• 29 May 2017, Monday 19:45
GökhanGURBETOĞLU...

Gökhan GURBETOĞLU...

Umutsuz Halk

Gökhan GURBETOĞLU

Uzun zamandır yazamıyordum ... En son da referandum öncesi, “hayır” diyerek bir bayram yaşayalım demiştik, ama ne yazık ki olmadı.

Olmadı ama şaibeleri ve de Güneydoğu illerimizde evet çıkan oy oranlarının şaşırtıcı yüksekliğiyle birleşince, “evet” ile “hayır” arasındaki o küçük farkın neredeyse önemi kalmıyor gibiydi.

Referandum sonuçları sonrası Cumhurbaşkanımız ve de Başbakanımızın söylemleri ılımlı bir döneme girileceğinin umutlarını vermişti bize. Fakat Cumhurbaşkanımızın ABD ziyareti sonrasında adeta bu umutlar birer balon gibi sönüverdi.

Başta OHAL’in kalkmayacağı, köklü değişikliklerin yapılacağı, tarihi öğretilmeyen millet söylemi, FETÖ’ye karşı olan gazete ve gazetecilerin bu davadan gözaltına alınmaları, Fetöcü olmadığı halde bu zan ile mesleklerinden ve de onurlarından edilen biri öğretmen, biri öğretim görevlisi iki vatandaşımızın, açlık grevinden alınarak gözaltına alınmaları, köylerinde hayır oyu çok çıktı diye görevlerinden kaymakamlarca alınan muhtarlar ... Görünen o ki, yine tek taraflı bir demokrasi ile ilerleyeceğiz 2019’a doğru.

On beş yıldır tek parti yönetimindeki Türkiye’de artık resmen partili yönetimin hakimiyeti altına girmiş bulunmaktayız ve de 2019’a yelkenlerimiz fora demokrasi ile ilerleyeceğiz.

Öyle görülüyor ki artık “Korku İmparatorluğu” iyiden iyiye resmiyet kazanmıştır. 2019’a kadar da daha da artarak kendisini hissettirecektir.

Ama yönetenlerin unuttuğu bir şey var ki, halk arasında bir söz vardır: “Korkunun ecele faydası yok.”

Evet bu halk bunu da bilir ve gün gelir kendini bu cendereden de kurtarır. Çünkü, bu hükümetin ekonomisi çökmüştür ve halk elbet buna bir cevap verecektir. Bunun için de muhalefetin güçlü söylemlerle 2019’daki seçimlere hazırlanması gerekmektedir.

Bu söylemleri ana başlıklar olarak şöyle sıralayabiliriz;

1-Ekonomik refah,

2-Yurtta barış ve kardeşlik,

3-Cihanda ve özellikle komşularla barış,

4-Gelecek kaygısı gütmeden yaşayabilmek.

İşte bunları doğru okuyup doğru politikalar üretecek ve de iktidara talip olacak bir muhalefet şarttır.

Bir kez daha üstüne basarak söylemeliyim ki: ‘İKTİDARA TALİP’ ...

Bu, muhalefetin olmazsa olmazı olmalıdır. Çünkü, halkın çoğu muhalefetin ülkeyi yönetemeyeceğine inanmış, inandırılmıştır. Bu yüzden de yıllardır, muhalefet partileri ya yerlerinde saymaktalar ya da kan kaybetmektedirler.

Eğer ki muhalefet AKP’ye giden oylardan kendisine pay alacaksa, muhakkak ki seçmene bu ülkeyi şimdikinden daha iyi yönetip daha güzel bir Türkiye yaratacaklarına onları inandırmalıdır.

Unutmayalım ki “evet” diyen seçmenin çoğunluğu eğitimsiz ve de bilinçsiz seçmen kitlesidir. Onlar için önemli olan Cumhuriyet veyahut başka bir yönetim şekli değildir. AKP tarafından yaratılan, ‘Güçlü Ülke’ imajı ön plandadır.

Muhalefet seçmene daha güzel ve yaşanılır bir Türkiye ile birlikte güçlü ve kararlı bir ülke vadedebilirse iktidara yürüyebilir.

Şu an muhalefetin konuştuğu gibi “Tarafsız Cumhurbaşkanı” söylemi seçmenin hiç mi hiç umurunda değildir. AKP halka çok gaz vermiştir; “TEK BAYRAK, TEK MİLLET, MİLLİ ve de GÜÇLÜ ÜLKE ...” söylemleri ile.

İşte muhalefet, bu gazı yakalayıp AKP’nin aslında masallarla nasıl ülke yönettiğini, ekonominin ve de ülkemizin dış dünyadaki prestijinin nasıl günden güne azaldığını anlatmalıdır.

Son seçimler ve de referandum süreci kanıtlamıştır ki, artık kısır politik polemiklerle ve de sahışlara oynayarak bir adım ileriye gidilemez. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, “Atı alan Üsküdar’ı geçmiştir”.

Artık yapılması gereken, onu attan indirebilmektir.

Muhalefet sistem ve Erdoğan söylemlerini bırakıp halka gelecek vadedebilmelidir.

Gence ... Öğrenciye ... İşçiye ... İşsize ... Çiftçiye ... Hayvancıya ... Memura ... Emekliye ... Ve hatta ev hanımlarına bile bir gelecek umudu aşılamalıdır.

Son on beş yılda insanımız umudetmeyi unutmuştur.

Korku İmparatorluklarının en büyük dayanağı da budur; UMUDU ÖLDÜRMEK ...

Umutsuz halk, yaşamayan halktır...

UMUTLU GÜNLERE TÜRKİYE ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık