• 11 October 2022, Tuesday 10:19
MuhsinDURUCAN

Muhsin DURUCAN

Kazdağları  Hattuşa Termal Günleri

“Gidemediğin yer, senin değildir.”

Halil Rıfat Paşa

Sivas Valilerinden

 

Kahve tadı unutulmaz / Kalite onaysız kalmaz /

Hattuşa hiç sensiz olmaz / İlgi görür tesistesin…

 

Nereden mi geldik? Muğla-Milas Boğaziçi Gültan sitesinden… Beşer yıl arayla 3. gelişimiz… Nereye mi?  Edremit / Kazdağları Güre-Hattuşa Termal Tesislerine…

01.10.2022 Cumartesi… Kayıttaki yoğunluk gözlerime yansıdı. Hafta içi günlerde de yeterince giriş yapılması ortamı rahatlatır, düşüncesindeyim.

Önceki yıllara göre; mekânı çok değişmiş, büyümüş ve gelişmiş olarak gördüm. Ortalama 550 daireli ve 1800 kişi kapasiteli M. Ali Doğan ve oğlu Doğan Doğan’a ait devasa bir tesis, denebilir.

Yerleştiğimiz oda geniş ve manzaralı. Çevreye göz atınca şiirsel görüntü bakanı rahatlatmaktadır! Kazdağları oksijeninin ciğerlere dolmakta olduğunun ayırdında olabilirsiniz. Çevre temizliği ve bakımı oldukça takdire değer düzeydedir. Zeytin ağaçları bakan gözleri selamlamaktadır.

Yaşanan olumsuzluklardan kimileri de yakınmaktadır. Tüm bunlara karşın,  çalışmalarını ya da hizmetlerini başarılı ve kaliteli bulduğum görevlilerin adlarını burada takdirle anmak isterim. Bunlar: Resepsiyon görevlisi Sezai Kahyaoğlu, Kat şefi Ayşe Yapar, Kat görevlisi Gündoğan Ugar, Görevlilerden Yusuf Yangın, Mehmet Yağcıoğlu, Kadir Sarıoğlu, Üye ilişkileri müdürü Gönül Demir, Teknik görevlilerden Serdar Sayın ve İrfan Kayaaslan, Yeme-içme müdür yrd Özcan Malçok, Garson Mustafa Dede, Spa &Termal görevlisi Hamiyet Yılmaz…

Tesise gelenlerin büyük bölümü Trakya, Bursa, Balıkesir, Ankara ve İzmir illerimizden… İnsanlar birbirine karşı saygılı ve olumlu davranış içindeler. Ancak, insanlar kaldıkları ortamı kendi evleri gibi bakıp korumalı ya da iyi kullanmalıdır. Örneğin; yırtılmış sinekliği ve bozulmuş kapı zilini teknik servisten görevli isteyerek onarımlarını yaptırdım.

Konakladığımız hafta içinde o çevrede yazlığı olanlardan Metin-Gülsüm Koca çiftiyle bir arada olduk. Şair Metin Koca,  “Türk’ün Destanları” adlı şiir kitabını adıma imzaladı. Kendisine “Haykırış” adlı yapıtımı imzaladım. Okuyup değerlendireceğimi belirttim.

Bir başka gün yine çevrede yazlığı olanlardan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Fevzi Sağıroğlu hemşerim ile birlikte olduk ve söyleştik. Tesisten ayrıldığımız gün aracı ile bizi Edremit Otogar’ına getirme inceliğini gösterdiler. Teşekkürlerimle saygılarımı sunarım.

Balıkesir’den İstanbul yolculuğumuzda yer yer yağmurla karşılaştık. Hava karardığında İstanbul’da geldik. Kızım Gülşahiden, Şerifali Dudululu’dan aracına aldı ve Maltepe’deki evimize girebildik. Tam 45 gün sonrasında İstanbul’u ve evimizi özlediğimizi duyumsadım.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık