• 09 July 2018, Monday 19:12
CanPulak

Can Pulak

Dimyat’a pirince giderken …

Memleketin huzura ihtiyacı var, kavgadan gürültüden bıktı millet. Zaten seçim yorgunuyuz, bir durun be kardeşim.

İktidarın kavgacılığı yetmedi, şimdi bir de muhalefet çıktı başımıza.Muharrem İnce ile Kılıçdaroğlu çekişip duruyorlar. Önce şunu söyleyeyim..Bu AKP gerçekten çok şanslı bir parti.Böyle bir muhalefet anlayışı dünyanın hiçbir yerinde yok.Dünün muhalifi Bahçeli, durduk yerde AKP’ye ortak oldu. CHP ise kendisiyle kavgalı… Kavga etmekten, içerde birbirleriyle boğuşmaktan muhalefetin asli görevini akıllarına bile getirmiyorlar.Şimdi sırası mı koltuk kavgasının, itişip kakışmanın, birbirine saldırmanın sırası mı?

Seçimden yine yenik çıktınız, sarılsanıza birbirinize, kucaklaşsanız kardeşçe, dosta düşmana bari moral fotoğrafı verseniz ya..Ayıp oluyor beyler, gerçekten ayıp oluyor.Siz Türkiye’nin menfaatlerini savunacağınıza, siz karanlıkla boğuşacağınıza, milletin bozuk moralini düzelteceğinize kalkmış birbirinize giriyorsunuz.Milletten ve devletten değerli mi bu koltuk sevdası? Türkiye sevdasında buluşsanız, kucaklaşsanız, kardeşçe sıkı dursanız olmaz mı..?

 

Kılıçdaroğlu bu işte biraz daha olgun davranıyor.İnce’yi parlatan o, başkanlığa aday gösteren o, siyasette önünü açan o, buna rağmen mecbur kalmadıkça sesini fazla çıkarmıyor.Ama İnce, kendisine bunca destek veren bir insana karşı saygılı ve dikkatli davranmıyor.Öyle yaptıkça da, toplumda kazandığı sevgi, saygı ve güveni de zedeliyor.Belki farkında değil ama, keskin sirke küpüne zarar vermeye başladı.Etrafındaki tahrikçilere kapılmadan, gelmeye başladığı ve yaklaştığı noktayı bir düşünmesinde ve gerekli önlemleri almasında fayda var.

Evet Kılıçdaroğlu, seçimin ertesi günü zarif bir veda mesajıyla Genel Başkanlıktan ayrılabilirdi. Kaç seçimdir yeterli oyu alamadığını ve partisinin oylarını giderek düşürdüğünü itiraf etmeli, hatta yerine Muharrem İnce’yi önererek CHP’nin önünü açmalıydı.Böyle yapsaydı büyürdü, Türk siyasetine ve tarihine imzasını atmış olurdu. Ama yapamadı bunu, o da goygoycuların sesine ve yanlış taktiklerine kulak verince olanlar oldu işte…

İnsanlar bir yerde durmayı bilecek, ayağı hep gazda gitmeyecek, yeri geldiğinde ve tehlikeli virajlarda frene basacak. Gaza gelmeme, hep gaza basmama sadece siyasette değil, hayatımızın her döneminde de faydalı bir davranıştır. Oyunu kuralına göre oynamak lazım.Hele siyasette erken öten horozu mutlaka keserler.Onun için zamanında ötmek çok mühimdir.Bunları Muharrem İnce için söylüyorum.Evet seçim kampanyasında gerçekten büyük bir başarı gösterdi, beklenenin üzerinde bir performans sergiledi, halkı iyi kucakladı ama, sonunu getiremiyor işte.Oysa sakin dursa, efendice ve olgun davransa, kendisine bu imkanları sağlayanlara sadakatle davranmayı bilse, sonuçta kazanan o olur.

 

Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak lazım.81 ile teşekkür konuşması yapmak için gitmek, acaba doğru bir hareket mi? Böyle bir davranış, hem parti içinde ve hem de memlekette tansiyonu daha da arttırmaz mı? Kim akıl veriyor İnce’ye bilmiyorum ama, kim veriyorsa doğru akıl vermiyor. Yaşananları hatırlayın, bana kolayca hak verirsiniz.Yılmaz Özdil’le kavga edilir mi, ona dil uzatma akılsızlığı affedilir mi? Daha yumuşak ve olgun bir politika izlemek varken, Türkiye’nin bu en sevilen ve kitapları yok satan, makaleleri adeta ezberlenen değerli bir yazarına, hem de miting meydanlarından sataşmak, hatta saldırmak doğru bir iş mi?

 

Recep Tayyip nasıl gülmesin bunlara, nasıl dalga geçmesin muhalefetle? Karşısında kendisiyle uğraşacak bir güç yok ki..Adamlar birbiriyle uğraşmaktan, iktidarın ekmeğine yağ sürüp duruyorlar. Atı alan da hep bu yüzden Üsküdar’ı geçiyor işte. CHP’de sular bir türlü durulmazken, iktidar yeni Türkiye’nin çerçevesini kanun hükmünde kararnamelerle çizmeye başladı bile. Ne yapıyorlar, nasıl çiziyorlar, doğru kararlar mı çıkarıyorlar, muhalefet kavga  etmekten bunları doğru dürüst izleyemiyor ki… CHP’nin bu kavgası, göreceksiniz İYİ Parti’nin işine yarayacak.Meydan boş kalmasın diye, etkili muhalefete İYİ Parti soyunacak.

 

Peki CHP ne yapmalı..?Milletvekili seçiminde İYİ Parti’ye oy verdim ama, Cumhurbaşkanlığı seçiminde hayatımda ilk defa CHP adayını destekledim.Benim gibi çok kişi aynı şeyi yaptı.Ama şimdi olanları üzülerek seyrediyor ve neredeyse Akşener’i desteklesek daha mı doğru yapardık noktasına doğru gidiyoruz. Şimdi CHP’deki kavgayı ve çekişmeyi bitirecek akıllı bir düdüğe ihtiyaç var. Böyle bir düdüğü kim çalacak gibi yeni bir kavgaya girişmeden önce, CHP’lilerin şapkalarını önlerine koyup hem ülkeyi ve hem de partilerinin geleceğini düşünecek akıllı ve faydalı bir karar almaları gerekiyor. Kavgasız, gürültüsüz ama akıllı.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık