• 12 September 2017, Tuesday 20:25
GökhanGURBETOĞLU...

Gökhan GURBETOĞLU...

Yeni Devlet(ler)

Gökhan GURBETOĞLU

“Ülkemizde tarih yeniden yazılıyor dersek yanlış olmaz” diye başlamıştık ya geçen yazımıza, herhalde bu yazımıza da ‘Ülkemizde yeni bir devlet kuruluyor’ cümlesi ile başlamak gerekir.

O zaman başlayalım bakalım, bizden neler dökülecek.

Gerçekten de yeni bir devlet mi kuruluyor?

Osmanlı, “hasta adam”dı, yıkıldı.

Bunu kabullenmek bu kadar zor mu bilemem ama şimdi Türkiye’yi de aynı konuma götürmek üzereler. Güçlü bir ülke, kabadayılık taslamakla olamaz, bunun için şartlar vardır. Hitler o kadar güçlü bir orduya ve de sanayiye rağmen döktüğü onca kanla tarihin kara listesinde ilk sıralarda yerini alarak dünyadan göçüp gitmiştir. Bizde bu bile yokken, kendimizi başka kümeslerde horozluk taslar bir halde bulduk. Ama bu bize nelere mal olacaktır bunu da ileride göreceğiz.

Kuzeyimizde ve de güneyimizde bunu zaten yaşıyoruz. Yeni devletlere komşu olacak gibiyiz …

Ya bizim içimizdeki bütünlük ne olacak?

‘Kardeşlik’ şiarları ile seçime giren bir partinin başkanı, şimdi ‘bölücü’ diye içeride. Peki, yaklaşan bu yeni devlet oluşumu bizi bir arada tutabilecek mi?

Artık hepimizin dönüp aynaya bakma zamanı gelmiştir. Bütün bir Türkiye istiyorsak bunu sağlayacak siyasetçilere ‘bölücü’ damgası vurmaktansa, sahip çıkmamızın zamanı çoktan gelip geçiyor olmasın sakın.

CHP’nin Adalet Kurultayı’ndan çıkan sonuçlar da bunu göstermektedir. Meral Akşener gibi sağda yer alacak ve oy potansiyeli kestirilemeyen bir parti ile ittifak yerine, artık CHP solda olduğunu, demokrasiden, adaletten, özgürlükten, barıştan, ekmekten ve de emekten yana olduğunu seçmenine ve Türkiyelilere anlatmak zorundadır. Artık Türk, Kürt her halk barış içinde ve de kapitalist ülkelerin oyuncağı olmayacak bir toplum özlemi içerisindedir. CHP, sağda bir ortaklık ya da ittifak yerine, soldaki HDP ile bir ortaklığı gündemine almanın zamanının geldiğini görüyor ama seçmeninin tepkisinden korkuyor. Oysa ki seçmen, yılana bile sarılmaya razı … Eğer ki HDP ile birlikte “TEK TÜRKİYE” sloganı ile milletin karşısına çıkar ve de hak, hukuk, adalet’in yanına aş ve de ekmeği de koyarsa, inanın AKP 2019’da yüzde otuzları anca görür.

“TEK TÜRKİYE” herkese yeter inanın… Ve yeni bir devlet değil, eski cumhuriyeti daha da güçlendirerek, halkımıza yeni bir kurtuluşu sunabiliriz...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık