• 01 March 2019, Friday 15:48
CanPulak

Can Pulak

BODRUM SİYASETİ

Gerçekten Bodrum çok farklı bir yer…

Türkiye’de yer gök inliyor, adaylar birbirine verip veriştiriyor, cadde-sokak-pazar hepsi dolaşıyor, Bodrum’da Yeni Parti adayı Mehmet Tosun’dan başka kimseler yok ortalıkta. O kadar yok ki, AKP’nin doktor adayı Acıbadem Hastanesindeki hastalardan başını alamıyor olmalı ki, Genel Başkanı gelmek zorunda kaldı Bodrum’a.

Geçen hafta akşam karanlığında helikopter sesleri Bodrum’luları tedirgin etti. Millet ne olduğunu anlamaya çalışırken, AKP genel Başkanının şehre geldiğini ve bir konuşma yapacağını öğrendiler. Önce pek inanmak istemediler, gündüzün suyu mu çıktı, niye gece geliyor diye yorumlar yaptılar. Sonradan gördüler ki, emniyet tedbirleri alınmış, yollar trafiğe kapatılmış, kuş uçurulmuyor çevrede, o zaman inandılar işte.. Gerçi birkaç gün önce, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da gelmişti Bodrum’a. Ona da sıkı koruma yapılmış, emniyet tedbirleri iyice arttırılmış, belli ki mühim bir şey var. Sonradan anlaşıldı ki, AKP’nin seçim bürosunu açmaya gelmiş. Ne alaka değil mi, devletin ve milletin onca sorunu varken, iktidar partisinin Genel Başkanı ile Dışişleri Bakanı yerel seçim için küçücük ilçeleri bile boş geçmiyorlar.

Hiç alışık olduğumuz bir durum değil. Öyle ama, demek artık bazı şeylere alışacağız. Geriye kimler kaldı, Turizm Bakanı, Ulaştırma Bakanı, para piyasadan çekildiğine göre Maliye Bakanı, Bodrumspor’a destek için Spor Bakanı, yeni hastane yarıda kaldığı için Sağlık Bakanı, onları da bekleriz artık. Hastane dedim de aklıma geldi, büyük seçimlerde telaşla yapımına başlanan hastaneye, yerel seçimlere girmemize rağmen hala bir çivi bile çakılmadı. Şu Bodrum halkı öyle efendi, öyle saygılı ki, içlerinden biri çıkıp da Reis’e ve Dışişleri Bakanına bunu bile sormadılar.

Her neyse, peki AKP böyle çalışıyor da, ana muhalefet partisi CHP ne yapıyor Allahaşkına? Aylardır Bodrum’a tartışmasız, gürültüsüz, patırtısız bir aday bile seçemediler. Sandığı delegenin önüne koysalar, çoktan sağlıklı ve ciddi bir adaya sahip olurlardı. Ama onun eksiği, bunun fazlası, öbürünün holding desteği filan derken, atı alan Tosun Üsküdar’ı geçiyor işte. Yahu adayların müracaatları incelenmez mi, engel bir durumları var mı bakılmaz mı, öyle her önüne gelen aday olabilir mi? Bunu bile düşünemeyen, beceremeyen bir parti, nasıl idare edecek koca ülkeyi? Hatırlarsınız bir tarihte, Genel Başkanları Kılıçdaroğlu da küçük bir ihmal yüzünden, büyük seçimde oy kullanamamıştı.

CHP’li Mustafa Saruhan, aday oldum diye kolları sıvayıp seçim ofisleri kiraladı, minibüsler-otobüsler tuttu. Bayraklar, afişler bastırdı. Bunun için çok büyük masraflar yaptı, büyük paralar harcadı. Peki şimdi ne olacak, kim ödeyecek Mustafa’nın parasını geriye? O da nasıl ödeyecek, kendisini destekleyen işadamlarının paralarını? Bir rezalet ki sormayın gitsin. CHP’nin adaysız kalışına mı yanarsınız, Mustafa’nın çırak çıkmasına mı, şimdi de kimin aday gösterileceği bilmecesinin cevabına mı?

Bu CHP’nin işine akıl sır ermiyor. Mustafa’dan önce Mehmet Kocadon macerası yaşadı Bodrum. Geceyarısı Kocadon’u arayıp tebrik eden Kılıçdaroğlu, yarım saat sonra bir başkasını, Saruhan’ı aday göstermez mi, kızılca kıyamet koptu partide. Kocadon da o kızgınlıkla, Muğla’da tabelası bile olmayan Demokrat Partinin Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Onca masraf, kampanya için harcanan paralar, aynen Saruhan gibi onunkiler de güme gitti. Genel merkezin yanlış, sakat ve çarpık politikası, şimdi CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Gürün’e de zarar verebilir. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar bir yandan, Mehmet Kocadon diğer yandan CHP’nin Muğla merkezdeki oylarını bölebilirler. Öyle olunca aradan, zayıf ihtimal gibi görünüyor ama, AKP bile rahatça çıkabilir. Bunu görmezden gelmemek lazım. Hele Ali Acar’ın Marmaris’te DSP’den aday olması, orada da CHP’nin oylarını ciddi ölçüde azaltır ve AKP’li Serkan Yazıcı’nın seçilme ihtimalini arttırır. Öyle olursa bilin ki, bunun tüm suçu CHP Genel merkezine aittir.

Neyse biz yine dönelim Bodrum’a. Dedim ya, ortalıkta Mehmet Tosun’dan başka kimsecikler yok. Gerçi olsaydı da, seçimin peşin galibi yine Tosun olacaktı. Parti farkı gözetmeksizin konuştuğum insanların çoğu, oylarını Tosun’a vereceklerini açıkça söylüyorlar. Hatta koyu CHP’li olarak tanıdığımız kişiler bile, Tosun’u destekleyeceklerini rahatça ifade ediyorlar.

Bu durumda Tosun Bodrum’a Belediye Başkanı oldu gibi. Hayırlı olsun…

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık