• 12 August 2017, Saturday 19:37
GökhanGURBETOĞLU...

Gökhan GURBETOĞLU...

“Ak”a karşı ‘Gökkuşağı’

Gökhan GURBETOĞLU -

Yaşamak umut etmektir …

Bireyler olarak kişisel umutlarımız vardır ama yaşadığımız toplumla da bağlarımız doğrultusunda toplumsal umutlar da taşırız, yarına dair. Çünkü, insan toplumsal bir varlıktır.

İşte bu perspektiften baktığımız zaman ülkemizde devlete dair farklı iki umut belirmektedir, toplumu oluşturan bireylerde.

Biri; var olan cumhuriyetin devamını isteyenler, diğeri ise yıllardır cumhuriyeti, dinlerini yaşamakta bir engel olarak görenlerin taşıdıkları umuttur.

Unutulansa bu iki kesimin dışında, aşıyla, işiyle, ailesiyle yaşam mücadelesi veren insanlarımızdır. Bu kesim cahildir diyoruz demesine ama onlara gereken bilinci ne cumhuriyet yönetimleri ne de şimdi yeni bir ideoloji ile yeni bir yönetim biçimini halka dayatan iktidardaki güç, vermemektedir. Onlardan tek istenen oydur.

Bu kesim için tek özgürlük, oy vermek olduğu için demokrasiyi de bu çerçevede algılamaktadırlar.

İşte bu demokrasi anlayışı da şimdi onların zihinlerinde, demokrasi ve adalet kavramları karşısında, bir bocalamaya sebep olmaktadır.

Referandum öncesi iktidar partisince dillendirilen ve CHP’ye ithaf edilen, “Korkmayın, zaten iki parti kalacak” sözleri doğrultusunda görülen o ki, 2019’da cumhuriyetçiler ve de dini muhafazakarlar çekişecektir.

Ama kim kazanırsa kazansın, görülen odur ki ülkemizde demokrasi çok yara almıştır ve de almaya devam edecektir.

Gazetecilerin, milletvekillerinin, akademisyenlerin ve hatta insan hakları savunucularının, terörist damgası vurularak tutuklanmaları göstermektedir ki artık iktidardaki gücün 2019’a gelmeden önündeki tüm engelleri kaldırmakta kararlı bir duruş sergileyecektir.

Peki bize 2019’daki seçim sonrası ülkemizde AKP dışında bir parti kalıp kalmayacağını bugünkü iktidar söyleyebilir mi?

İktidar artık önündeki tüm demokratik engelleri kaldırmaya kararlı bir şekilde ilerlemektedir ve bu da bize 2019 seçimleri sonrası, seçim AKP’den yana olduğunda ülkede parti falan kalmayacağı izlenimi vermektedir.

İşte bu yüzden de sol sağ, Kürt Türk demeden cumhuriyetin sağladığı parlamenter rejime sahip çıkmalı ve 2019’daki seçimde oyların çoğunluğunu alarak iktidara yürünmelidir.

Ülkemiz günden güne rengini, dokusunu kaybetmektedir.

Tek renklilik her yana sinmektedir. Her yer “Ak” olana kadar da durmayacakları bir gerçektir.

“Ak”a karşı ‘Gökkuşağı’nı bu ülke insanına vaat edebilirsek, belki bir umut vardır …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık