• 29 March 2017, Wednesday 19:45
HüseyinSerin

Hüseyin Serin

Hani benim tadım tuzum!

Yaşarken - Hüseyin SERİN / Emekli Öğretmen

Yürek çakmak çakmak.

Gidip gelip anlatıyordu sömürüyü, artı değeri. Anlamadılar derinliğini sözlerinin. Anlayanlarsa anlamazdan geldiler. Oysa ölüm neydi ki bu yolda. Sonrasında güneşli yıllar yığılacaktı herkesin nefes alışlarına ayrım olmadan. Adı gibi biliyordu bunu insancık, ama seni ne yazık ki tam bilemiyordu. Tıpkı senin kendini tanıyıp bilemediğin gibi …

Olur mu ülküsüz, onursuz, yarınsız yaşamak. Bu karanlık sınırsız gökyüzü utansın arka çıkamamaktan. Şu topraklar var ya şu topraklar, şu üstüne bastığınız; direnir sizin için bile.

Deniz’i öteleme. Yusuf’u anla. Hüseyin’e inan. Biz gidiyoruz bugünden artık. Zaman daralmada. Yarının her saati sizin maskeli süvariler, rahatlayın.

Türküler mevsimlerde kanayan bin bir yaprak gibi sevdalı insana, aşka, yaşama. Giderken ağırlıkları yüreklerimizin ellerinizden çıkmayacak kara bir boyadır aliler …

Biz sizce insan değiliz değil mi? Terlerimiz kolyeleriniz boynunuzda, bileklerinizde. Dişlerinizin çiğnedikleri lokmalarınızız! İşin en acı yanı da kendimiz için üretiyor olmamamız.

Özgürlük bin bir oğul kız. Gittiler işte özgürlükler için. Yürekler kemal, cemal. Dağ başı, Pınar başı, salep kökü. Kalanlar sizler olmaz aliler. Yol uzun, evet. Bu zifiri karanlıklarınız hiç yabancı değil. Mantık zeki ….

Bir çay olsa. İçeride dışarıda seslilik iyidir aliler. Çok asıldılar tetiklere. Asla öldüresiye değil.

Tümsekten bahçeleri görüyor. Bahçelerin korkulardan titrediklerini. Hiç bir meyveyi, sebzeyi ezmek, kırmak, vurmak gibi niyetler yok. Katil değiller ki …

İnsanlar … Bazıları çekirdek çitler gibi rahatlar. Cefa çekilmeden sefa olurmuş gibi. Demek ki bilinmiyor yalancı baharların koynunda. Görüntü; yanılma, korku, sessizlik ….

Korkunun zerresi yok tende. Onlarca dağ! Omuzla kırılıveriyor kapıcık. Yalvarmalar sulusepken sömürü. Can çeker, bilinmez mi? Onlar korkularının korkularından korkar hale getirilmişler.

Korkular korkmaktan beter olmalı ki gülsün insan. Sonra da sömürüyü sömürmeli …

(Mayıs 2016 MİLAS)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık