• 04 December 2023, Monday 23:42
MuhsinDURUCAN

Muhsin DURUCAN

YAŞ GÜNÜ KUTLAMASI

 

Bugün aygıtımı açınca etkili iki atasözüyle kalakaldım. Bunlardan birisi: “Herkes kalbinin ekmeğini yer.” Diğeri: “Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.Kışı yaşıyoruz ama baharın geleceği de önlenemez.

Etkilenirim böylesi yaşamsal sözlerden! Birincisinin temasını ‘sevgi’, ikincisinin temasını ‘ilgi’ olarak yorumladım. Sevgi olmadan ilgi, ilgi olmadan sevgi olmaz, düşüncesindeyim.

***

Bir arkadaşım diyor ki: “Onunla altı yıla yaklaşan mutlu birlikteliğimiz oldu. En az yirmi kez baş başa kaldık. Acıları ve mutlulukları paylaştık. Gözyaşlarımız arasında bana aktardığı Leyla’nın ‘Trajik Öykü’sünü oluşturdum. Birbirimizi aradık, sorduk, mutlu olduk!

 

Ne ki benim de çok üzüldüğüm son aylardaki bir acısı, onu benden kopardı. Acı onu tutsak etti! Oysa onunla yürek sözleşmemiz vardı. Vefalı bilirdim. Vefa’nın İstanbul’da bir semt olduğunu unutmuşum! Baştaki sözcükleri yineliyorum: “Herkes kalbinin ekmeğini yer.” & “Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.Kışı yaşıyoruz ama baharın geleceği de önlenemez, düşüncesindeyim.”

***

Tüm insanların yaşamında önemli günleri vardır. Bunlar, insanın yaşamında her zaman güzelce geçirmek istediği ve ileride anımsadığında hoş bir anı olacak zaman dilimleridir. Yaş günleri, coşkuyla kutladığımız özel zamanlardan birisidir.

Elbette sevdiklerimizin doğum günlerini kutlamaya özen gösteririz. Çünkü doğum günü, sevdiklerimiz kadar bizim için de önemli günlerimizden sayılmaktadır. Dolayısıyla bu tür özel günlerde sevdiklerimize olan sevgimizi belli etmemiz için birtakım yöntemlere başvururuz. Kimi zaman doğum gününü kutladığımız kişilere özel armağanlar alırken, kimi zaman onları ne kadar önemsediğimizi ve onlara ne kadar değer verdiğimizi güzel sözlerle ya da görüntüyle nakışlarız!

Gönlümüzdeki yerlerini ve onlara karşı gösterdiğimiz değeri bilmelerini isteriz. Bu nedenle bu tür güzel ve anlamlı sözler, her doğum gününde özel anlatımlar arasında yer almaktadır. İşte onlardan ikisi:

    .  Canım arkadaşım, yaş günün kutlu olsun! Her gün olduğu gibi bugün de özel yaşamının en güzel anlarını yaşamanı diliyorum. İyi ki varsın...

 

  • Her doğum günü, kişilerin yaşamında açtığı yepyeni bir sayfadır. Açtığın bu yeni sayfayı içinden geçtiği gibi doldurmanı bekliyor, doğum gününü kutluyorum. Nice mutlu yaşlara esenlikle ulaşmanı da diliyorum!

 

Birkaç gün önce kaleme aldığım ‘saygı ve sevgi’ temalı, duygu yüklü şiirime dönüş yaparak yazımı sonlandırmayı yeğledim.

 

SAYGI VE SEVGİ

 

Barış oluyorsa savaşa kanma

Tertemiz sevgiyle yol aşka gider

Kinle kötülükle yaşanır sanma

Tertemiz sevgiyle yol aşka gider.

 

Kini, yüreklerin kayası düşün

Duyguyu kişilik mayası düşün

Yolda yürümenin yayası düşün

Tertemiz sevgiyle yol aşka gider.

 

Acılar tükensin tatlılık olsun

Canca yaklaşımlı saygınlık olsun

Gönül penceremiz aydınlık olsun

Tertemiz sevgiyle yol aşka gider.

 

Sevgi, yüreklerde derine dalsın

Gülümse, anılar capcanlı kalsın

Mutluluk zilleri durmasın çalsın

Tertemiz sevgiyle yol aşka gider.

 

Durucanca şiir gönle ilaçtır

İnsanlık sürekli sevgiye açtır

Sevgi, başımıza altından taçtır

Tertemiz sevgiyle yol aşka gider.

 

Muhsin DURUCAN

 

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık