• 10 July 2018, Tuesday 19:33
GökhanGURBETOĞLU...

Gökhan GURBETOĞLU...

Kardelen gibi güne gülümser umut

Gökhan GURBETOĞLU

 

Seçim sonrası herkes gibi bende de bir umut çöküntüsü oldu... Yalan değil ama umut yitimi değildi bu. Öyle olsa on altı yılda bu umut çoktan yıkılıp giderdi. Ama halâ umudum var...

Umudum bir siyasal partiye...

Umudum bir siyasal oluşuma...

Umudum bir örgüte...

Umudum bunlara bağlı değil.

Umudum insana bağlı... İNSANA.

Tarih bana umudumu yitirmemem gerektiğini ve her zaman insanın sonunda kazandığını söylüyor.

Hayat iyi ve kötü yanlarıyla devam ediyor ve de edecek.

Dünya ne krallar, ne Karunlar, ne imparatorlar, ne padişahlar, ne diktatörler gördü de hepsini atlatıp karanlıklardan kaç kez aydınlıklara çıktı.Seksen ihtilali ile yaşanan acıları unutmuş gibi görünsek bile halâ izleri üzerimizde değil mi?Ve yaşadığımız bu politik sonuç da, o günlerden yaratılmaya başlanmadı mı?

 

Bizi bu defa umutlandıran, halkın ve de özellikle gençlerin bu ekonomik gidişe, işsizliğe, çaresizliğe bir dur deme ihtimaliydi.Ve ben referandumda olduğu gibi bu seçimde de dürüst ve de adil bir seçim yapılmadığı kanısındayım. Özellikle MHP’nin Güneydoğu illerinde oyunu yüzde yüz artırmış olması hem de AKP’nin oyu da artmışken, kafalarda soru işaretlerine neden olmaktadır, olacaktır da.

 

Ama eminim ki insanları (muhalifleri desek artık daha doğru olur), kutuplaşmış ülkemizde umutsuzluğa iten en büyük olgu seçim gecesi yaşanan o sessizlik anlarıdır. Ortada dolaşan dedikodular bir yana muhalefetin ya da o cübbeli avukat, savcı, hakim her ne ise YSK önünde olup olmadığı, oldularsa neden dağıldıkları, olmadılarsa neden olmadıkları - olamadıklarıdır insanları umutsuzluğa sürükleyen.

 

Nasıl olur da muhalifler ‘bir oy çalınmış olsa bile’ bu seçim hilelidir demek yerine, “çaldılar ama seçimi etkileyecek kadar değil” deme cesaretinde bulunmuşlardır. İşte bu yaklaşım insanları umutsuzluğa itmiştir.Ve ben işte bu yüzden umudumu İNSANA bağladım.

 

Günü gelince insan, dağları delen Ferhat gibi, gürzüyle yumruk yumruğa inletecektir dağları... Bedrettinler çıkacaktır karanlıkların içinden, yıkılmaz sandıkları dağlar sarsılacaktır ve buna inanmayıp insanları evlerinde umutsuzluğa hapseden bu sosyal demokrat ve de kaypak sağcı muhalif siyasileri de bu tarihi hezimetin altına gömerek inleteceklerdir sandıkları.

Ülkemizin pek çok yerinde seçmenlerin özgür iradesi ortadan kaldırılmıştır, hem de sonucu değiştirecek kadar ... % 53’lük dilimin yüzde kaçı olursa olsun... % 5 olsa, bu muhaliflerden % 5 eksilme demektir... Matematiksel olarak oranlanırsa eminim ki bu, muhalif ittifak ve de HDP oylarını % 50’lere yaklaştıracaktır.

Burada asıl çalınan, oy değil UMUTTUR.

 

UMUT ÇALINIR AMA YOK EDİLEMEZ...

KARDELEN GİBİ YENİDEN KARLARIN ALTINDAN GÜNE GÜLÜMSER UMUT …


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık