• 16 August 2016, Tuesday 19:20
HamdiTopçuoğlu

Hamdi Topçuoğlu

Bodrum Karaova Bağbozumu Günleri

Hamdi TOPÇUOĞLU

2. Karaova Bağbozumu Günleri yaklaştıkça hazırlıklar da yoğunlaşıyor.

Bu yıl Bağbozumu Günleri dolu dolu geçecek. Konuklarımız, bölgemizin değerlerini daha yakından tanıma olanağı bulacaklar.

Geçen yıl Karaova dışından sadece Pisi’yi (Yeşilyurt) davet etmiştik.

Amacımız Pisi’nin geleneksel üzüm ve üzüm mamullerini örnek olarak bölge köylerimize göstererek bu konularda teşvik etmekti.

Pisi el dokumalarının Karaova bölgesinde de öğrenilmesi ve burada da ekonomisinin oluşturulması hayallerimizdendi. Bunda şimdilik başarılı olamadık; ama umudumuz halâ diri.

Bu yıl Muğla’daki tüm kooperatifleri ve yerel özgün işletmeleri davet ediyoruz.

İstiyoruz ki Datça Sındı Koopreatifi aramızda olsun, Muğla zeytinini dünyaya tanıtan işletmecilerimiz, arıcılarımız, bakırcılarımız, çiçekçilerimiz bizimle olsun. Katrancı künarıyla, Ortaca narıyla gelsin.

İstiyoruz ki birbirimizi tanıyalım; iyi yanlarımızı örnek alalım.

İstiyoruz ki İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den dostlarımız gelsin. Köylülerimizin el emeği ürünlerinden kışlıklarını alsınlar.

Bu yıl daha çok eğlenelim dedik.

2 Eylül akşamı köylülerimiz inekleriyle, kuzularıyla; traktörleriyle, yabalarıyla, dirgenleriyle, buğdaylarıyla, meyveleriyle sebzeleriyle insinler şehre. Tıpkı bir gelin alayı gibi davullar vursun; zurnalar ezgilerimizi Bodrum mavisiyle buluştursun.

İstedik ki;

4 Eylül akşamı sesimize adalardan ses versin dostlarımız. Kale’nin Kuzey Hendeği’nde el ele kol kola zeybekler, sirtakiler oynansın. Bir tarafta “Op tria la ra la la”, bir tarafta “Hop tri nin na ni nay” diyelim. Bodrum’u sevenlere güzel bir Eylül sunalım.

İnanın bu yolda çok güçlüyüz. Valimiz Sayın Amir Çiçek’in desteği her zaman yanımızda.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün Karaova’ya bizden daha çok sahip çıkıyor.

Umutluyuz, mutluyuz... Şimdilik sadece “Tarım - turizm uyumlu bölge planlamasının gerçekleşme olasılığı artık hayalden gerçeğe iniyor” demekle yetinmek istiyorum.

Artık, Bodrum’u geleceğe Karaova’yla, Milas’la, Yatağan’la Kavaklıdere’yle... Muğla’yla el ele omuz omuza taşımanın yolları açılıyor.

“Ayrımız gayrımız yok. Sen ben yok. Biz varız. Burası Karya, burası Menteşe, burası Muğla ...” diyoruz.

Geçen hafta Yatağan Belediye Başkanımız Sayın Haşmet Işık’la bu düşüncelerle kucaklaşmıştık. Bugün de (2 Ağustos 2016 – ÖNDER’in notu) Milas Belediye Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat’la bu duygularla kucaklaştık.

Bizim işimiz iyiyi iyiyle, güzeli güzelle buluşturarak ortak güzellikler iyilikler yaratmak.

İşimiz dünle yarın arasına köprü olmak. İyimser olmam için gerçekten çok ama çok gerekçem var:

Sevgili Ali Öztürk, siyaset, laf değil iş üretme mesleğidir. Bir buçuk yıl önce kurduğumuz Karaova-Der, bölge kalkınma derneklerinin neler yapabileceğini dosta düşmana gösteriyor. Bu topraklar kadir bilir. Sen bir tohum atarsın o sana dolu dolu bir başak verir. Bu halk da toprağı gibidir. Sen onun elinden tut, o seni omzunda taşır.

Bugün, sıcağın bağrında duyuru levhalarını asarken bir davaya inanmış olmanın ışığını gözlerinde gördüğüm Enginler, Ceyhunlar, Ersunlar, sizler el ele vermeye devam ettiğiniz sürece Karaova hayallerimizin gerçeğe dönüştüğü ova olacaktır.

Bugün gerçekten güzel bir gündü. Kişisel tarihime not düştüm gitti.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık