamasetçi bezirganlar da şoke olacaktır.

 

Geç de olsa Emek ve Özgürlük İttifakı'nın ortaya çıkışı, Türkiye siyasetini iyiden iyiye sallayacak ve siyaset arenasında, çok önemli değişiklikleri ve gelişmeleri de, beraberinde getirecektir.

 

Cumhuriyet tarihimizdeki DEVRİM niteliğindeki bu Sosyalist İttifak, ezilen ve emekçilerle kaynaştıkça; kartopu misali yuvarlanıp büyüyecek ve Emperyalistleri ve işbirlikçilerini çok çok tedirgin edip üzecektir. Tepkilerini, hiç gecikmeden göstereceklerinden kesinlikle emin olmalıyız.

Şimdiye kadar hep aynı yolu deneyen ve yaptıkları kanlı provokasyonlarla ülkemizdeki emekçilerin birlik beraberlik ve ekmek mücadelesini önlemeye çalışan emperyalist şer odağı haydutlara karşı, bilinçli ve kararlı olarak mücadele etmek şarttır. Yapılan ve yapılacak olan her türlü provokatif olayın üzerine gitmek ve aydınlatmak, İttifak bileşenlerinin öncelikli ve vazgeçilmez görevi olmalıdır.

Her musibete karşı hazırlıklı olacağımıza, kendi tecrübe ve birikimlerimizle sorunlarımızı siyasi bilincimizle kendimizin birlikte çözeceğine inanıyor, Emek ve Özgürlük İttifakı’na başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla, kendi bilincinizle, sevgi ve dostlukla.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık