• 31 October 2018, Wednesday 16:58
HüseyinSerin

Hüseyin Serin

Bakır Yanaklı Bahçe

İyi ki şiir var yanında. Yoksa kafayı yemek işten değil bu akıl fukaralıklarında, çözümsüzlüklerde. Yıllardır söylersin, ‘demokrasi adlı elbise insana bol geldi’ diye de cümlenin ağırlığını gören olmamış demek ki.

Bu ne dik kafalılık, aymazlık, önünü görmemezliktir; anlayan varsa bir omuz versin diyeceksin de, bu arıza çokluğunda neye yarar. O da belli değil ya ...

Sığınak yine, yine şiir işte. Soluk kahverengi bir Ağustos öğleden sonrasında. Bencillikte ısrarcılık nedir arkadaş. Akıl bir sende mi var? Dil, söz sende mi? En önemlisi de insanca yaşama isteği. Off …! Keşke ohh! diyebilsen.

Çok şey mi istedin. Sadece son birkaç yılını bol oksijenli, yosunlu, imbatlı, gün batımlı sakin sakin şiir yazabileceğin bir ortam. İnsan yerine konulup beklentisiz sevilebileceğin bol şiirli yıllar.

Bunların neresi kötü ki. Maviye sarılıp yatmanın, okşamanın. Maviye ve serinliğe uyanmanın rahatsızlığı ne ki sende bakır yanaklı bahçe? Nerelerden toplayıp getirip yığıyorsun önüme bu ütopik fikirleri kendini de kandırarak. Olmaz gül bahçesi. Bu akıllar sürekli sınıfta kalırlar. Taşıma akıllarla değirmen nereye kadar döner. Önündeki dünyanın göz açıklığını nasıl görmezden gelebilirsin. Geçen yıllar zaten yamalı birer bohça idi bu bahçede. Bak bahçe de kurumaya vardı işte sonunda.

İyi ki şiir var yanında emeklese de. Avutuyor, diriltiyor seni olumsuzluklarda. Boş ver bağı bahçeyi sen. Gündeki seni sula. Şiir ol gün batımsız ne olur yani. Yarı yerin mi eksilir.

(Mayıs 2017)

 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık