• 12 June 2018, Tuesday 19:29
GökhanGURBETOĞLU...

Gökhan GURBETOĞLU...

Masalın sonu ...

Gökhan GURBETOĞLU

“Aşımız eksildikçe çoğalıyor düşmanımız ...”

Bir şiirimde kullanmıştım bu dizeyi... Son dönem AKP iktidarının en büyük kozu; milli devlet olma politikası, çabası, enerjisi ve gittikçe yoksullaşan bir halk, milli halk, yoksul halk ve de düşmanımız çok; faiz lobileri... FETÖ işbirlikçileri, teröristler, bizi sevmeyen ülkeler, müslümanları sevmeyen ülkeler...

Hepsine “one minute” demiş bir devlete, lidere sahibiz ki “ne mutlu” bize … Bakın on altı yılda hepsini susturduk... (!) Peki on altı yılda yetiştirdiğimiz çocuklarımız, nelerden eksik olarak büyüdüler... Şimdi çoğu genç, belki oy kullanacaklar.

Çoğu gencimizin, eğitim imkanları kötüleşti günden güne... Sağlık hizmetleri ulaşılmaz oldu... Kim bilir kaç kez müfredatları değişti... Kaç kez giremedikleri halde önlerindeki sınav sistemi değişip durdu... Üniversiteye gitmek için hayaller kurdular ama gittiklerinde belki de gördüler ki üniversite denilen liseden farksız hale gelmiş... Bitirdikten sonra ise iş için bu yeterli değilmiş... Hatta, işe girenler için, aldıkları maaş ile geçinmek bile çok ama çok zormuş... Kendilerine kocaman bir milli masal anlatılıp duruluyormuş.

İşte AKP 80 dönemi boş yetişen ve de gelecekle ilgili pek hayali umudu olmayan bir kesime, hayaller ve umutlar sattı ama artık bu mümkün görünmüyor.Hele hele bunu gençlere anlatmak çok ama çok zor.Yani AKP’yi yıkan, kendi yetiştirdiği gençler olacak.

İşsiz, aşsız, umutsuz bir nesil.

Kindar, dindar, milli bir nesil yetiştirememesinin vebalini ödeyecek galiba AKP.

Gençlerin çoğu, ‘İNCE... AKŞENER... DEMİRTAŞ’ üçgeninde koşuşturuyor.AKP’ye kalan ise para ile tutmaya çalıştığı İmam Hatip mezunları olsa gerek.

Ama beni en çok korkutan şey ise AKP’nin B ve C planları... Hatırlanacağı gibi AKP 7 Haziran seçimlerinde uğradığı hezimeti, Güneydoğuyu talan ederek kapatmış ve 1 Kasım’da seçimler yenilenmişti. Peki şimdi nasıl bir B veya C planı var akıllarında derseniz... Kısaca bir akıl yürütmesi yapalım.

7 Haziran seçimleri ile başlayan süreçte Başbakan Davutoğlu, “Biliyorlar ki; AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz toroslar dolaşacak” demişti. 5 Haziran’da HDP Diyarbakır mitinginde patlayan bomba ile ülkemiz kan gölüne döndü. Güneydoğu il ve ilçeleri yerle bir edildi. Şimdi ise yeri ve zamanı değilken, hükümet etme yetkisini ekonomik olaylarda seçim sonrasına atan hükümet Kandil’e operasyon düzenlemeye kalkıştı... Peki niye şimdi?..

AKP B ve C planlarımız var derken... seçimi kaybederse, OHAL’i bahane ederek, Kandil operasyonu adı altında “iç güvenlik” diyerek seçimleri iptal edebilir mi?

Eder mi eder... Benim en büyük endişem budur.

Aşımız eksildikçe çoğalıyor düşmanımız... Bu milli söylemlere bir de bunu ekleyip... zaten karşısındaki herkesler PKK’lı, terörist, işbirlikçi falan ya, tam bir dikta kurmasınlar ...

Masal bu ya... Hep iyi bitmez ve gerçek hayatta biliriz ki kötüler de kazanır.

Gençler... Gençler diyorum: Bu masalı güzel yapacak olan sizlersiniz... Siz küçükken dinlediğiniz masallara kanmazsınız bir kez daha, eminim... Gelin kendi masalınızı yazın...

Unutmayın... Toplumları geleceğe GENÇLER taşır ...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık