• 30 August 2017, Wednesday 19:40
GökhanGURBETOĞLU...

Gökhan GURBETOĞLU...

Kardeşlik olmadan asla … Bu oyunu bozamayız!

Gökhan GURBETOĞLU

‘Ülkemizde tarih yeniden yazılıyor’ dersek yanlış olmaz.

Yıllar önce, “Kanlı mı olacak, kansız mı olacak” derlerdi, üniversitedeki “dinci” ve “milli görüşçü” arkadaşlar. Evet işte kansız devam eden bir değişim söz konusu ama sonrası için söz vermek biraz zor görünüyor. Ülkemin batı kıyıları tamamıyla iktidardaki görüşe karşı tepkiliyken, İç Anadolu’da ve de Karadeniz kıyılarında iktidar tamamen hakim... Doğu Anadolu ise iki arada bir derede kalmış gibi… Güneydoğumuz ise neredeyse farklı bir halde, muamma.

Şimdiden 2019 seçimleri hazırlığı yapılıyor ve referandumdan bu yana CHP’ye adayınız kim diye soruluyor. Neden soruluyor bunu anlamıyorum… Çünkü partinin bir başkanı var ve AKP’de olduğu gibi başkan, seçimlerde Cumhurbaşkanı adayıdır… Olmalıdır. Ama soru burada, asıl tüm toplumu kapsayacak bir adayda kilitleniyor.

Nedir toplumu kucaklayan aday?

Şu anda toplum iki kutuplu haldedir… Biri AKP cephesi… Diğeri ise Cumhuriyetimizi yıktırmayız ve demokrasiyi koruyacağız (ha çok ileri bir demokrasi değildi ama diktatörlüğe de açık bir hali yoktu…) diyen kesim.

İlk kesim tamamiyle bir bütündür ve aynı adımı atmaktadır. Ama diğer kesim ise çok karmaşık bir yapıdadır. Referandumda da bu gözlenmiştir. Oyların tamamı ne CHP’nin, ne Meral Akşener’in, ne de HDP’nin… ve bu üç kesimden biri yani HDP, Meral Akşener kanadına çok çok uzaktır ama CHP ile aralarında bir yakınlık vardır. 2019 seçimlerini belirleyecek olan tek ölçü artık bilinmelidir ki Kürtlerin partilerine sahip çıkıp oylarını korkmadan kullanmalarıdır. Bunun içinde yeni kurulacak milliyetçi parti ve de CHP’nin seçmenlerine kardeşliği es geçmeden… ıskalamadan anlatmaları.

 

BU ÜLKEYİ KARDEŞLİK KURTARACAK …

Artık bunu görmemiz ve de gereğini, cumhuriyeti savunan tüm kesimlerin bir arada omuz omuza vererek kazanması gerekir. Bu ülke, Kurtuluş Savaşı sonrası kurtardığı bu vatanı, Kürtleri yok sayma politikası ile bugünlere gelmiştir.

Kanlı ya da kansız bölünmek olmasın diyorsak, artık Türk – Kürt Kardeşliğini gündeme getirip bunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına anlatmamız gerekiyor. Ve eminim ki şehit kanlarının duracağını ve de tek sorunumuzun daha güçlü bir Türkiye yaratmak olduğunu anlatabilirsek bunu başarabiliriz.

Kardeşlik olmadan bu oyun bozulmaz… bunu unutmayalım.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık