• 06 December 2022, Tuesday 19:37
CanPulak

Can Pulak

YENİ HASTANE VE YOLLAR

Çok zor günler geçiyor Bodrum’da.

Yollardan çukurlardan, trafikten, kazılıp öylece bırakılan altyapı kazılarından uzun süredir yoğun ve haklı şikayetler var. Yönetimler hırpalandı, yara aldılar, kentte yaşayan sakinlerin çığlıklarına kayıtsız gibi davrandılar. Ama yapacak fazla bir şey de yoktu galiba.

Yılların altyapı noksanını çözmek için, aynı anda harekete geçildi. Planlı, programlı organizasyonlar yapılamadı.. Halkın yaşamını olumsuz etkileyecek gelişmeler hesaplanamadı. Aydem ve Belediyeler arasındaki koordinasyonsuzluk da işin tuzu biberi olunca, olanlar oldu işte. Sıkıntı hala sürüyor, kolay bitecek gibi de görünmüyor. Nasıl bitsin, dert bir değil ki… Bodrum çok büyüdü, müthiş bir göç aldı. Büyükşehir oldu adeta. Ama imkanlar cılız ve az. Yerel kaynaklar yetmiyor, devletin büyük destek vermesi şart. Ama siyasi nedenlerle iktidar, üvey evlat muamelesi yapıyor buraya. Oysa şöyle güçlü bir destek verse, altyapı sorunlarının tümü üç-beş aya kalmaz çözülür.

Türkiye’nin yollarını üç şerite kadar çıkararak, ülke trafiğini hayli rahatlatan iktidar, şu bizim Yalıkavak yolunu 15 yıldır yapamadı. Karayolları hukuki sorun var diye sallayıp duruyor. Ama insanlar, Bodrum’un bu önemli yerleşim yerindeki evlerine, marinaya, dükkan ve plajlara hayatlarını tehlikeye atarak gidebiliyorlar. Yolun hala yapılamaması yüzünden ölümlü feci trafik kazaları oluyor da, kimsenin kılı kıpırdamıyor. Bu Bodrum’da yol işi gerçekten komedi. Yeni yapılan hastanenin yolu, ortasında bir şahsın tapulu yeri varmış diye kullanılamıyor. Şu komediye bakın, yahu yolu yaparken niye dikkat etmiyorlar ki buna?

Yeni hastane dedim de, bir hakkı teslim etmek lazım. Kim ne derse desin, Bodrum güzel ve mükemmel bir hastaneye kavuştu. Yok cephesi cammış, yazın sıcak kışın soğuk olurmuş, bina içinde çok boş alan bırakılmış. Oysa oda miktarını arttırmak mümkünmüş. Eleştiri kolay, vergisi filan da yok, salla gitsin. Eski hastanede çok sıkıntı çekiliyordu, rezil oluyordu Bodrum’lu. Araç park edecek doğru dürüst yeri bile yoktu. Herkes orman içinde bocalayıp duruyor, taşların üstünden sekerek gidiyordu hastaneye. Şimdi öyle mi, mükemmel ve yeterli otoparkları var. Modern ve harika servisleri, doktor ve hasta odaları mevcut. Dikkatle gezdim hastaneyi, katlara çıktım, odalara girdim, modern yapıyı ve temizliğini çok beğendim doğrusu.

Hoş eski hastanemiz de, çok eski ve bakımsız, köhne ve yorgun bir binada olmasına rağmen, içi tertemiz ve pırıl pırıldı. Tüm imkansızlıklara rağmen başhekim Oğuz Şahin ve ekibi, yıllarca bu binada harikalar yarattılar ve kıymet bilir Bodrum halkının takdirini kazandılar. Şimdi yeni hastanede büyük bir heyecan ve gayretle çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu hastanenin yapımında ve bitiminde çok kişinin emeği var. Ama özellikle Muğla Milletvekili Yavuz Demir’in sarfettiği ve tanığı olduğum gayretini belirtmek ve onunla bu güzel eserin hayata geçmesini sağlayanlara teşekkür etmek istiyorum.

Yeri gelmişken, hastaneyi gezerken gördüğüm bir garabete, hoş görülemeyecek bir uygulamaya da işaret etmek istiyorum. Belki inanmayacaksınız ama tuvaletler alaturkaydı. Acaba biri-ikisi mi öyle diye düşünerek, zemin ve birinci katlardaki tuvaletleri inceledim, hepsi aynıydı. Hasta odalarının içindekileri bilemiyorum ama, eğer onlar da öyleyse pes doğrusu. Yahu yaşlı, protezli, eli ayağı kırık olanlar nasıl çömelirler o tuvaletlere? Akıl alacak gibi değil. Hani hem alaturka ve hem de alafranga tuvaletler birlikte olsa, mesele yok. Ama hepsi alaturkaydı. Hiç değilse buna siyasi açıdan bakılmasa iyi olurdu. Tuvalette de siyaset olur mu yahu?

Bir başka dikkat çeken nokta ise hastanenin açılış töreniydi. Açılışı yapan Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, İl veya İlçe Sağlık Müdürleri olmadı. Onların hiçbiri ortada yoktu. Peki kim yaptı açılışı? Şimdi sıkı durun, AKP İlçe Başkanı dersem inanır mısınız? Evet, ne alaka ama o yaptı açılışı. Gözlerime inanamadım, hemen yanı başında sessiz sedasız duruyordu Başhekim. Bari ona yaptırsalardı ya açılışı.80 yaşına geldim, tüm iktidarları tanıdım, binlerce törene katıldım. Ama böyle bir şeye hiç tanık olmadım. Keşke hastanenin açılışlında diğer partilerin temsilcileri de olsa, devletin yöneticileri de bulunsa, böylesine sevinçli bir günde milli birlik ve beraberlik fotoğrafını ortaya koyabilselerdi, kötü mü olurdu?

Her neyse, yeni Devlet hastanesi vatanımıza ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık