• 30 January 2019, Wednesday 8:33
FeridunHayati ÜNÜVAR...

Feridun Hayati ÜNÜVAR...

VENEZUELA'DA,  ABD KIŞKIRTMASI ve PLANIYLA, KALKIŞMA VAR..!

Venezuela’da Parlamento Başkanı  Juan GUAİDO, kendisini  ABD desteği ile DEVLET BAŞKANI ilan etti. Bir haydut gibi koltuğu ele geçiren Guaido'nun  başkanlığını,  asla kabul  edilemez  ve etmiyoruz da.
Guaido'yu PROTESTO  ediyoruz..!

ABD yıllardır,  Venezuela’yı karıştırmak için;  Ortadoğu'daki gibi, elinden geleni yapıyor ve halk düşmanı  iş-birlikçilerini de  kullanarak, halkın seçip iktidara getirdiği Maduro yönetimini devirmeye çalışıyor.

ABD, ülkeyi karıştırmak ve kendi yanlısı bir yönetimi iş başına getirmek için, yıllardır Venezuela'ya  ambargo uyguluyor ve  ülkenin ekonomisini batırmaya uğraşıyor.

Maduro Hükümeti, dünyanın her ülkesindeki hükümetler gibi, elbette  eleştirilebilinir. Maduro  Hükümet de, bizim Hükümet gibi sütten çıkmış AK KAŞIK değildir ve  eleştirile bilinir.Bu eleştirilerinin sebepleri, yüzde 100  haklı nedenlere de dayanabilir.

Ancak, hiç bir eleştiri ve hiç bir gerekçe, DARBE GİRİŞİMİNİ haklı kılmaz..!

Katil ABD ve EMPERYALİZM'indünya genelindeki esas amacı, ne demokrasisi gelişmemiş ülkelere demokrasi getirmek ve ne de ezilen halkları kurtarmak ve onların yanlarında olmaktır.

Emperyalistlerin şimdiye kadar özgürlük ve bağımsızlık getirdiği, demokrasi getirip yerleştirdiği ve geliştirdiği bir ülke var mıdır..?
ABD'nin de amacı biliniyor ve senelerdir apaçık belli.

Yoksul ülkelerin petrol ve benzeri ham maddelerini ucuza kapamak, ellerinden kapmak ve onlara silah satmak.

Senelerdir yaptıkları  bu.

Eee. KOLAY da DEĞİL bu devirde, pazar bulup birilerine bi şeyler satmak.

Önce ülkeye,  şirin görüneceksin ve patronlarınla oraya gidip gireceksin.

Sonra, yerli iş-birlikçilerini bulacaksın ve onları yemleyeceksin.

Daha sonra,  farklılıkları görüp sorunlarını kaşıyacaksın ve kullanacaksın.. tarafları birbirlerine kışkırtacaksın.. onların sorunlarını daha da artıracaksın..  halkları birbirine düşman yapacaksın.. ülkeyi karıştırıp  kaos çıkaracaksın.. terör eylemleri yaptıracaksın.. kan döktüreceksin.. savaş çıkartacaksın.. silah satacaksın.
Eee.. kolay mı bunlar..?
Senelerdir uğraşıyorlar.
Malumunuz, 2002'de de ABD ve diğer sömürgeci emperyalistler,  Venezuela'ya el atmış ve Hugo Chavez’i devirmeye çalışmışlardı.

Ancak, bu  girişimlerinde başarılı olamamışlardı.

Venezuela'ya  dışardan değişik gerekçelerle ve  vaatlerle müdahale eden,  başta  katil ABD olmak üzere  bütün emperyalist güçlere Venezula'dan elinizi çekin  diyerek, sokağa dökülen Venezuela halkını yürekten destekliyor ve yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz.
Ve yürekten haykırıyoruz :
Kahrolsun  darbeciler, DARBE yanlıları ve emperyalist sömürücüler.
Yaşasın halkların dayanışması ve kardeşliği.
Yaşasın, sokağa dökülen Venezuela halkı..!

Feridun Hayati Ünüvar, 26 ocak 2019

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık