• 11 March 2017, Saturday 19:49
M.Cafer Mete

M. Cafer Mete

Atamıza dil uzatmayın!

Cafer METE / Emekli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü

Biz Türkler olarak, tarihimize, milli benliğimize, ananemize, geleneklerimize, atalarımıza bağlı ve birbirimizi daima seven, sayan, misafirperver bir millet olarak, haksızlığa tahammül edemeyen, vatanını, milletini seven, kültürlerine sahip çıkan, atalarını unutmayan ve geçmişi ile her zaman gurur duyan ve öğünen, dinine, imanına bağlı bir milletiz.

Tarihte unutamadığımız, kaan, hakan, kral, imparatorluk, padişahlar vardır. Saydığımız atalarımız sayesinde Türklüğümüzü, benliğimizi, harsımızı kaybetmeden bugüne kadar geldik. Hiçbir zaman aslımızı, neslimizi saklamadık övünerek, göğsümüzü kabartarak, Ertuğrul bey, Osman bey, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim’i unutmadık. İnkar etmek kendini inkar etmektir ...

Sevgili okurlar, bunları neden yazıyorum.

Yüce meclis anayasayı 339 oyla kabul etmiş ve bu anayasanın yürürlüğe girebilmesi için 367 oyu bulamadığı için halk oyuna sunulması gerektiğinden, 16 Nisan 2017 Pazar günü sandığa gidip evet veya hayır oylarımızla ya kabul edeceğiz ya da reddedeceğiz.

Ülkemiz, içerde ve dışarda IŞİD, PKK, PYD ve FETÖ ile mücadele ediyoruz. Bu arada, sanki hiçbir problemimiz yokmuş, Atatürk ve silah arkadaşları bu memlekete çok büyük kötülük yapmış gibi hakaret ederek Atatürk’ü kötülemeye başlamaları benim içimi yakıyor ve üzüyor. Onlara şaşıyorum, neye ve kime hizmet ediyorlar bunu anlamak mümkün değil.

Bakınız, o kendini bilmez tarih okumayan yarı cahiller neler söylüyorlar. Güya Atatürk, Türk’e benzemiyormuş sarı saçlı imiş. Anamur AKP İlçe Gençlik Kolu Başkanı neler söylüyor: “Türk’e benzemiyor, tam Yunanlıya benziyor. Birinin babasının ve kendisinin doğum yeri Selanik ise Selaniklidir, kimse Atatürk’ Türk demesin, orijinali Yunanlıya yani net Türk’e benzemiyor” diyor.

Buna karşılık 42 muadil kuruluştan gelen cevapta ne diyor: Biz Selanikli, Giritli Türkleriz, Atatürk’ün Türk olarak hemşerisi olarak gurur ve onur duyuyoruz. Unutmayın ki bir Bakanımız da Selaniklidir. O da Türk’e benzemiyor diye onu da mı suçlayacaksınız gafiller. Selanik bir zamanlar bizim değil miydi? Unuttunuz mu? Yoksa bilmiyor musunuz?

Başka birisi devam ediyor: “10 Kasım 1938’i bayram olarak kutlamalıyız. Çünkü Atatürk öldü, 90 yıllık prangadan kurtulduğumuz gün” demek istiyor.

Atatürk bize pranga vurmuş elimiz ayağımız bağlı imiş.

Sevgili halkım, bu insanlara soruyorum: Siz gerçekten de bu kadar cahil misiniz? O prangayı ayaklarınızda gösterebilir misiniz?

Halbuki Cumhuriyet fazilettir, onurdur. Hürriyettir, sulh içinde insanca yaşamaktır, yükselmektir, bilimdir, tarihtir.

Benim çok üzüldüğüm bir nokta var ki, o da öğretmen arkadaşlarımdır. Sanki derslerde, tarih kitaplarında böyle yazıyor diye acaba öğrencilere öyle mi anlatıyorlar. Bazı müdür arkadaşlarım, lütfen siyaset yapacaksanız, verin istifanızı yapın politikanızı, okula siyaset sokmayın. Gençlere yalan yanlış bilgiler vermeyin. Bırakın ehil eller yapsın o mukaddes görevi.

Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, yurdumuzu işgal kuvvetlerinden temizleyen Sakarya Meydan Muharebesi, birinci ve ikinci İnönü savaşlarını kazanıp Büyük Taarruzla düşmanı 9 Eylül günü İzmir’de denize döken Atatürk ve silah arkadaşlarına dil uzatmayın.

Atatürk’ü, İnönü’yü okul kitaplarından çıkartabilirsiniz amma bizim gönüllerimizden çıkaramazsınız.

Yine bir gafil, Atatürk için şöyle söylüyor: “Keşke İstiklal Savaşında Yunanlılar kalsaydı Türkiye’de de Osmanlı yıkılmasaydı…”

Be kardeşim, o zaman minarelerimizden Ezan-ı Muhammediye mi dinlerdik yoksa çan sesi mi dinlerdik? Acaba hangisi iyi olurdu?

Bir aklı evvel de çıkmış, “Osmanlı’nın torunları sahaya inin” diye halkı tahrik ediyor.

Sen halkı tahrik edip iç savaş mı istiyorsun! Yazık sana yazık.

Benim en çok aklımın ermediği ise, bazı Suriyelilere ne oluyor?

Neymiş efendim, “Atatürk başörtüsünü yasaklamış da onun için Atatürk’ü sevmiyormuş ...”

Sen kendi ülkeni sevmiyorsun bir kere, Atatürk’ü mü seveceksin. Arkadaş, 3 milyon kişi geldiniz, size yer verildi, yiyecek, içecek, giyecek verildi, harçlık verildi. Nedir bu nankörlük.

Hani meşhur bir söz vardır. “besle kargayı oysun gözünü” diye. Bazı Suriyeliler ona benzedi ...                            (27.02.2017)


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Site en altı
yukarı çık